Surova istina ili Laz

LastGentleman

Primećen član
Poruka
911
Razmisljao sam o lazima, o lazima koje izgovaramo da ne bih povredili nekoga,
da se ne bih osecao ponizeno ili ostavljeno.
NPR: Kada na nekom muzickom takmicenju ucesnik nema dovoljno kvalitetno pevanje da bi prosao.
Ziri mu kaze kako ne treba da brine jer je:suvise mlad,treba jos da vezba glas i da mora da pokusa sledece godine
znaci na foru da ima potencijala ali nije to to.Ustvari misle nesto sasvim drugo znaci lagali su ga.(da se ne bi osecao povredjeno)
Ili kad ti prijatelj zapne nogu (slucajno i izvine se) a ti kazes da je uredu medjutim ljut si na njega i nesto ruzno bi' mu rekao.
Znaci i to je laz...Ili prilikom raskida veze ima raznih izgovora a ustvari osoba vam je dosadila.. IH IH
Da li je bolje reci istinu u lice ili ponekad lagati.
Ja iskreno mislim da je ponekad dobro imati takve nevine lazi (neki kazu da je to pokvareno) ali cak i ako jeste mislim da je bolje biti "POKVAREN"
nego surovo iskren,sta vi mislite ljudi sta je Bolje ??? (mislim samo na ovakvu vrstu lazi)

e kad bi svi bili surovo iskreni
i šta uopšte znači iskrenost
reći glasno prvo što nam padne na um?
sve je to na vagi
ali efektivno
postoje stavri koje zaista utiču na nečeiji život
i koje su relativno nebitne
i tu zavisi ta suptilnost i nivo te iskrenosti
nekome ko se zanosi da je talentovan a nije
ne treba graditi iluziju
ako je sex u vezi loš
ne treba mazati kako je saturn z pkorpiji
pa nam ne ide
prosto ne valja to i gotovo

bolje je lagati ali ko nema obraza i posle toga se kao gleda u ogledalo i kaze da je covek..cak ni te bele lazi ne priznajem jer se mogu nagomilati i nekog povrediti ili pak samo dovesti u zabludu

Mogu se razviti naravno... i povrediti
ali istina moze jos vise da povredi i ako se desi nesto uzasno covek ce nositi jednu dusu na savesti
zato bolje ostati cist,,, Iskreno mislim da covek koji laze u nekoj normalnoj meri nije los covek.
(pri tome ne mislim na patolske lazove)

itekako je los covek ne bih sad ulazio kakve price sam proziveo s lazovima i kako sam mogao najebati da nisam istero istinu do kraja..cak i na pola sam mogao ispasti crna ovca..istina ne povredi nego zaboli..a tog kog zaboli ko ga iebe sto je ne moze podneti

Zakrivljenje istine nije laž. To je samo obrađena i za "nekoga" posebno pripremljena interpretacija istine. Čini se uglavnom da bi se sagovornik (neko) poštedeo surovosti istine ili istinitosti interpretiranoga iz drugih razloga. Drugi razlozi mogu biti različiti i tu mašta nema kraja. Takođe je moguće da ono što smatramo i nazivamo laž, može biti samo istina iz ugla interpretatora. Koliko ljudi toliko istina i laži.

NPR: Kada na nekom muzickom takmicenju ucesnik nema dovoljno kvalitetno pevanje da bi prosao.
Ziri mu kaze kako ne treba da brine jer je:suvise mlad,treba jos da vezba glas i da mora da pokusa sledece godine
znaci na foru da ima potencijala ali nije to to.Ustvari misle nesto sasvim drugo znaci lagali su ga.(da se ne bi osecao povredjeno)
Ili kad ti prijatelj zapne nogu (slucajno i izvine se) a ti kazes da je uredu medjutim ljut si na njega i nesto ruzno bi' mu rekao.
Znaci i to je laz...Ili prilikom raskida veze ima raznih izgovora a ustvari osoba vam je dosadila.. IH IH
Ja iskreno mislim da je ponekad dobro imati takve nevine lazi (neki kazu da je to pokvareno) ali cak i ako jeste mislim da je bolje biti "POKVAREN"
nego surovo iskren,sta vi mislite ljudi sta je Bolje ??? (mislim samo na ovakvu vrstu lazi)

treba umeti saopshtiti istinu,
razlichiti ljudi trebaju/trazhe razlichito izrechenu istinu.

trebamo biti nachisto u kakvom je trenutnom stanju nash sagovornik, za kakvu istinu je spreman...na neke istine treba nekad prichekati, bez da se lazhe.

sto se tiche izjava o talentima, nema lazhi, svi su za neshto talentovani, talenti se razvijaju, ljudima treba dati za doruchak nadu, a za rucak podrsku

Back