Obicno su moderatori emancipovane,edukovane i inteligentne osobe.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...Или ти дете не треба да би га волео него да би тиме постигао-доказао-добио нешто друго....![]()
Ako ste se pronasli,zelim da vam se izvinim jer se ova poslednja poruka nije odnosila na vas licno.Drugo,nepoznajemose,a vi se meni obracate sa"ti".Jedan moderator nesme da dozvoli sebi takvo ponasanje.Ipak mislim da ste jedna fina osoba,samo zelite da ste vi uvek u pravu.I da remiziramo,zelim dete sa voljenom koje cu da volim.

Која је разлика између изнајмиљивања тела за нечије сексуалне потребе и изнајмљивања тела за нечије родитељске потребе?
Секс је нешто лепо, потребно сваком човеку, нешто што чини човека срећним, стабилним и испуњеним... Зашто је онда проституција законом забрањена? Мислите о томе.

Na taj nacin vi negativno uticete na bracne parove, koji imaju slican ili isti problem, ne samo da se prijave na temu,vec i da krenu u potragu za resenjem svog problema
Ne znam zasto svaki vjernik smatra da svi ljudi na ovoj planeti treba da razmisljaju na nacin da svoju tuznu sudbinu predstvaljaju kao Bozju volju umjesto da urade nesto kako bi svoj zivot promijenili ? Nisu svi ljudi na ovom svijetu vjernici , ima jako puno ateista , prica o Bogu nije argument i ne smije da bude argument pri usvajanju zakona .Ако се лечиш годинама, па схватиш да ти Бог једноставно није дао могућност да љубав пружиш свом детету и да генетски трајеш кроз њега - онда прихвати чињеницу да имаш могућност да љубав пружиш неком другом детету, да трајеш кроз његово сећање и његову љубав коју ће сутра пренети свом потомству...
Ако мислиш да се дете има само зато да би наш генетски материјал наставио да живи и да ћемо тиме победити смртност....почни да размишљаш о себи као самољубивом и себичном човеку и преиспитај се да ли заслужујеш уопште да будеш родитељ.
Ако мислиш да се дете има зато да се воли, да му се пружи љубав, пажња, васпитање, брига, разумевање...онда почни да размишљаш о себи као родитељу!
Не, ја утичем (ако уопште утичем) на то да се човек не заварава да ће моћи да купи себи дете тако што ће изнајмити нечије тело. Та опција у Србији не постоји и можеш ти да их подстичеш да то ураде - када је то немогуће!
Позитивна је жеља за дететом, позитивно је тражити лека и лечити се... али ако не иде - МОЖЕ СЕ ПОСТАТИ РОДИТЕЉ НА ЛЕГАЛАН НАЧИН НЕКОМ ДЕТЕТУ КОГА ЈЕ РОДИО НЕКИ ДРУГИ ПАР, АЛИ МОЖДА ВАС БАШ ЧЕКА ДА МУ ПОСТАНЕТЕ ПРАВИ РОДИТЕЉИ!
Ako je cista surogat majka ( nije njena jajna celija ) nema sanse da ce uspjeti zadrzati dijete jer dijete nije njeno . Jedino sto moze da uradi to je da zbrise sa djetetom i rizikuje zatvor zbog kidnapovanja . Obicna DNK analiza je dovoljna da se dijete preda roditeljima .Ne ulazeci u motive ove zene koja je zapocela temu, ne usudjujuci se da se pravim da znam kako je parovima koji ne mogu da imaju dete, moje razmisljanje je sledece:
Ako ne postoji zakonski propis koji ovu situaciu regulise, pa zatim drugi zakonski i podzakonski akti koji detaljno regulisu celokupnu proceduru i sankcionisu krsenje obaveza i jedne i druge strane, onda svi koji bi se mogli odluciti na ovaj korak, dakle i roditelji i surogat majka, moraju da racunaju na skoro sve. Ja priznajem da postoji mogucnost da se sve to odradi u sivoj zoni - priznacete da prakticno jeste izvodljivo. Ali onda mogu da zamislim i sve situacije koje su moguce:
1. da se surogat majka predomisli: svi koji su ikada cekali rodjenje deteta znaju koliko su jake emocije koje su za to vezane. Surogat majka bi, u svakom slucaju mogla razviti jaku emocionalnu vezanost za dete koje u njoj raste 9 meseci i naprosto odluciti da to dete nece dati nesudjenim roditeljima. U takvom slucaju, ne postoji nacin da se ona na to prinudi.
Nisam jos nikad cula da se neki par nakon toliko godina borbe predomislio pa nije uzeo toliko zeljeno dijete ..Tesko da bi se oba roditelja predomislila , a cak i kada bi se to desilo dijete bi otislo u dom za nezbrinutu dijecu , ali ovakav scenario mi je stvarno nezamisliv . Neplodan par nikad ne bi tako nesto uradio .2. par koji se odlucio da koristi usluge surogat majke bi mogao da se presomisli: u toj situaciji takodje ne postoji nacin da se oni prinude da prihvate to dete. Sta se onda desava sa njim?
3. surogat majka, koja, pod pretpostavkom da ima pravo na kontakt sa detetom, moze u njegovom daljem zivotu predstavljati oslonac ali i veliki problem a samim tim i destabilizovati strukturu/porodicu u kojoj dete raste pa i njegov dalji razvoj.
Akice, u idealnom svetu bih se slozila sa tobom.
1. kako ces je naterati? zvati policiju? shibazije? tuziti je?
2. priznaces da bi u nekom uvrnutom slucaju bilo moguce
3. Negde gore neko pomenu aranzman sa vidjanjem deteta....
1. pa taj par ima pravo da zove policiju i naravno da je tuzi . Ovdje naravno govorim o drzavama u kojima je surogatstvo legalno , a neki nelegalni aranzmani , to je vec druga prica ...to stvarno ne znam ,
2. Uh draga moja , toliko godina sam u ovome , znam toliko neplodnih parova , sigurna sam da ni jedan od tih parova nece vikati na svoje dijete , a kamoli da ga napusti . Al hajde u nekom totalno uvrnutom slucaju ...ne znam ....
3. pa mislim da to zavisi od individualnog dogovora , nije zakonski regulisano .