Suplementi za 40+

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
31.214
Pijete li Koenzim Q10? 😁

Molim za iskustva ukoliko ga koristite, ukoliko ne, onda pišite da li i šta pijete kako biste se osećali bolje, vitalnije, "mlađe". Tema je možda više za PDF "Zdravlje", ukoliko moderatori smatraju, neka je prebace, mda je više namenjena osobama 40+
Hvala.😁

Pila sam Maku u kapsulama ali ništa ja tu nisam ni osetila ni videla od promena. Sada je pijem reda radi da dokusurim pakovanje od nekih 100 kapsula. :roll:

Zatim noćurak sa vitaminom E.

Vitamin C s vremena na vreme. Kada sam umorna ili kljoknem kao petunija na vetru, onda zveknem nekih gram ili dva vitamina C i podigne me samo tako.

Magnezijum posle fizičkih aktivnosti i kod nagoveštaja glavobolje/migrene.

Cink posle nekih težih planinarskih akcija, posebno na većim visinama jer kada se vratim u civilizaciju telo se pobuni pa mi krene herpes i onda se udoziram cinkom pa ga pokosim u startu.

A nekada sam bila mlada i nisam ništa pila :mrgreen:

Pila sam Maku u kapsulama ali ništa ja tu nisam ni osetila ni videla od promena. Sada je pijem reda radi da dokusurim pakovanje od nekih 100 kapsula. :roll:

Zatim noćurak sa vitaminom E.

Vitamin C s vremena na vreme. Kada sam umorna ili kljoknem kao petunija na vetru, onda zveknem nekih gram ili dva vitamina C i podigne me samo tako.

Magnezijum posle fizičkih aktivnosti i kod nagoveštaja glavobolje/migrene.

Cink posle nekih težih planinarskih akcija, posebno na većim visinama jer kada se vratim u civilizaciju telo se pobuni pa mi krene herpes i onda se udoziram cinkom pa ga pokosim u startu.

A nekada sam bila mlada i nisam ništa pila :mrgreen:
Meni treba više zbog energije, jesam aktivna ali se s godinama više zamaram i usporavam. Ne pratim više "tempo", kao nekad. 😁
Jbg,...nismo više mladi kao nekad, dok se obaveze sve više gomilaju (ili se meni tako čini). Mda,...ja pratim šta mi telo govori, ako osećam nedostatak nečega u organizmu, trudim se i da sebi nekako pomognem. Eto,...lepe teme, pa možda pomognemo i drugima.
Ofc,...sve u granica normale i ništa na uštrb zdravlju.

E da da, baš tako.

Meni je vitamin C spas. I to onaj običan u tablama, tablete od 500 mg. Popijem 2, a nekada i 4. Posebno kada krene neka prehlada ili nešto slično.

A da, u poslenje vreme uzmem cink sa selenom, Anapharm kutijica od 100 kom 300-400 din i traje mi mesecima. Ranije sam pila samo cink ali sam ubacila i selen.

Leti pred more uzmem Beta protekt, tu ima svašta nešto pa i kompleks vitamina B.

Sunce ti kalajisano, kada ovo sve pročitam eto me kao tabletoman ali nisam stvarno, to ja sve u zdravstvene svrhe po potrebi. :mrgreen:

E da da, baš tako.

Meni je vitamin C spas. I to onaj običan u tablama, tablete od 500 mg. Popijem 2, a nekada i 4. Posebno kada krene neka prehlada ili nešto slično.

A da, u poslenje vreme uzmem cink sa selenom, Anapharm kutijica od 100 kom 300-400 din i traje mi mesecima. Ranije sam pila samo cink ali sam ubacila i selen.

Leti pred more uzmem Beta protekt, tu ima svašta nešto pa i kompleks vitamina B.

Sunce ti kalajisano, kada ovo sve pročitam eto me kao tabletoman ali nisam stvarno, to ja sve u zdravstvene svrhe po potrebi. :mrgreen:
😆

Ok,...ali treba biti i oprezan, jer ipak želudac trpi, kad pijemo suplemente . Msm da ih ipak treba svesti na neku, što razumiju meru. Samo po potrebi ili dok tegobe traju!
Takođe mislim da nam i sam organizam govori šta nam prija ili ne.

Suplementi su ti sintetički vitamini koji su jeftini za proizvodnju a mogu i da se patentiraju tj zaštite.

Problem sintetičkih vitamina je što ih organizam prepoznaje i apsorbuje jedva 10%

Ostalo sve moraju da odrade jetra i bubrezi. :pop:

Bolje nađite hranu sa tim izvorom potrebnih vitamina. Ili je lenjost i glupost jača?

Onda i proučite šta je avitaminoza i devitaminoza.

Ok,...ali treba biti i oprezan, jer ipak želudac trpi, kad pijemo suplemente . Msm da ih ipak treba svesti na neku, što razumiju meru. Samo po potrebi ili dok tegobe traju!
Takođe mislim da nam i sam organizam govori šta nam prija ili ne.
Da, nešto prija, a nešto ne.

Npr. magnezijum mi je obavezan zbog migrena i tokom, a i posle planinarenja. Posebno onaj direkt, on deluje veoma brzo i tu nema kompromisa.
Vitamin C takođe. Jedino ako kod neke malaksalosti imam 2 kg limuna da ih iscedim u tom momentu pa hajde, ali to teško.
Vitamin E pijem po preporuci lekara, on je antioksidant, preporučen mi je od početka druge trudnoće.

i tako... svašta tu nešto ima.

Hranim se zdravo, voće, povrće... ali nekada to nije dovoljno. Bananu jedem svaki dan zbog kalijuma i zbog tih mojih glavobolja ali kada bih zbog svakog problema jela nešto - pa trebala bi mi gajba koječega dnevno.

Moraš podržavati decu! :mrgreen:

Kome da dajemo ako ne njima?

Zato kupujmo suplemente.
Evo lupam se po prstima i kezim 'vako :mrgreen:, brojim u sebi i usput pevam samo da ti ne odgovorim šta bi 'tela.
on_the_quiet.gif

Evo suplemenata za sve one koji prođu 40 +:
- Euthyrox
- Afrička šljiva
- Helex
- Normabel
- tablete za kolesterol i trigliceride
- Xanax
- Inzulin
- Bromazepan
- Andol 100)
- Silymarin
- Controloc
- Nebilet

Evo lupam se po prstima i kezim 'vako :mrgreen:, brojim u sebi i usput pevam samo da ti ne odgovorim šta bi 'tela. Pogledajte prilog 1557597
Veliki sam protivnik suplemenata generalno. Sad,...nekad su preka potreba.
Inače sam koristila (koristim i dalje) noćne kreme sa q10 i vremenom stvarno koži lica daju sjajni vitalnost ( izgledaš sveže i odmorno) , pa ko zna kako izgleda ako krenem da ga pijem. :zper:
Mda,...jedno je mazati, drugo je piti.

To sve imate u hrani. Nzm što ih pijete uopšte? To su tipične "navlakuše" i farmaceutski "marketing".
Omega 3 (skuša, tuna, losos).
Točno je da sve to imamo i u hrani, ali se postavlja pitanje da li putem hrane unosimo dovoljno. Ako pogledaš što ljudi jedu, nisam siguran da zadovoljavaju realne potrebe svog organizma. Pogotovo ako se radi o sportašima, nekim fizikalcima - radnicima kojima treba nešto veći unos.

Back