Suprotni pol i međusobna nerazumevanja

...zenstvenost i muzevnost...
Zenstvenost,
...osloboditi se od moralnih aktualnosti...obzira...nekakvih kajanja,
prvo se okreni svojim dubinama
tamo gdje rijetko silazis...
Muzevnost,
...paunizam...dotjerivanje raznih linija i to samo zbog sebe,
ne za odredjenu Damu,
za sve...narcisoidnost i osuda bilo koje Dame ako ga odbije zaleci je sta
propusta...kroz sex i nakon,- ceka aplauz i da je Ona sve to ,
prvi put s njim dozivjela i ako zna da nije tako ,-prija mu ...
- to je muzevnost...
Muskarac koji je svjestan sebe ,
desavaju mu se i desavace se sve same slucajnosti...ili bar tako veceras misli,-faraonn Tumnopoteh I.

Jel susrecete muskarce koje sve zene svrstavaju u sponzoruse, a zene sve muskarce u primitivce i preljubnike.
Ovde ih ima prilicno, mada sam i uzivo sretao takve.
Ljudi sa urodjenim ili stecenim kompleksima i uvek su im drugi krivi za sve. Ne samo u M-Z odnosima nego u svemu-poslu, domacinstvu, sportu...
Teski ljudi i ne mogu sa njima da dugo budem u istoj prostoriji....
Samo na Balkanu!
Ima ih svuda, samo su kod nas glasniji.
Ja imam nerayumevanje u vezi sa tom pojavom... da se ljudi etiketiraju i "optužuju" tako po polovima...
Ne znam kako jedan mozak može da dođe do toga da SVE muškarce smatra ovakvim ili SVE žene onakvim... to se suproti svakom sikustvu... JEr je nemoguće da ćovek tokom svog života sretne samo OVAKVE žene ili TAKVE muškarce... vrlo je mala verovatnoća. Pa će biti da su to neki duboko usađeni problemi, možda iz porodice, ko zna... No, nije logično
Na nekoj od tema sam rekao-kako zracis tako i privlacis. I vrlo cesto jeste tako. Dosta ljudi skoro uvek bira slicne partnere pa se posle hvataju za glavu i dodeljuju etikete svim preostalim. A ustvari je u vecini slucajeva bio los izbor.
Na kraju krajeva svi nasi partneri su bili nas izbor, nisu nam ih poklonili na lutriji....

Poslednja izmena:
Da li imate neke negativne stavove o suprotnom polu, da li su vasi stavovi racionalni i opravdani ili nisu, tipa svi muskarci su isti, sve zene su iste itd?
Moje mišljenje je da niti su sve žene iste ni muškarci. Postoje samo neke razlike u funkcionisanju među polovima koje u velikom procentu karakterišu muški/ženski pol a koje nisu pod nužno iritantne i negativne.

Meni se jako dopada kod muškaraca što su praktični, što su dobri prijatelji, što nisu zavidni i ako jesu (u nekom malom%) tu manu vješto prikrivaju bez poriva za spletkama. Ima muškaraca i tračara ali naspram žena zanemarljiv ih je broj.

U privlačenju muškarci su više vizuelni tipovi od žena. Da se ne lažemo svima nam je bitan fizički izgled, uz napomenu da pri tome ne mislim na vanserijsku ljepotu osobe, već što je nama lijepo. U vezama bar tek u njihovom formiranju su muškarci skloniji da traže zabavu, dobro druženje, žive “ u trenutku” sa tom osobom, kao i interes za sex, dok žene zabavi ali i proricanju kuda to vodi jer žene vole oslonac. Ono što im je zajedničko za oba pola je da za neko dublje vezivanje teže osobi ne samo po svojoj spoljašnosti već i slaganje na intelektualnom i emotivnom nivou- samo su im različiti pristupi. Žene se zalete, definisale bi sve “sad i odmah”, dok muškarci su više bojažljivi kome će da poklone svoje srce. To ne isključuje greške u odabiru koje se moguće svima.

Emancipacija polova je po meni dobro zamišljena stvar u smislu uzajamnog poštovanja, neizrabljivanja drugoga, uvažavanja sloboda, no nažalost u praksi je to iskarikirano i prenaduvano što kao posljedicu imamo slučajeve ženomrzaca i okorjelih feministkinja.

Vidiš, ne poznajem u realnom životu ni jednog muškarca ili ženu sa takvim stavom... dobro, ja baš i nemam puno poznanika, ali nekako me zaobilaze takvi... ili ja njih

Nekada stvarno mislim da ima istine u onome da ti bude u životu onako kako razmišljaš... Izgleda da muškarci koji imaju tako negativan stav prema ženama uvek biraju ili nailaze na slučajeve žena koje potvrđuju njihov stav... Ili žene koje imaju predrasude o muškarcima uvek i iznova imaju slična iskustva... Verujem da oni imaju neki problem i da bi u nekom razgovoru sa analitičarom, ako žele, mogli doći do mehanizma zašto ih zapravo privlače osobe koje spadaju u tu kategoriju koja ih bar deklarativno odbija
Princip što zračiš, to i privlačiš. 😊

Back