surova iskrenost (najgore o nama)?

]Biti iskren je uglavnom nedrustveno.[/B] Razlog je sto ljudi misle i dobre i zle misli, i negativne i pozitivne misli, i lazi i istine. Tako da ko je iskren, cini i zlo i dobro, i negativno i pozitivno, i laze i govori istinu A to nije dobro za drustvo, a kada drustvo reaguje da se odbrani, onda nije dobro ni po iskrenog.
U odredjenim forumima, kao sto je sudska rasprava, covjek mora biti iskren, ali odredjen sa isrkenoscu na ono so je pitan. Ali u drustvu, u politici, covjek ne smije biti iskren, odnosno antidrustven, jer u politici i drustvu nema ogranicenja osim onih koje sam sebi postavis.
A sto se tice istine, to je druga prica, covjek mora da trazi istinu uvjek jer istina = znanje.
Foliranje je laz po definiciji: ko fol. Budalastine.

Odlican opis za iskrenost.

Poslednja izmena:
sto se mene tice iskrena sma i postena prema sebi, ali dozvoljavam drugima da budu iskreni i posteni prema sebi i ne solim im pamet...sta mislim da je iskreno, posteno, ispravno i moralno...svako ima svoj stil...i smatram da je to jedino normalno...i ne zelim da meni iko deli savete koje nisam trazila, i da me kritikuje bez da je upoznat s aproblemom ili da ne nudi neko resenje...

Iskrenost je priznati svoje mane, svoje lose osobine, kao i osobine drugih, mada ljudi obicno tesko podnose surovu iskrenost i o sebi i o drugima, pa zato malo "ulepsavaju" iskrenost. U nekim slucajevima je mozda i bolje izbeci brutalnu iskrenost (i reci je u blazoj varijanti) ako ce nas to kostati nekih ljudi do kojih nam je stalo i ako ce im nasa iskrenost naneti ogroman bol.

Ovaj svet ne želi istinu u lice. To se smatra i izrazito nekulturnim ponašanjem.

Ako vas neko pita kako ste , on suštinski ne želi da čuje vaše vapaje i probleme, već uobičajnu kurtoaznu frazu kako ste dobro. Holivud smajl je obavezan bez obzira šta vas muči i kakve probleme imate.

Pojavno je postalo sve, a suštinsko se nekada ne priznaje ni sebi a kamo li drugima. Takav je diktat vremena i biće sve više.
ma nije...ja kad pitam...mene stvarno ZANIMA

Back