miskov
Aktivan član
- Poruka
- 1.085
Da znas da bi i mogao malo da bacim ikru.:-Dmala_nish:hehehe
@ miskov
toliko je ocigledno, aops:
a ti?
@larra
a sto volim kad se ovako raspiseeeees![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da znas da bi i mogao malo da bacim ikru.:-Dmala_nish:hehehe
@ miskov
toliko je ocigledno, aops:
a ti?
@larra
a sto volim kad se ovako raspiseeeees![]()
A kako bi volela da tebe tvoj partner vara... mislim tako povremeno... po mogucstvu da ti ne znas?elenabg:Ali zasto? To me zanima. Ko kaze da kad nekog volis i s njim ti je dobro, i imas i dobar seks, nikad vise neces pozeleti to da uradis i s nekim drugim? Zasto covek ne bi trebao da ispuni sebi zelju, i nastavi dalje kao da nista nije bilo. Volela bih neki dobar argument za to.
Da li ti moralne dileme, grize savesti i nemirni snovi nisu nasilje nad sopstvenom dusom?elenabg:@Larra
Pozz. Bas to sam imala na umu kad sam postavljala temu a ne veze i vezice od par meseci, godinu. I da li mu onda monogamnost dodje vise kao nasilje nad sopstvenom dusom i telom nego kao ljubav prema partneru.
Petar_Pan:A kako bi volela da tebe tvoj partner vara... mislim tako povremeno... po mogucstvu da ti ne znas?
PS Inace vec 6-a tema o prevari.. al ajd ova je kao malo konkretnija i deluje energijom spremnom za zestoku raspravu....
Petar_Pan:Da li ti moralne dileme, grize savesti i nemirni snovi nisu nasilje nad sopstvenom dusom?
Zasto se onda upustati u brak uopste? Zasto se onda upustati u vezu uopste? Lepo su te pitali jel zelis brak ili ne. To ti je ono Da/Ne koje izgovoris. Ako si rekla DA onda si ti sama napravila takav izbor i to prihvatila i onda je totalno bezveze sad reci e pa ja se predomislila....
Ebote ova krstarica ce napraviti revoluciju i ukinuti monogamnost u svetu kao glupost...
A sto deliti zivot sa nekim kad mozes sa nekima?elenabg:A deliti zivot sa nekim je po meni mnogo vise od seksa.
Naravno da imaju veze ljubav, sex, emocije i vernost.elenabg:I takodje se slazemo da je to zadovoljstvo svoje vrste. E sad, kakve to veze ima jedno s drugim? Zasto ljudi misle da kad nekog volimo vise nam se niko na svetu nece svideti i nikad nikog vise necemo pozeleti. I jos bolje, zasto misle da tu zelju treba gusiti? I cemu tako teska rec>prevara?
S_K_V_O:Uh. I mene muce bas ta pitanja. Ja se donekle sazem sa tvojim razmisljanjem, ali mislim da je idealisticko, moguce kada postoji bezuslovna ljubav izmedju dve osobe, a samim tim gotovo neostvarivo.
Pretpostavljam da smo svi negde nesigurni i u sebe, u kvalitet svojih veza, da nedovoljno poznajemo i razumemo partnere. PretpostavljamI da bi, kada bi bili sigurni u sve to 'ladno presli preko prevare...ali da je to jako tesko, prirodno je da ne znamo iz kojih pobuda se prevara desila, da je dozivljavamo kao znak da nismo voljeni i da strahujemo da ne izgubimo ono vredno sto imamo.
Larra:Vidis ova poslednja recenica je meni motiv za razmisljanje.
Cinjenica je da neki ljudi i ne znaju da su "varani", pa zive u blazenom neznanju, i mozda ovde pricaju kako apsolutna vernost postoji...
I nije mi svako neverstvo isto. Sta znam, dosta je ovo slozeno, i kao i ostale stvari vezane za ljudsku prirodu, mislim da nema jedan kratak i jasan odgovor.
elenabg:@Petar Pan
A sta tacno mislis da gubis time sto te je partner prevario? A da i ne govorim o tome da i ne znas. Ali recimo, ni na koji nacin to ne osecas, ona te voli, tu je s tobom, nece nigde, nece te ostaviti zbog tamo nekih pola sata seksa. Spavala je i s drugima pre tebe, pa sta onda mislis da gubis time sto je sad spavala s jos nekim. Ona moze da bira izmedju tebe i njega i bira tebe. Zar to nije dovoljno?
anakin:jel za tebe sex nesto kao ciscenje kuce, odlazak u teretanu, kafa? zar ne osecas bas nista prema tom nekom sa kojim varas partneta? ne mora biti ni zaljubljenost ni ljubav...ali makar strast?
i u cemu je onda poenta bilo kog usputnog sexa ako je to bas tako nista, ako ne ostavlja nikakvog traga, ti su potpuno ista prema svom partneru pola sata posle kresanja sa nekim drugim?
i nemoj pricati tako glupe price...u sexu se covek prilicno ispuca..i strast i zelju i sve redom...neposredno posle sexa ti si zadovoljila ono sto ti je falilo pre sexa...i sta ako je tvoj partner bas u tom momentu zeli to isto a ti si sve to vec dozivela sa nekim drugim?
kako onda mozes da kazes da to ne utice na vezu u kojoj si? utice na najbazicnijem mogucem nivou, da ne pricam o ostalim stvarima...
sta za ti dobijas iz avantura? mani price da li se to vidi na tebi ili ne jer ti to ne mozes da znas...zanima me iz koje svoje potrebe ti to radis...
anakin:jel za tebe sex nesto kao ciscenje kuce, odlazak u teretanu, kafa? zar ne osecas bas nista prema tom nekom sa kojim varas partneta? ne mora biti ni zaljubljenost ni ljubav...ali makar strast?
i u cemu je onda poenta bilo kog usputnog sexa ako je to bas tako nista, ako ne ostavlja nikakvog traga, ti su potpuno ista prema svom partneru pola sata posle kresanja sa nekim drugim?
i nemoj pricati tako glupe price...u sexu se covek prilicno ispuca..i strast i zelju i sve redom...neposredno posle sexa ti si zadovoljila ono sto ti je falilo pre sexa...i sta ako je tvoj partner bas u tom momentu zeli to isto a ti si sve to vec dozivela sa nekim drugim?
kako onda mozes da kazes da to ne utice na vezu u kojoj si? utice na najbazicnijem mogucem nivou, da ne pricam o ostalim stvarima...
sta za ti dobijas iz avantura? mani price da li se to vidi na tebi ili ne jer ti to ne mozes da znas...zanima me iz koje svoje potrebe ti to radis...
A znaci u tom grmu lezi zeka,tacno sam znao jos danas kad si postavila temu.elenabg:Evo ti pravi zivotni primer> npr. da je jedan partner zbog posla cesto odsutan.Ili oboje. Malo malo pa na put po 7, 10, 15 dana. A ti ga cekas i cekas a oko tebe prilika i ponuda na sve strane. I ko zna sta on tamo negde radi.
elenabg:Ni malo ironije nije na odmet. Da bas sam htela da isprovociram moraliste. Volela bih da mi svi zagovornici vernosti daju i neki dobar razlog za to. Objektivan. I pri tom ne mislim ja na seks uvek i svuda sa bilo kim. Mislim na realne zivotne situacije kada zaista sretnete nekoga kome ne mozete da odolite i udovoljite sebi a nicim ne ugrozite svog partnera ni vasu vezu. Zasto bi to bilo pogresno? I sta je tu strasno? Ko ima dobro objasnjenje volela bih da ga cujem.
LUDICA:Postoji bezbroj razloga za prevaru. Samo je jedan protiv nje.
Ali, istovremeno, svi ti razlozi za prevaru se mogu svesti pod jedno: nedostatak ljubavi prema partneru.
Kada varam, vec unaprijed sam u svojoj glavi svjesna da nesto nije u redu sa vezom. Mozda samo trenutno, ne mora znaciti zauvijek, ali definitivno znaci da nesto skripi.
Jer, nikad mi se nije desilo da ako sam zaljubljena u nekoga i ako su mi misli ispunjene njime pozelim da budem s nekim drugim. Svakako, primjecujem ja i dalje druge muskarce, i ne gubim sposobnost da kazem koji mi se svidja a koji ne, ali totalno gubim zelju da se nesto konkretno desi izmedju mene i drugog muskarca. Mislim,zasto traziti hljeba preko pogace?![]()
elenabg:Evo ti pravi zivotni primer> npr. da je jedan partner zbog posla cesto odsutan.Ili oboje. Malo malo pa na put po 7, 10, 15 dana. A ti ga cekas i cekas a oko tebe prilika i ponuda na sve strane. I ko zna sta on tamo negde radi.
(c) Rambo Amadeuselenabg:Ni malo ironije nije na odmet. Da bas sam htela da isprovociram moraliste. Volela bih da mi svi zagovornici vernosti daju i neki dobar razlog za to. Objektivan. I pri tom ne mislim ja na seks uvek i svuda sa bilo kim. Mislim na realne zivotne situacije kada zaista sretnete nekoga kome ne mozete da odolite i udovoljite sebi a nicim ne ugrozite svog partnera ni vasu vezu. Zasto bi to bilo pogresno? I sta je tu strasno? Ko ima dobro objasnjenje volela bih da ga cujem.
A sto onda jednostavno ne porazgovarate i odlucite se za neki otvoreniji tip veze? Da li bi i dalje bila za tu tezu povremenog izleta? Kada bi sigurno znala da ce i tvoj muz da povremeno da spava sa drugim zenama?elenabg:Evo ti pravi zivotni primer> npr. da je jedan partner zbog posla cesto odsutan.Ili oboje. Malo malo pa na put po 7, 10, 15 dana. A ti ga cekas i cekas a oko tebe prilika i ponuda na sve strane. I ko zna sta on tamo negde radi. I ako veceras bas i spavas sa nekim dok ga budes videla za par dana, na to ces i da zaboravis. A vi imate jednu stabilnu i lepu zajednicu koju ni jedno od vas ne zeli da narusi.I ti seksualni partneri sustinski nisu ni primaci tvom decku -muzu. U ostalom on je tvoj izbor za sva vremena. I nikad ga ne bi ostavila zbog takvog nekog. I obrnuto i on ima isto toliko prilika i ti mozes samo da pretpostavljas da li ih iskoristi ili ne ali u svakom slucaju ti si jedna>njegova zena/devojka. I kad ste zajedno pruzate svu ljubav i paznju jedno drugom. Ali eto, zivot je takav, komplikovan.