Enina
Elita
- Poruka
- 22.125
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bice i to u buducnosti dozvoljenoProtiv zbog gejeva i lezbejki da ne mogu usvajati decu
Разлози могу бити широког спектра, Марконс82 је навео неке ситуације. Може бити и тумор, и различите инфекције, повреде. И какав је то израз кљакави гени?Sebicna? Neko zeli da renta moj stomak da bi produzio svoje kljakave gene a ja sebicna??? Lol
Познајем једну жену и њену усвојену ћерку. Дивне су обе. Није ју родила. Да ли она сада није мајка?Pisu mi da sam ogorcena zena sto kazem majka prava je ona koja radza dijete..ja npr.kad bi znala da sam tako rodzena potrazila bi onu koja me rodila da je samo vidim ako nista.
E pa u Srbiji ne mozes, a nadam se da se to nikad nece promeniti. Dakle, ko sam ja da to zabranim? Samo osoba koja postuje zakone ove zemlje.Разлози могу бити широког спектра, Марконс82 је навео неке ситуације. Може бити и тумор, и различите инфекције, повреде. И какав је то израз кљакави гени?
И ко си уопште ти да неком ускратиш право на родитељство, па макар што би ти ракла "преко туђег стомака"?
Нико не тера тебе да изнајмиш утерус.
Ја за новац не би, али да је потребно за мени неког блиског сигурно би.
Исто као што би донирала бубрег, дала крв или коштану срж.
Usvojenje je opcija bez da unajmljuje tudji stomak. Sta fali usvojenju? Imas rak i odstrane ti matericu - dakle, ne mozes da rodis. Usvoji.Познајем једну жену и њену усвојену ћерку. Дивне су обе. Није ју родила. Да ли она сада није мајка?
Много људи има проблем да постану родитељи, а још више их боли када их неки штанцују и дају на усвајање.
Ово је начин да се људима помогне.
Ја нисам за варијанту изнајмићу сурогат мајку да не би упропастила витку линију или тако неки разлози.
Али из медицински оправданих разлога (стерилитет или здравствени статус) подржавам.
Овом логикомUsvojenje je opcija bez da unajmljuje tudji stomak. Sta fali usvojenju? Imas rak i odstrane ti matericu - dakle, ne mozes da rodis. Usvoji.
tebi je isto davanje krvi i rentiranje materice siromasnih zena? svaka cast za logikuОвом логиком
Имаш саобраћну несрећу - искрвари
Шта има ко да ти да крв?
Već sam pisala davno na nekoj temi o surogatu
Surogatstvo je eksploatacija ženskog tela, ništa različita od klasične reproduktivne eksploatacije žena kroz istoriju, pretvaranje materice u inkubator, simptomatično je da su protivnici abortusa često za surogat, tj slobodu ženskog izbora koriste kao argument samo kad je u pitanju eksploatacije žena (surogat, prostitucija), ali ne i abortus
Da je surogatstvo nešto plemenito, humano, osnažujuće, a ne motivisano novcem, surogat majke bi bile bele žene srednje i visoke klase, a stvarnost je da se uglavnom eksploatišu siromašne žene, iz siromašnijih zemalja (Indija prednjači). Jasno je da je to biznis kojim se deca se pretvaraju u robu, vrši se trgovina istima, a i dešavalo se da roditelji ne žele da "preuzmu" decu i vrate ih nazad, jer imaju neku falinku
Sva važnija svetska zakonodavstva su ukinula ili zabranila komercijalni surogat (npr, u Kanadi nije zabranjen ali surogat majka ne može da dobije finansijsku kompenzaciju, čime je de fakto zabranjeno komercijalno surogatstvo)
Što se same trudnoće tiče, da bi se održala pseudo-trudnoća koriste se vrlo kontroverzni lekovi poput Luprona, i oko kojih postoji ogroman finansijski interes
Takođe, kroz somatsku vezu se formira i psihološka veza deteta sa majkom koje joj se onda uzima, jer dete u utrobi ne oseća gene, već oseća utrobu, i zato će čija je utroba uvek biti važnije od čiji su geni, pa i da su geni od oba roditelja
Što se tiče nekomercijalnog, tzv. altruističkog surogata, i dalje ostaje problem veštačkog održavanja tela u stanju trudnoće i psihološke veze majke i ploda
Nije svakome dato da ima dete, i to je sudbina sa kojom se treba dosotjanstveno pomiriti.
tebi je isto davanje krvi i rentiranje materice siromasnih zena? svaka cast za logiku
nemoguce je iskontrolisati te tvoje slucajeve. kad dozvolis rent materice, imaces zene koje ce da kazu ja to dobrovoljno, a ustvari uzimaju novac, a poenta je da ce to da pogadja samo siromasne zene, cista eksploatacija.Па продају и крв.
А за сурогат сам већ написала у којим случајевима подржавам.
Медицина је узнапредовала и пружила шансу да добије своје биолошко дете. Усвојити могу и они који немају проблема са добијањем потомства исто као и они који имају проблем.nemoguce je iskontrolisati te tvoje slucajeve. kad dozvolis rent materice, imaces zene koje ce da kazu ja to dobrovoljno, a ustvari uzimaju novac, a poenta je da ce to da pogadja samo siromasne zene, cista eksploatacija.
ako je neka zena nesposobna da rodi, zao mi je, ali prosto to je cinjenica i moze da razmisli o usvajanju kao opciji ako zeli da bude roditelj.
medicina je uznapredovala, ali to ne znaci da je humana i moralna. zato zakon zabranjuje. ne mozes da imas biolosko dete - usvoji ili zivi bez dece, sta je tu jeМедицина је узнапредовала и пружила шансу да добије своје биолошко дете. Усвојити могу и они који немају проблема са добијањем потомства исто као и они који имају проблем.
Tako mislim isto..Usvojenje je opcija bez da unajmljuje tudji stomak. Sta fali usvojenju? Imas rak i odstrane ti matericu - dakle, ne mozes da rodis. Usvoji.
I mene je odhranila majka moje mame.Pa sam opet svoju rodzenu majku gledala ko moju majku.Познајем једну жену и њену усвојену ћерку. Дивне су обе. Није ју родила. Да ли она сада није мајка?
Много људи има проблем да постану родитељи, а још више их боли када их неки штанцују и дају на усвајање.
Ово је начин да се људима помогне.
Ја нисам за варијанту изнајмићу сурогат мајку да не би упропастила витку линију или тако неки разлози.
Али из медицински оправданих разлога (стерилитет или здравствени статус) подржавам.
Haj sta bi ti radio/radila da doznas da te rodila neka tamo zena?Kako bi se ponasao/la?medicina je uznapredovala, ali to ne znaci da je humana i moralna. zato zakon zabranjuje. ne mozes da imas biolosko dete - usvoji ili zivi bez dece, sta je tu je
Закони су подложни изменама. Шта је морално и хумано је посебна прича и ту се очигледно не слажемо.medicina je uznapredovala, ali to ne znaci da je humana i moralna. zato zakon zabranjuje. ne mozes da imas biolosko dete - usvoji ili zivi bez dece, sta je tu je
moral je takodje deo prava i utice na formiranje pravnog pravila, tako da je u ovom slucaju jasno sa kim se od nas dve zakonodavac slaze.Закони су подложни изменама. Шта је морално и хумано је посебна прича и ту се очигледно не слажемо.
zelela bih da je upoznam, svakako. ukoliko bih doznala da su moji "roditelji" unajmili drugu zenu da me rodi, prekinula bih sa njima svaki kontakt. ali ovo je jedna velika pretpostavka, posto je surogat bio nemoguc kad sam ja rodjenaHaj sta bi ti radio/radila da doznas da te rodila neka tamo zena?Kako bi se ponasao/la?
I ja isto..da je vidim.Ali nemoze se parama kupiti osjecaj kako je kada u tebi raste beba.zelela bih da je upoznam, svakako. ukoliko bih doznala da su moji "roditelji" unajmili drugu zenu da me rodi, prekinula bih sa njima svaki kontakt. ali ovo je jedna velika pretpostavka, posto je surogat bio nemoguc kad sam ja rodjena