Suplementi za 40+

Šišaju li i tebe proizvođači suplemenata...

Ako ako, treba šišati gde god ima viška vune
pa mozda bas nemam 50 bocica svega i svacega trenutno, ali nekih bar 25 imam

najskuplje
znaci trocifrene brojke sto sam kupovao su:
koloidni minerali, zlato, srebro, platina, bakar itd
a od vitamina liposomalni c, ode 100+ baka za 3 kutije po 30 kesica
ali kao sto rekoh, nisu svi istog sastava, raznih prozivodjaca ima, ali trosi se dobra para, to si u pravu, kako god vise se popusi, ne znam sta te pogadja, mislis da nam prodaju secernu vodicu? i sportistima umesto aminokliselina sta tacno mislis da uvale?:dontunderstand:u sampon ti stave e vitamin aloe,b5, itd, zene se bodu sa hijarulonicnom, sta fali da je ja gutnem?

ako neko zna da preporuci taj sam
znaci, slobodno me pitajte
sad vidim neki liposomalni gluthation, odlican
i imam tu alfaalfa - lucerka
onda turmeric, pa i onaj colagen, pa hyaluronic kiselinu
pa kelp, pa quercetin...
multivitamine, mozda d posebno samo, onda c, ...

Poslednja izmena:
Auuu ala si naivan pa te veštake organizam jedva 5% apsorbuje a sve ostalo rastura jetru i bubrege.
pricas napamet neku mantru, ima samo razlicitih proizvodjaca i razlicitih formula, pa da kazm da si delimicno u pravu
na primer za minerale aminokiselinski helat, organski spoj umesto neorganskog koje em ne prija, em se tesko asporbuje

znaci, jedite vi zdravo, ne zagovaram ja sad da neko uzima nesto na svoju ruku moze da pogresi i te kako
vec samo kazem da ja uzimam vec decenijama svasta nesto, i da ne mozemo da generalizujemo

ne fali mi gvozdje, nisam lud da ga uzimam, cak za muskarce se prave multi iron free
onda mega doze multija, i c mogu da pospese kiselinu, i pepsin, pa nisu za svakog
onda razne formule, tacno se zna koje su bolje
onda razni ekstrakti itd

to za jetru i bubrege si lupio, osim ako neko nije lud da izguta ne znam koje doze

Neće jetra i bubrezi da riknu odmah nego sa vremenom jbg. Cedi limunadu za c vitamin ne zajebavaj se sa tim otrovima.
sta ako neko zivi na selu, ko ce njemu da donese juzno voce?
ili sto kazu bobicasto, a sta ces kada nije sezona?
znaci stoji samo da nekom stomak ne moze da podnese, ili da se prekiseli covek sa vestackim sto kazes, moze da se zezne, ali bre ja uzimam sad vec 30 godina svasta nesto, i sad ces ti da me plasis sa nekim mantrama? od otrova i cirke mogu da riknu, a od vitamina ko uzima nece, osim ako neko nije lud da pije po 10

c vitamin se daje i intravenozno, a zasto se muce ljudi i bodu umesto da samo popiju limunadu, a? popijes 8 litara limunade isto mozes da umres
znaci c vitamin samo zbog kiseline i pepsina ko ne moze, i onda mora da pazi, mada postoje formule koje su bas fine, ja uzimam taj u kesicama liposomalni i bas je super [uzimao neku drugu formulu isto liposmalni, ali jak je bas osetim ga u stomaku, a ovaj u kesicama ne, znaci u gelu je liposomalni]

a za jetru i bubrege pricas bezveze, samo stomak, i ako se pretera moze da bude kak-kak
u jetri se skladiste ovi rastvortljivi u masti, ali ne uzimamo po 10 kapsula, pa niko nije lud ni 10 litara vode odjednom da popije,... jel vam davao vucic vitamin d za vreme korone? znaci samo po 1 dnevno

Poslednja izmena:
Auuu ala si naivan pa te veštake organizam jedva 5% apsorbuje a sve ostalo rastura jetru i bubrege.
znaci, samo ako je neko bio lud i pio na 10-ine tih rastovrljivih u mastima

ali pocuj ovo? jel znas zasto se radja sve manje dece i muskarci su neplodni?
jer im fali selena, mozda i e vitamina, pa jedi ti zdravo, ali dzabe ti..
onda sportisti i aminokiseline? mislis oni osvojili sve najlepse ribe jer imaju kintu? jok, nego znaju sta daje output, izdrzljivost

ti i ovaj sizif nemate zajedno dece koliko ja imam, i sta cemo sad? nesto vam fali
ja vam kazem sta vam fali
onaj drugi teoretocar pere zube 6x na dan
ja ih imam sve i opet kazem sta vam fali - nije higijena, vec minerali i vitamini

Poslednja izmena:
Jeste tako moj ćale pio taj selen pa ga odneli u bolnicu jedva živ ostao. Manite se tih otrova. Ne igrajte se hemijom! Razumem kada se prehladiš popiješ neki multi zimi ali dalje od toga nikako.

Nikakva hemija ne može da zameni lošu ishranu.

Jeste tako moj ćale pio taj selen pa ga odneli u bolnicu jedva živ ostao. Manite se tih otrova. Ne igrajte se hemijom! Razumem kada se prehladiš popiješ neki multi zimi ali dalje od toga nikako.

I majka i ja i dan danas pijemo ovaj Q10, i to kao lek. I iskreno ne moze da mu pridje nijedan.
https://proteinbox.rs/p/yamamoto-ashwagandha-ksm-66/

znaci, samo ako je neko bio lud i pio na 10-ine tih rastovrljivih u mastima

ali pocuj ovo? jel znas zasto se radja sve manje dece i muskarci su neplodni?
jer im fali selena, mozda i e vitamina, pa jedi ti zdravo, ali dzabe ti..
onda sportisti i aminokiseline? mislis oni osvojili sve najlepse ribe jer imaju kintu? jok, nego znaju sta daje output, izdrzljivost

ti i ovaj sizif nemate zajedno dece koliko ja imam, i sta cemo sad? nesto vam fali
ja vam kazem sta vam fali
onaj drugi teoretocar pere zube 6x na dan
ja ih imam sve i opet kazem sta vam fali - nije higijena, vec minerali i vitamini
Ovo za sportiste si u pravu 1/1....

To je suplement nije nikakav lek. Edukujte se malo pre nego što krenete u "akciju"
Ajde ako moram ovako da obrazlozim, uz terapiju koju sam dobio od kardiologa, prepisam mi je i Quezim Q10. i savet lekara mi je bio da ne kupujem u apoteci, vec u radnji za suplemente. I lek je vid suplementacije ako cemo sve da gledamo tako, jer svaki lek koji koristis ti ubacujes u telo zato sto je nephodno jer telo ne moze svojom proizvodnjom da izleci ili oporavi telo. Ista je prica i za '' SUPLEMENTACIJU'' ubacujes je u telo jer tvoje telo ne moze da proizvede ono sto telo treba za opravak misica, rast i da ne nabajam dalje. Tako da edukacija je tu i cinjenice, samo je razlicito gledanje na stvari. Neko Q10 koristi kao podrsku svom organizmu, a neko kao podrsku za lekove i terapje koje koristi... Pogresno sam se izrazio tako cu reci jer nisam shvacen kao sto sam mislio da cu biti, a i ti si odmah shvatio to kao manjak edukacije.

Naravno da ti je prepisan i taj suplement jer je doktor dobro plaćen da to uradi.
nisi u pravu, taj koenzim q-10 sa godinama imamo sve manje, a moguce je da ljudima fali i zbog odredjenog poremecaja...evo npr.
Other neurological abnormalities thatcan occur in primary coenzyme Q10 deficiency include seizures, intellectual disability,poor muscle tone (hypotonia), involuntary muscle contractions (dystonia), progressivemuscle stiffness (spasticity), abnormal eye movements (nystagmus), vision loss causedby degeneration (atrophy) of the optic nerves or breakdown of the light-sensing tissue atthe back of the eyes (retinopathy), and sensorineural hearing loss (which is caused byabnormalities in the inner ear). The neurological problems gradually get worse unlesstreated with coenzyme Q10 supplementation.A type of kidney dysfunction called nephrotic syndrome is another common feature ofprimary coenzyme Q10 deficiency. It can occur with or without neurologicalabnormalities. https://medlineplus.gov/download/genetics/condition/primary-coenzyme-q10-deficiency.pdf
A type of heart disease that enlarges and weakens the heart muscle (hypertrophiccardiomyopathy) can also occur in primary coenzyme Q10 deficiency

ajde ne lupetaj, nije zato otisao u bolnicu.. ides vec na zivce, i to ne samo meni; ajde kako to da si ti za suplemente posisao svu pamet ovog sveta? covece 30 godina pijem ne znam sta sve nisam pio,a ti bre nemas pojma, samo masiras

ljudima izmere konc vitamina d, i vide da im fali, daju im ili inekcije ili da ga piju, i sta se ti pravisn pametan kad nemas pojma?

Back