Svadje kao deo srece

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
da li su vama svadje sa partenrom postale kao deo neke srece koja prati svakodnevnu rutinu i dodaje adrenalin ili su opterecujuce
jel prve pocinjete ili vam nekad i nije do toga al rado prihvatite ako ocenite da bi moglo biti zanimljivo

Minimum 25% zena ima potrebu za svadjom kao sastavnim delom srece.....

Ostale imaju animalne potrebe koje cesto ukljucuju svadju ili neki od oblika rasprave , gde je nebitno ono sustinsko oko cega je svadja nastala...
Ono sto kod animalaca Tosevski opsije kao Biovlast i borba za istu...

Uctivije receno , posto je celokupno znanje sveta a i istorija podredjena prosecnom ljudskom shvatanju, bez trenja i trvenja nema interakcije ni emocija, nema za sta da se zakace ni ljubav ni potreba ni reakcija ni mrznja na kraju...
To uopste nije tacno ali velika vecina veruje u to..

Mali procenat ne veruje u to, u praksi pricam, samoobmanjujuce ili javno veruje mnogo vise, ali to je lazno verovanje.
Od tog malog procenta se moze ocekivati partnerski odnos, objektivnost i prirodnost....saobraznost da tako kazem...

Ostali obave trvenje i zakacinjanje ili u samom pocetku veze i odnosa ili stalno....a da i ne primecuju...
I to shvataju kao jedino moguce i pravo...

Ti si u zabludi.....svadja , dernjava, vika, gungula, dreka, rasprava, debata, razgovor......E sad treba pogoditi koji pojam kome znaci sta????
Nekome je jedan tiho, drugo glasno , trece sa rukama, cetvrto bez ruku....peto dobronamerno , sesto zlonamerno...

da li su vama svadje sa partenrom postale kao deo neke srece koja prati svakodnevnu rutinu i dodaje adrenalin ili su opterecujuce
jel prve pocinjete ili vam nekad i nije do toga al rado prihvatite ako ocenite da bi moglo biti zanimljivo
Ne volim svadje ali nazalost desavaju se cesto. Nisu uvek svadje, nekad je samo rasprava ali svaki vid komunikacije koji mi na lice stavi ozbiljnu facu ili ne natera da povisim ton za mene je svadja. Jos kad me deca cuju, uvek se kajem a nikad da prestanem da se svadjam.
A sebi sam govorila Ne ne nikad se neces svadjati pred decom.

Ne volim svadje ali nazalost desavaju se cesto. Nisu uvek svadje, nekad je samo rasprava ali svaki vid komunikacije koji mi na lice stavi ozbiljnu facu ili ne natera da povisim ton za mene je svadja. Jos kad me deca cuju, uvek se kajem a nikad da prestanem da se svadjam.
Ti si glavna i sve znaš.Upamti to.

Znaci, ne volim svadje maksimalno. I ne umem bas ni da se svadjam kako treba. Ali to ne znaci da ne umem da kazem sta hocu.
Ta prica za mene nije ama bas nikakav adrenalin, posebno kad su deca predmet razgovora/svadje.

Znam da mi nećete verovati, ali mm i ja se ni jednom nismo posvađali. Naša deca, koja nam štošta zameraju, odali su nam priznanje za nesvađanje, i rekli da smo za onu rubriku u "Politikinom zabavniku" - "Verovali ili ne".

Svaka čast.

Mi smo se posvađali 3-4 puta za 15 godina, i uvek oko neke gluposti.
Ali to nisu ni prave svađe, jer ne mogu da se uživim koliko mi je smešno što je on ozbiljan i nešto se kao nervira : )

to je vec deo dokazivanja

bash bash mrzim. mism ono nekad mora, ali mi to nije deo srece, nikad. samo me stresira i mrzim kad u odnosu dodje do tacke da nesto resavas na taj nacin..sa bilo kim, decom, prijateljima, partnerom.
to je bre sranje.

Civilizovani ljudi resavaju sve razgovorom,raspravom,diskusijom.

Svadje dovode do razbijenih stvari,povreda psihickih,fizickih - ne treba to nikome.
Neko tu mora da bude povredjen te nema nikakve srece vec cista dominacija i potcinjavanje.

...taman posla, ne, nikako...ne mogu nakon svađe da osetim bliskost i šta smo onda uradili? Pamtim ružno...tesko zaboravljam...inače sam tip koji svadje teško trpi i uopšte mi ne gode...

- - - - - - - - - -

...taman posla, ne, nikako...ne mogu nakon svađe da osetim bliskost i šta smo onda uradili? Pamtim ružno...tesko zaboravljam...inače sam tip koji svadje teško trpi i uopšte mi ne gode...

Civilizovani ljudi resavaju sve razgovorom,raspravom,diskusijom.

Svadje dovode do razbijenih stvari,povreda psihickih,fizickih - ne treba to nikome.
Neko tu mora da bude povredjen te nema nikakve srece vec cista dominacija i potcinjavanje.

Kod nas ne dovode. Nismo nikad nista razbili. Ja nekad zalupim vrata, ako smo sami. A i nismo nikad jedno drugom rekli nesto da bi povredili. Doduse ja brzo zaboravljam. Ponekad zapamtim da uvece hocu oko neceg da se raspravimo ali dodje vece, sednemo, a ja nemam pojma sta sam htela da kazem... :aha:

Ne znam da se svađam . Meni su oduvijek bili čudni ti drekavci koji vikom
pokušavaju nadomjestiti nedostatak hrabrosti ili argumenata .

Takođe
Uopšte nije nužno svadjati se da bi brak imao strasti
Al mnogim ljudima dosadno prazni životi pa izmišljaju razloge za svađu
Klonim se takvih i iako bih mogla da ih sravnim sa zemljom to ne radim ispod časti mi je

Back