Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...kako los kasting moze da unisti sasvim solidan film...Madam Bovari bi trebalo da bude senzualna, sva od strasti, snova i nade, Mija je dobra glumica ali ona jednostavno nije to po crtama lica, po mimici, pokretima, gradji...student treba da bude mladji ali ne dete iz vrtica...kakav promasaj a film je divno snimljen, fotografija je prelepa...ovo je veca greska cak i od Kire Najtli kao Ane Karenjine, ako je to ikako moguce...cak mi se cini da bi gora glumica bila bolja Madam Bovari uz pravo lice...glavni negativac mora da bude zloslutan, stariji, prepreden lisac koji oseca njenu nestabilnost i kada je ona sama nije bila svesna a ne cimer iz Noting Hila koji cesa zadnjicu, pa gde im je pamet...ali film svakako vredi, tema je poznata ali lepo je uradjen ma koliko lose ocene imao, uverena sam da su dobijene zbog glumaca...

- tralalajka. :D Ali simpaticna. Neka nepravda, neka ljubav, "bad guys, good guys, love conquers all" film.

Ah Markiz, to su ljubitelji filmova...uvek imaju misljenje o istim:lol:

...Avijaticar je jedan od boljih Leovih filmova, meni se on kao Getsbi nije dopao, bila sam iznenadjena sto nije...pamtim, a gledala sam pre zilion godina, da mi se Kejt kao Hepbern bila jako svidela...
...videla sam juce reklamu za novi Leov film, istorijski, ratnicki krvav...mozda ti vec mozes da ga skines...

Magbet...docekala ga nakon dve godine...

Nije lako postaviti klasicno delo na filmsko platno, cesto se dese promasaji jer film nije isto sto i pozoriste. Maestralna uloga ledi Magbet, toliko dobra, iznenadjujuca. Odlicna uloga Magbeta ali sam od Fasbendera i njegove glume kroz plave oci to i ocekivala ali Marion je iznad svakog ocekivanja. Mislim da ce mnogi ljudi kazati kako im je jezik tezak a film turoban ali to je Sekspir i ne treba da bude za nedeljno popodne i zabavu, film je u pravom smislu klasicno delo.

Sve ide u korist atmosfere, glumci, izuzev kralja Dankana, listom imaju plave oci uz bledu kozu, sivo nebo i skotske visoravni kroz koje promicu snezne pahulje, rezija je poput najlepse kulise, ratne scene su snimljene kao u bajci, vestice vrlo upecatljivih crta lica...mozda je ovo najbolja adaptacija koju sam videla i, potpuno sam uverena, bice oskarovski film, makar u ime glumaca...

Zanima te kako bi izgledalo da je u Capote glumio neko drugi, pogledaj Infamous i saznaces. Rijetkost je da u razmaku od godinu dana izadju dva filma o istoj stvari.

Eto, nisam znala. Stavljam na listu.

Ah Markiz, to su ljubitelji filmova...uvek imaju misljenje o istim:lol:

...Avijaticar je jedan od boljih Leovih filmova, meni se on kao Getsbi nije dopao, bila sam iznenadjena sto nije...pamtim, a gledala sam pre zilion godina, da mi se Kejt kao Hepbern bila jako svidela...
...videla sam juce reklamu za novi Leov film, istorijski, ratnicki krvav...mozda ti vec mozes da ga skines...

Magbet...docekala ga nakon dve godine...

I ja, i ja! :klap:

Meni su svi njegovi filmovi na isti kalup, cak i iste glumce koristi. Ok, gledljivi su i zanimljivi, ali vidis jedan video si sve.
Nije bas tako. Ako vidis jedan, a propustis druge, nikako nisi video sve. :lol:
Šta je fikcija, a šta slika realnosti u Skorcezeovim filmovima?

Sinoc sam ga i ja gledala. Sve vreme nisam mogla da sklonim senku A.Kamija koja mi se provlacila u glavi dok je film trajao, isti taj neki mrak i osecaj jeze. Deca su ga gledala ranije i s nestrpljenjem su cekala da podelim njihovo odusevljenje, ali nisam. Nisam pozelela da film vidim jos koji put. Mozda los momenat za gledanje, mozda nesto drugo...a najverovatnije mucnina koju izaziva svaki podstrek na introspekciju i "zagledanje" u sopstveni um, da slucajno tamo ne cuci ono "nesto" i ceka...:confused:

:zaljubljena:
vazna napomena:nije za metlu ni elektriku:rtfm:
75929.jpg

POPODNEVNA NEDELJNA (TEMA) – must-see movies!

Volite li filmove?
Ja ne :P
Ali ovog vikenda odgledala sam dva SJAJNA filmića, pa bih želela da to podfelim s vama :D
Neka ovo zato bude mesto na kojima ćemo predlagati must–see filmove - ide zima i sumnjam da će biti preteranih akcija napolju. Sad se smkl, pam do juna...:?

PRVI je
WEDDING CRASHERS
Vince Vaughn i Owen Wilson
sa motom LIFE IS A PARTY, CRASH IT
Dva nadobudna brakorazvodna advokata (preslatrka naravno) na početku sezone venčanja bave se posebnim hobijem – osvajanjem srca ( i poprsja i odnekle-donekle epicentra) maldih djeva na venčanjima u NY – italijanskim, jevrejskim, ostalim...Sve do trenutka kada dođu na venčanje kćerke kancelara USA (koga glumi Cristofer Walken)..
eto takoc :D
ide slika -

weddingcrashers_bigposter.jpg

DRUGI je
BEND IT LIKE BECKHAM
"a briliant british comedy", naravno, još otkako je Dnevnik Bridžit Džouns punio sale 
Film koji je sigutno korak napred za ljudska i ženska prava: o ženskom fudbalu, Ircima, kriketu, Spice Girls i sa ciklama šeširima, sarijima, cipelama na mašnu i sotalom :lol:
U filmu gostuje PUNJABI MC trupa (mmmmm....) - a soundtrek je u najboljoj tradiciji Trainspottinga – pa i bolje!
evoc:
B00006681N.02._SCLZZZZZZZ_.jpg

Nešto odlično sa nepostojećim budžetom. Nastavak je film Dogma.

e pa stvarno,duzan si mi za ovo:(

:lol:

Čudan filmić taj Lobster.

Teško ga je bilo gleti zbog Farelove ružne face i standardno loše glume (stvarno ne kapiram što ga plaćaju za to što izvodi, al ajde), a i zbog te odbojne Rejčel... jbg izgleda Yorgos voli ružne. :lol:

Al priča je simpa. Nešto kao ako nemaš niš pozitivno da bi privuko tuđe pozitivno, onda se drž bar istih falinki <3 a ako nisu iste stvori ih, to bar nije teško. :lol: Dobro možda sam pogrešno nešto skapirala. Možda poente nema. Uglavnom ko ne mož da gleda ružne polumutave likove, bolje da preskoči ovo.

Yorgos je čovek Grk... nije se baš nagledao lepih žena u životu. Ne da je meni Rejčel ružna, nego onako generalno zapažanje.

- - - - - - - - - -

E, i da, Smokvo... nema na čemu. Samo kaži ako ti treba još neka preporuka. Izlečićemo mi tebe od tih kmezavih limunadica, niš ne brini.

Ma ne gledam ja limunade i ovo jeste prijalo zbog muzike i slike.ona scena lova je haos.ma sve je na oko kao kolac.mada meni rajcel nije ni malo ruzna.
A sta je bilo na kraju,on nije imao hrabrosti,pa je otisao?
Dosla deca,zove tata,zmu postavlja vecito pitanje jel ima hleba....

Back