Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Ako je cista surogat majka ( nije njena jajna celija ) nema sanse da ce uspjeti zadrzati dijete jer dijete nije njeno . Jedino sto moze da uradi to je da zbrise sa djetetom i rizikuje zatvor zbog kidnapovanja . Obicna DNK analiza je dovoljna da se dijete preda roditeljima .
У Србији та опција не постоји. Дете се већ у породилишту евидентира као дете те и те мајке (оца може и не мора званично да има) и аутоматски дете добија мајчино презиме, значи мајке која га је родила, а не презиме ''даваоца јајне ћелије'' (по чему би се она уопште до тог тренутка и могла звати мајком?)
Стога, од тог тренутка дете је жене која га је родила. Она не може да га се одрекне у корист неког другог (процедура одрицања од детета је овде другачија), не може да га поклони неком другом - дете је оне жене која му је мајка, а не оне која је дала јајну ћелију, а бити мајка је много више од јајне ћелије.
Легализовањем изнајмљивања материце отворила би се Пандорина кутија разних малверзација које би могле да буду штетне и по једну и по другу страну, а можда највише по дете.
Ne znam zasto svaki vjernik smatra da svi ljudi na ovoj planeti treba da razmisljaju na nacin da svoju tuznu sudbinu predstvaljaju kao Bozju volju umjesto da urade nesto kako bi svoj zivot promijenili ? Nisu svi ljudi na ovom svijetu vjernici , ima jako puno ateista , prica o Bogu nije argument i ne smije da bude argument pri usvajanju zakona .
Ja licno uopste ne zelim da imam dijete zbog svog genetskog materijala , ali ne zelim ni da usvojim . Ne zelim ja dijete zato sto nemam sta da radim , pa eto hajd sad da ima ko da me gleda u starosti , niti zelim dijete radi odrzavanja porodicnog stabla . Zelim da ja i moj suprug imamo NASE dijete kao krunu ljubavi iz koje crpimo svu energiju sve ove godine .Zelim nase dijete i znam da bih bili dobri roditelji .
Прича уопште нема везе са било којом вером ни са верницима. Ако већ толико желиш своје дете - што га не родиш??? Знам да звучи сурово - али да ти је природа (нећемо рећи Бог) дала ту могућност - ти би га родила, зар не?
Ја говорим о прихватању чињеница, о мирењу са стањем ствари и о креативном начину за остварњем родитељске потребе.
ВАШЕ дете би било свако дете којем бисте умели да дате љубав. Ја о ТОМЕ говорим.
Питај било коју мајку шта би урадила и шта би осећала да јој неко сад дође и каже:''Ваше дете није то које подижете већ 10 година, грешком је замењено у породилишту. Ово је ваше дете.''
Да ли би иједна мајка рекла:''Е, ово што сам гајила и волела 10 година НИЈЕ МОЈЕ дете, ево вам га назад, а ја хоћу своје'' ???!!!
Воили се ДЕТЕ а не мешавина нечије јајне ћелије и нечијег сперматозоида.