Sutra pripremno ročište za paljenje američke ambasade

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://www.danas.rs/drustvo/sutra-pripremno-rociste-za-paljenje-americke-ambasade/

Sutra pripremno ročište za paljenje američke ambasade

Pripremno ročište u sudskom postupku protiv petorice policijskih starešina koji se terete za propuste u obezbedjivanju američke ambasade u vreme mitinga Kosovo je Srbija, kada je zapaljena, zakazano je za sutra u Višem sudu.

paljenje-americke-ambasade-EPA-KOCA-SULEJMANOVIC-678x381[1].jpg

Piše: Beta 06. oktobra 2019. 14.24

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, obrazlažu se dokazi koji će biti izvedeni na glavnom pretresu i predlažu novi, a optuženi se izjašnjavaju o optužbi. Odrediće se i datum početka sudjenja.
Oni su optuženi za teško delo protiv opšte sigurnosti. U vreme nereda ispred ambasade, bili su na važnim mestima u beogradskoj policiji, Upravi policije MUP Srbije i žandarmeriji. Tužilaštvo tereti Mladena Kuribaka, Slobodana Vukolića, Stevana Bjelića, Zorana Raškovića i Bojana Markovića.

Prvobitno je pripremno ročište bilo zakazano za jul, ove godine, ali je odloženo.
Apelacioni sud je, početkom godine, pravosnažno oslobodio grupu mladića optuženih za učešće u neredima ispred američke ambasade 2008., odnosno „izazivanje opšte opasnosti“, zbog nedostatka dokaza.

Takodje, sud je utvrdio da se oni ne mogu povezati sa smrću mladića Zorana Vujovića, koji je nastradao tokom požara u ambasadi.
Američki ambasador Kajl Skot je reagovao navodeći da je „tužno“ da niko nije odgovarao ni kažnjen više od decenije nakon što je zapaljena zgrada američke ambasade, kada je izgubljen jedan život, a ambasadi naneta šteta od skoro milion dolara.

ОНЕ КОЈИ СУ ПАЛИЛИ АМБАСАДУ НАМА ПРИЈАТЕЉСКИХ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА, ОСУДИТИ НА ТЕШКЕ И ДУГЕ РОБИЈЕ!

Američki ambasador Kajl Skot je reagovao navodeći da je „tužno“ da niko nije odgovarao ni kažnjen više od decenije nakon što je zapaljena zgrada američke ambasade, kada je izgubljen jedan život, a ambasadi naneta šteta od skoro milion dolara.

Прошло је и две деценије од бомбардовања СРЈ, па нико није одговарао. Могли би они, као носиоци демократске штафете, да покрену тај процес помирења?

Amerika nije agresivna. Vašington je prosto protivnik komunista, nacista i fašista.

Vidiš šta ste radili, čoveče? Ne može se retroaktivno menjati istorija pod okriljem suverenizma.

Pogledajte prilog 600123

Какве су ти ово гулпости и лагарије? Целу аутономију, универзитет, телевизију и новине су ти Албанци управо од Срба и добили :) Знаш ли ти шта се уопште дешавало на Косову?

Poslednja izmena:
Какве су ти ово гулпости и лагарије? Целу аутономију, универзитет, телевизију и новине су ти Албанци управо од Срба и добили :) Знаш ли ти шта се уопште дешавало на Косову?

Знам, ни Хитлер није био агресиван, он је просто био противник јеврејског банкарског монопола.
Ne moraš biti profesor engleskog da bi razumeo isečak.

I još si ti ispao žrtva na kraju? Pa ovo je nasilje.

Ne moraš biti profesor engleskog da bi razumeo isečak.

I još si ti ispao žrtva na kraju? Pa ovo je nasilje.

Знам, ни Хитлер није био агресиван, он је просто био противник јеврејског банкарског монопола. Мало радикалнији методи борбе, додуше, али ништа противправно. Прво их је прогласио нижим бићима за одстрел, а онда даље поступио по закону. Има и вас који иза директне мржње и геноцида против неког народа не видите ништа сем законски допуштене борбе против комунизма, ционизма, нацизма, фашизма, православља, итд..

Знам, ни Хитлер није био агресиван, он је просто био противник јеврејског банкарског монопола. Мало радикалнији методи борбе, додуше, али ништа противправно. Прво их је прогласио нижим бићима за одстрел, а онда даље поступио по закону. Има и вас који иза директне мржње и геноцида против неког народа не видите ништа сем законски допуштене борбе против комунизма, ционизма, нацизма, фашизма, православља, итд..
To si ti rekao.

To si ti rekao.
... описујући тебе. Ти си тај који овде филозофијом и борбом против одређених идеологија оправдава агресиван рат и геноцид. Мени је јасно да има и таквих људи. Свет је велики.

... описујући тебе. Ти си тај који овде филозофијом и борбом против одређених идеологија оправдава агресиван рат и геноцид. Мени је јасно да има и таквих људи. Свет је велики.
Zaista nema svrhe braniti levičarske ideologije. KFN je rak čovečanstva. Još je nejasnije zašto bi neka KFN zemlja naknadno glumila žrtvu.

Zaista nema svrhe braniti levičarske ideologije. KFN je rak čovečanstva. Još je nejasnije zašto bi neka KFN zemlja naknadno glumila žrtvu.

Јасно, ја причам о геноциду, а ти подмећеш као замену теза причу о идеологијама и онда у томе налазиш оправдање за агресивни рат и масовна убиства. Све легитимно 👍 Причао сам са пуно неофашиста последњих неколико деценија.Већина има тај образац размишљања који и ти представљаш, и покушава да те увуче у свој измишљени сукоб те да тамо нађе оправдање за убиство.

Јасно, ја причам о геноциду, а ти подмећеш као замену теза причу о идеологијама и онда у томе налазиш оправдање за агресивни рат и масовна убиства. Све легитимно 👍 Причао сам са пуно неофашиста последњих неколико деценија.Већина има тај образац размишљања који и ти представљаш, и покушава да те увуче у свој измишљени сукоб те да тамо нађе оправдање за убиство.
Isečak koji sam priložio nije konstrukt moje imaginacije. To se stvarno desilo. Dakle, analiza se vrši od početka.

Isečak koji sam priložio nije konstrukt moje imaginacije. To se stvarno desilo. Dakle, analiza se vrši od početka.
Почетак је бар 150 година пре тога, али хајде да не улазимо баш толико у детаље.

Стварно се десило, па шта? Нису ти људи тако третирани зато што су Албанци, већ зато што су спроводили антидржавну политику. Пробај ти у Тексасу, као професор или политичар мексиканског порекла да наговараш своје "земљаке" на противуставни терор и иредентизам, па да видиш шта ће да ти се догоди. Баш бих волео да видим да ли би се Усијаснка војска понела са толико разумевања колико је српска страна имала према албанском питању.

Немој да извлачимо овде ствари из контекста, јер по таквој твојој логици бисмо могли страшне ствари, геноцид и терор да свалимо на савезнике, ако бисмо за почетак сукоба узели лето 1944. Дакле, ти си тај који не врши анализу од почетка, већ тачно од оног тренутка који њему одговара ради оправдавања међународног тероризма.

Почетак је бар 150 година пре тога, али хајде да не улазимо баш толико у детаље.

Стварно се десило, па шта? Нису ти људи тако третирани зато што су Албанци, већ зато што су спроводили антидржавну политику. Пробај ти у Тексасу, као професор или политичар мексиканског порекла да наговараш своје "земљаке" на противуставни терор и иредентизам, па да видиш шта ће да ти се догоди. Баш бих волео да видим да ли би се Усијаснка војска понела са толико разумевања колико је српска страна имала према албанском питању.

Немој да извлачимо овде ствари из контекста, јер по таквој твојој логици бисмо могли страшне ствари, геноцид и терор да свалимо на савезнике, ако бисмо за почетак сукоба узели лето 1944. Дакле, ти си тај који не врши анализу од почетка, већ тачно од оног тренутка који њему одговара ради оправдавања међународног тероризма.
Čekaj, nećemo se valjda vraćati do Adama i Eve.

Nije pa šta. Očevi Osnivači su lupali glavom o zid u Filadelfiji smišljajući kako da postave sistem u kojem većina ne može sprovoditi svoju volju nad manjinom bez saglasnosti manjine. Tako je u Ustav uveden “supermajority” (dvotrećinska većina). I sad dolazite vi nacionalfašokomunisti da pod zastavom suverenizma i državotvornosti kršite kardinalna pravila slobodnog sveta. Ne ide.

Bombardovanja pre toga naravno nije bilo.

Čekaj, nećemo se valjda vraćati do Adama i Eve.
Ово ти је беспотрбни recudtio ad absurdum.

Nije pa šta. Očevi Osnivači su lupali glavom o zid u Filadelfiji smišljajući kako da postave sistem u kojem većina ne može sprovoditi svoju volju nad manjinom bez saglasnosti manjine.
А шта јe било са растурањем СФРЈ? Ко је питао Србе у РСК и РС где желе да живе и да ли желе да се отцепе од своје државе? Нико, него их је цела, тада активна, међународна заједница ратним дејствима и бомбардовањем вукла из њихове државе и утеривала у нове, зачудо опет фашистичке режиме. Шта је радио Бата Филаделфија за то време?

Tako je u Ustav uveden “supermajority” (dvotrećinska većina). I sad dolazite vi nacionalfašokomunisti da pod zastavom suverenizma i državotvornosti kršite kardinalna pravila slobodnog sveta. Ne ide.
Која правила слободног света? Да као национaлна мањина можеш на телевизији причати против државе, власти у уставног поретка државе и не одговарати због тога?

Bombardovanja pre toga naravno nije bilo.
Наравно да јесте било. Било је и у рату у СР Хрватској америчких војника и официра, било је бомбардовања Срба и у СР Бих, било је и бомбардовање 1944...Наравно, у твојој глави где историја почиње тамо где теби треба оправдање за фашистичку војну агресију, то вероватно није битно.

Poslednja izmena:

Back