Sustina prevare?

Nevencica:
Topmodelsice pa sta se to tebi dogodilo? Pa ispricaj lepo ovako nista nije jasno.....sahranila si tetku ( i dusko isto) pa se on ozenio sa njenom cerkom ???? Znaci sa tvojom sestrom.....ali svi su tako hteli islim Barac ..... familija. A ona ga podrzava a ti mu pruzas podrzku :shock: Stvarno mi nije jasno!

Ma, opusti se, ta riba j klinicki slucaj, nikada neces provaliti sta je u stvari htjela da kaze...

STo puta je ila ova tema...
leukz_nl_bewegende_emoticons_3d_27.gif

Ja nebi oprostila...ne zbog sujete i sl blebetanja...vec prosto nebi mogla nikad vise, da verujem toj osobi...poznajem sebe..

Nevencica:
Topmodelsice pa sta se to tebi dogodilo? Pa ispricaj lepo ovako nista nije jasno.....sahranila si tetku ( i dusko isto) pa se on ozenio sa njenom cerkom ???? Znaci sa tvojom sestrom.....ali svi su tako hteli islim Barac ..... familija. A ona ga podrzava a ti mu pruzas podrzku :shock: Stvarno mi nije jasno!

Nije se ozenio, samo je obecao. Nije dala al je obecala. :D

Ja klasicnu prevaru vezem za hemoju izmedju dve osobe,i sve dok je tako dobro je.Kada sve to pocne da prerasta u nesto vise tu nastaje problem.Nikada ne bih volela da se nadjem na mest prevarene osobe,tu ljubav pocinje da bledi.ovakve teme me uvek rastuze:(

Lusy Lusy:
Ja klasicnu prevaru vezem za hemoju izmedju dve osobe,i sve dok je tako dobro je.Kada sve to pocne da prerasta u nesto vise tu nastaje problem.Nikada ne bih volela da se nadjem na mest prevarene osobe,tu ljubav pocinje da bledi.ovakve teme me uvek rastuze:(

A bi li volela da se nadješ na mestu osobe koja je napokon našla ono što je tražila (čitaj ona koja je prevarila)?

Tuzni_patak:
A bi li volela da se nadješ na mestu osobe koja je napokon našla ono što je tražila (čitaj ona koja je prevarila)?
Ne znam kako bih odgovorila na to,verovatno bi se pre svega borila do kraja da ostanem verna svom partneru,ali ako bi mi se ipak desilo tako nesto..pa tu se onda verovatno gubi razum,i verovatno bih postupila shodno sa svojim osecanjima tj. zapocela bih novu vezu.Ali ja nikada nisam dolazila u situaciju da varam nekog decka,jer i ako bi mi se svideo neko drugi ja bih prvo raskinula sa jednim i smuvala bi se sa tim drugim deckom.Opet kazem da ne mogu da dam odgovor onaj pravi na to pitanje jer nikada nisam dolazila u takvu situaciju,ali za sada sam u jedno sigurna...ne varam i ne volim da budem prevarena.

Elena,
zasto ocekujes da te neko ubedi u to da ne treba varati? Ti imas svoje misljenje i nijedan argument te nece spreciti da prevaris (nastavis da varas) partnera.
Zamisli situaciju da prevaris muza i zatrudnis sa tim je.acem. Sta onda? Muzu uvaliti dete ili mu reci za razonodu sa strane i povrediti osobu koju volis?
Ili se on u nekoj avanturi zarazi sidom i zarazi i tebe, pa ti rodis i bolesno dete? Ovo jesu stvarno krajnosti i najgori scenario, ali trazila si nesto iz zivota. Evo ti.
Da li bi i onda rekla "Pa neka si me zarazio, glavno da si ti dobro jeb.o i da se nisi ustrucavao".

Ja licno prevaru gledam kao nepostovanje i nedostatak emocija. Ali to sam samo ja.
i uvek se vodim onim da ne bih nikad uradila partneru ono sto ja ne bih zelela da on meni uradi.
Ako si s nekim ko voli da vara, a i ti si takva, to je onda stvar vaseg dogovora. Ali ako si ti veran tip, a druga strana ne bira mnogo gde ce da ga umoci, i tebe drzi u ubedjenju da si mu jedina... nemam komentar za takvu osobu i njen moralni i bilo kakav drugi kredibilitet.

Lepo si sve to rekla Andjelka777. Ja bih jos dodala da je za mene prevara koju bih ja pocinila nesto najgore, gore nego da budem prevarena. Zato sto bi to bio udar na moje samopostovanje. Ako ja ne postujem svoj sopstveni izbor (partnera) kako da imam onda dobro misljenje o svojoj sposobnosti rasudjivanja i donosenja vaznih i ispravnih odluka? Ako moj izbor (partner) vise ne odgovara meni ili moje emocije vise ne odgovaraju njemu,vreme je da se donese druga vazna odluka: odluka o raskidu.
Ako se to uradi na vreme, ako se ne gaje mrtve veze iz lenjosti da se nesto promeni,onda se u takve situacije uopste i ne dolazi.

pa da, upravo zelja za drugim bi mi bio najochigledniji razlog za prekid sa prethodnim... e sad neko ima drugachije prohteve, pa ako je u dogovoru, shta znam, ako su zadovoljni, ok.

Ali ako si ti veran tip, a druga strana ne bira mnogo gde ce da ga umoci, i tebe drzi u ubedjenju da si mu jedina...
a ovo, ja ne mogu da shvatim nikako, blage veze nemam shta je njima u glavi :(

Pipi Langstrumpf:
Lepo si sve to rekla Andjelka777. Ja bih jos dodala da je za mene prevara koju bih ja pocinila nesto najgore, gore nego da budem prevarena. Zato sto bi to bio udar na moje samopostovanje. Ako ja ne postujem svoj sopstveni izbor (partnera) kako da imam onda dobro misljenje o svojoj sposobnosti rasudjivanja i donosenja vaznih i ispravnih odluka? Ako moj izbor (partner) vise ne odgovara meni ili moje emocije vise ne odgovaraju njemu,vreme je da se donese druga vazna odluka: odluka o raskidu.
Ako se to uradi na vreme, ako se ne gaje mrtve veze iz lenjosti da se nesto promeni,onda se u takve situacije uopste i ne dolazi.

Eh...vrlo je teško naći osobu s kojom smatraš da možeš provesti život i treba je čuvati ko oko u glavi. Ali adrenalin i uzbuđenje u sexu ne može trajati vječno...i onda vječna dilema: jel mi bitnije biti moralan i vjeran i potisnut u sebi dio te sexualne frustracije izazvane neminovnom monotonijom nakon dugog niza godina ili držati ono vrijedno, ali povremeno skrenuti s puta da zadovoljiš nešto što ti počinje faliti (ponavljam ne sex, već uzbuđenje i adrenalin) i biti p.izda...Svatko na to najbolje zna odgovor sam, ali nitko, ali baš nitko me ne može uvjeriti da je bolje 501 puta yebat osobu koju voliš nego 1. puta osobu koju ne voliš ali bi je rado yebo

Radili su nekakav eksperiment koristeci pacove:muzjak i zenka u kutiji i vreme parenja. I pacov naskoci 15 puta sav srecan i 16 put nista. Ne zanima ga. Onda pacovu zamene zenku i on opet 15 puta naskoci sav srecan a 16 put mu dosadilo. Izgubio je interesovanje za zenku a ne za sex,bio je zakljucak eksperimenta. A zasto je izgubio interesovanje? Zato sto je siguran da je odradio sve da je oplodi. U prirodi muzjaka je da sto vise zenki oplodi,u tome je caka.
Ako je suditi po eksperimentu monogamne veze se kose sa muskom prirodom.
Ali mi nismo pacovi pa da su nasi odnosi na nivou sustog nagona. Zato nasi muskarci potisnu taj deo prirode u sebi i budu nam verni,jer nasi odnosi podrazumevaju mnogo vise od sexa. E sad,kako to prevazici? Da nam budu verni a da se ne dosadjuju?

Stari rim:Iako rimska žena nije bila zatvorena u ženske odaje, poput grčke, osnovna uloga u braku joj je bila održavanje domaćinstva i rađanje dece. U Rimu, kao grčko nasleđe, brakovi su često bili posledica ranih zaruka, koje su sklapane iz političkih, ekonomskih ili nekih drugih razloga. ...Vekovima je žena bila potpuno u drugom planu, sa dvostrukim merilima morala. Za razliku od nje i njenog najvećeg mogućeg greha - preljube, zbog koje je mogla biti i pogubljena, muževljeve seksualne avanture smatrane su nestašlucima bez ikakvih posledica. Car Tiberije je u I veku doneo odredbu da ukoliko javni tužilac ne pokrene krivični postupak, onda, na osnovi starog običaja, odluku o kazni zajedno donose muž i rođaci. Razvod se dobijao veoma retko, i to - samo u slučaju teških razloga kao što je npr. ženina neplodnost.

Back