Surogat majka

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To uospte nije problem, to se zove socijalna drzava. U Holandiji svi ljudi koji navrse 70 godima imaju penziju, bez obzira da li su radili ili ne
to nije tacno
ne dobijaju penziju.
ne mogu po zakonu.
dobijaj nesto drugo (neki vid socijale) ali ne penziju.

kod nas je pokrenuto pitanje da osobe sa invaliditetom dobiju penziju odmah ako im se dokaze visistepen invaliditeta i ne moze jer po nasem zakonu mora da ima bar 4 godine radnog staza da bi ostvario pravo na penziju.

e sad zasto kategoricno tvrdim da ovo sto kazes nije tacni..naravno da ne znam zakone u holandiji..ali ono sta znam je da ova izmena zakona kod nas ne moze da se vrsi bez obzira na ozbiljnu inicijativu (da osoba sa invaliditetom bez radnog staza ode u penziju) zbog preporuka evropske unije i usagalsavanja zakona sa evropskom unijom posto je to pravilo evropske unije a holandija je clan evropske unije i samim tim mora da podleze njihovim zakonima.

to nije tacno
ne dobijaju penziju.
ne mogu po zakonu.
dobijaj nesto drugo (neki vid socijale) ali ne penziju.

kod nas je pokrenuto pitanje da osobe sa invaliditetom dobiju penziju odmah ako im se dokaze visistepen invaliditeta i ne moze jer po nasem zakonu mora da ima bar 4 godine radnog staza da bi ostvario pravo na penziju.

e sad zasto kategoricno tvrdim da ovo sto kazes nije tacni..naravno da ne znam zakone u holandiji..ali ono sta znam je da ova izmena zakona kod nas ne moze da se vrsi bez obzira na ozbiljnu inicijativu (da osoba sa invaliditetom bez radnog staza ode u penziju) zbog preporuka evropske unije i usagalsavanju zakona sa evropskom unijom posto je to pravilo evropske unije a holandija je clan evropske unije i samim tim mora da podleze njihovim zakonima.
Proveri, tacno je i zove se penzija.
Kod nas za invalidsku treba 5 godina staza. Msm da izuzetno moze i 1g staza ako je invalidnost bas rano nastupila

Kad napunis 70 godina, onda. Sto da nemas pravo na penziju, svi treba da imaju penziju kad su stari i nemocni za rad
Al nisu bili nemocni kada su bili klinci i zajebavali se po ceo dan. Brkas stvari. Ovde nije rec o tome dal neko ko je radio treba da ima pravo na penziju ili ne vec neko ko nista u zivotu nije radio treba da bude finansiran od strane bogatih.

Al nisu bili nemocni kada su bili klinci i zajebavali se po ceo dan. Brkas stvari. Ovde nije rec o tome dal neko ko je radio treba da ima pravo na penziju ili ne vec neko ko nista u zivotu nije radio treba da bude finansiran od strane bogatih.
Znas li ti koliko ljudi u Srbiji radi bez dana staza? U kakvom bablu zivis? Poslodavci nece da plate porez pa angazuju radnike na crno i onda taj radnik da nema penziju? Naravno da je sve to zbog sugavih alavih poslodavaca secikesa iz 90ih

Već sam pisala davno na nekoj temi o surogatu

Surogatstvo je eksploatacija ženskog tela, ništa različita od klasične reproduktivne eksploatacije žena kroz istoriju, pretvaranje materice u inkubator, simptomatično je da su protivnici abortusa često za surogat, tj slobodu ženskog izbora koriste kao argument samo kad je u pitanju eksploatacije žena (surogat, prostitucija), ali ne i abortus

Da je surogatstvo nešto plemenito, humano, osnažujuće, a ne motivisano novcem, surogat majke bi bile bele žene srednje i visoke klase, a stvarnost je da se uglavnom eksploatišu siromašne žene, iz siromašnijih zemalja (Indija prednjači). Jasno je da je to biznis kojim se deca se pretvaraju u robu, vrši se trgovina istima, a i dešavalo se da roditelji ne žele da "preuzmu" decu i vrate ih nazad, jer imaju neku falinku

Sva važnija svetska zakonodavstva su ukinula ili zabranila komercijalni surogat (npr, u Kanadi nije zabranjen ali surogat majka ne može da dobije finansijsku kompenzaciju, čime je de fakto zabranjeno komercijalno surogatstvo)

Što se same trudnoće tiče, da bi se održala pseudo-trudnoća koriste se vrlo kontroverzni lekovi poput Luprona, i oko kojih postoji ogroman finansijski interes

Takođe, kroz somatsku vezu se formira i psihološka veza deteta sa majkom koje joj se onda uzima, jer dete u utrobi ne oseća gene, već oseća utrobu, i zato će čija je utroba uvek biti važnije od čiji su geni, pa i da su geni od oba roditelja

Što se tiče nekomercijalnog, tzv. altruističkog surogata, i dalje ostaje problem veštačkog održavanja tela u stanju trudnoće i psihološke veze majke i ploda

Nije svakome dato da ima dete, i to je sudbina sa kojom se treba dosotjanstveno pomiriti.

Već sam pisala davno na nekoj temi o surogatu

Surogatstvo je eksploatacija ženskog tela, ništa različita od klasične reproduktivne eksploatacije žena kroz istoriju, pretvaranje materice u inkubator, simptomatično je da su protivnici abortusa često za surogat, tj slobodu ženskog izbora koriste kao argument samo kad je u pitanju eksploatacije žena (surogat, prostitucija), ali ne i abortus

Da je surogatstvo nešto plemenito, humano, osnažujuće, a ne motivisano novcem, surogat majke bi bile bele žene srednje i visoke klase, a stvarnost je da se uglavnom eksploatišu siromašne žene, iz siromašnijih zemalja (Indija prednjači). Jasno je da je to biznis kojim se deca se pretvaraju u robu, vrši se trgovina istima, a i dešavalo se da roditelji ne žele da "preuzmu" decu i vrate ih nazad, jer imaju neku falinku

Sva važnija svetska zakonodavstva su ukinula ili zabranila komercijalni surogat (npr, u Kanadi nije zabranjen ali surogat majka ne može da dobije finansijsku kompenzaciju, čime je de fakto zabranjeno komercijalno surogatstvo)

Što se same trudnoće tiče, da bi se održala pseudo-trudnoća koriste se vrlo kontroverzni lekovi poput Luprona, i oko kojih postoji ogroman finansijski interes

Takođe, kroz somatsku vezu se formira i psihološka veza deteta sa majkom koje joj se onda uzima, jer dete u utrobi ne oseća gene, već oseća utrobu, i zato će čija je utroba uvek biti važnije od čiji su geni, pa i da su geni od oba roditelja

Što se tiče nekomercijalnog, tzv. altruističkog surogata, i dalje ostaje problem veštačkog održavanja tela u stanju trudnoće i psihološke veze majke i ploda

Nije svakome dato da ima dete, i to je sudbina sa kojom se treba dosotjanstveno pomiriti.

Onda je i donacija sperme eksploatacija muskog polnog organa....

Kakve veze ima ko hoce? Zene koje rade i uspesnje su u poslu nisu bas voljne da budu surogat majke, zene bez posla ce se daleko lakse prihvatiti te obaveze. Desava se da i ovde roditelji odbace dete jer ima neku falinku, samim tim ti taj vid zakljucivanja nije dobar.

Sto je donekle ok, ja sam za to da se plati izdravanje surogat majke ( Hrana, lekovi, doktor i sve uz to ) + prosecna plata u toj drzavi uvecana za nekih 30%

Postoji i kod "normalnih" trudnoca gde se koriste razni lekovi pogotovo kod rizicnih trudnoca....

Opet nigde logike za to da bude neko protiv surogat majki i svega u vezi toga jer isto mozes da kazes i na decu koja su odbacena od bioloskih majki pa usvojena, po tvojoj logici lose je usvojiti.

Opet nikakve veze sa zivotom....

Nije ni svakome dato da zivi kada ga udare kola pa se lekari namuce da ga odrze zivim, ugradjuju srcane zaliske, rade operacije na mozgu gde ugradjuju cipove koji kontrolsu epilepsije i slicno...

Poslednja izmena:
da 5..napravio sam typo.
koliko znam ne moze sa 1 ni u jednom slucaju..a jesam u toj materiji
20210520_141327.jpg20210520_141235.jpg

Back