suve i ispucale pete

Na pedikir u salon odem retko, jer se negujem kod kuce. Moja stopala su mala i zahvalana za "odrzavanje", a kako decko obozava da me mazi po njima, moraju biti u top formi :)

Najbolje je da dermatolog, kod osoba koje bas imaju problema sa kozom na tom delu dela, pregleda stopalo i prepise preparate za negu.

Ja jednom nedeljno uradim piling stopala, stavim masku na njih, nezno ih doteram turpijicom i namazem kremu koju malo utrljam, a malo ostavim noge na peskiru da sama lepo upije i to je to. Maska i nije neophodna, ali mnogo prija i opusta mi celo telo, koristim je vise zbog osecaja nego potrebe, ali ni rezultati ne izostaju, naravno.

Lepo je i sipati malo soli za kupanje u lavor sa toplom vodom i citati knjigu dok se nozice oporavljaju od jurnjave, stikli... :)

Poznajem fitoterapeuta koji pravi kreme za ispucale pete i ruke na prirodnoj bazi.Čak mi je i garantovao da će posle treceg mazanja biti kao decije.Posle drugog mazanja je bilo ekstra.Jesu bile skuplje 50 gr oko 10 eura ali traje dosta dugo.Evo vam tel.ja sam odavno bila neznam dali jos to radi .064/1615-231

moja matora ima problem sa tim.kupila sam joj sjajnu turpiju za pete (kao za nokte ali veca) u dm parfimeiji kosta 150 din
i,hemel krem za ispucale pete.
matora mi kaze da ne moze da verujemi da joj je neko pricao da ce tako lako resiti problem ne bi verovala.

Apsolutno Hemel krema za pete! ( dovoljno je namazati je svako vece na vlazna stopala). Pokazala je odlicne rezultate i kod gljivicnih oboljenja stopala. Kako je pravi melem koristi se i za opekotine (odmah naneti na opeceno mesto. Nece biti ni oziljka). Izuzetna je za probleme kurjeg oka, grube koze lakta i kolena!!!
Srdacan pozdrav!

Postoji..
Strije
One verovatno nastaju usled prekida vlakana kolagena koja se nalaze u donjem sloju kože. Strije u vidu roza, crvenih ili ljubičastih traka javljaju se na koži trbuha kada on počne da se uvećava, a na grudima, butinama, zadnjici i gornjim delovima ruku tokom cele trudnoće. Nakon porođaja strije dobijaju srebrno-sivu boju i manje su uočljive. Preporučuje se masaža blagim uljima i masnim kremama uz dodatak vitamina. Treba voditi računa o ishrani kako biste postepeno dobijali na težini dajući svojoj koži vremena da se polako rastegne. Ako su se strije već pojavile, izvesno poboljšanje može da se postigne primenom preparata na bazi voćnih kiselina, vitamina A i sl. nakon porođaja i perioda dojenja.
Preporuka:
- Ulje za bebe, Anti Dry bodi fluid,
- Fresh ulje i Antirid kolekcija(ulje i krema)
:-)

Ako tebi nije pomogla, ne znaci da nekome nije (u Srbiji je preko 300 000 ljudi reklo da jeste!)
Da li je objasnjeno kako se krema koristi?
Dakle, na vlaznu kozu malo kreme se nanese i utrljava.
Kremu ne treba koristiti kod nogu gde pete nisu grube, samo ce je isusiti!
;-)

pa kad nemaju da kupe shta drugo, mislim te vase kreme ne valjaju ni za cipele namazati.

Svako ima pravo na svoje misljenje, a ni u kom slucaju ne zelim da Vas razuveravam!
Svako dobro!!

P.S. Ne mogu da ne primetim da ste za nepuna 24h poslali skoro 300 poruka!
Nadam se da su ostale sadrzajnije od ovih koje sam videla!

Poslednja izmena:
Dele se u Beogradu (u Hemel Shopu),na Zelenom Vencu,po ceni od 370,oo
Ako kupujete po jeftinijim cenama, onda je 278,oo
Bicete prezadovoljni uzorkom!!
Pri tom, odlicna je i za opekotine,kurje oci,...
Najvaznije je da je:
-potpuno prirodnog sadrzaja ( med,lavanda,badem,maslina)
-pravilnom upotrebom traje 6 meseci
-domaci je proizvod

Poslednja izmena:
Ako tebi nije pomogla, ne znaci da nekome nije (u Srbiji je preko 300 000 ljudi reklo da jeste!)
Da li je objasnjeno kako se krema koristi?
Dakle, na vlaznu kozu malo kreme se nanese i utrljava.
Kremu ne treba koristiti kod nogu gde pete nisu grube, samo ce je isusiti!;-)

meni ovo nema logike..:roll:
problem sa ispucalom kozom na stopalima imaju osobe koje imaju suvu kozu..znaci - tu nema gljivica (uglavnom)..znojenja..
kome se stopala znoje, taj nema ovaj problem..
e sad - kako to ako se hemel krema nanese za reparaciju popucale koze, istu isusi?!?:think:

Ako se sve tri stavke razdvoje, dobije se odgovor!
1. GRUBA peta ( cela carapu, puca i pravi rane)
2. Peta koja nije gruba ( glatka koza)
3. Gljivicna oboljenja ( raznog porekla)

Dakle, kod stavke 2 NE treba koristiti Hemel za pete, jer ce je ISUSIVATI ( koza pocinje da izgleda kao da se peruta)
Kada se dobiju zadovoljavaju ci rezultati, nema potrebe za kremom!!
Dovoljno je nastaviti redovnom hidratacijom.

Potvrdjena su antigljivicna i antibakterijska svojstva! ;)

Back