Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
the wolfman vredi zbog fenomenalnih kadrova, tipicnog engleskog sela sa zamkom-kao u baskervilskom psu i stvarno sjajnog hopkinsa i benisija koji i u ljudskoj varijanti izgleda kao da ce da morfira u vuka svakog momenta, glumacka ekipa je sjajna, karakteri pozadinskih likova su odlicni, samo face da im vidis... e sad prica, hmm pa tesko da neko moze da unese mnogo novine i obrta u ovaj zanr... moze samo da stilizuje i nafiluje dobrim ili poznatim glumackim imenima, dobrim kostimima, maskom, fotorgrafijom, kao kopolina drakula npr... tako da nije wolfman za bacanje uopste

Ovo je moj komentar koji napisah na Hororima. :)

Slazem se s tvojim misljenjem da je vizuelno divan film, ali mene nije dojmio.

Entoni je genijalan, ali mi se Benisio nije svideo. Ne lezi mi kao vukodlak.

Nije mi se dopao film.

Iako ovakvu tematiku najmanje cenim i volim, nisam subjektivna u svojim impresijama.

Ostvarenje ima trivijalnu i ispraznu radnju, do beskraja predvidivu.

Entoni i Hugo su zablistali, sjajno izneli dodeljene im role,
ali niti oni nisu The Wolfmana ucinili boljim ostvarenjem.

Slazem se s opaskom da su efekti losi.
Dodala bih jos da mi se izgled vukodlaka ne dopada.

Benisio potpuno ne odgovara vodecoj ulozi.

Ne poseduje potreban senzibilitet.

Bio je odlican u pojedinim filmovima, ali nema zestinu, moc,
strahopostovanje, bes i svirepost koje odlikuju zver.

Dok je recimo, njegov pandan ovencan svim gore nabrojanim epitetima. :zper:

Benisio je u vodecoj roli suvise bezlican.

Ubuduce cu se drzati svog ustaljenog obrasca - ne gledam filmove s vukodlacima, vampirima, zombijima. :lol:

S druge strane, ostvarenje vizuelno oduzima dah (to je jedini kvalitet).

Viktorijansko doba je fenomenalno docarano, misticna i opskurna atmosfera kojom film odise je verna.

Dojmljiv, impozantan dvorac Ser Talbota, ogromno zdanje obraslo brsljanom
u cijoj unutrasnjosti caruje ljubicasta, zloslutna tama,
lavirint odaja s divnim viktorijanskim namestajem ogrezlim u patinu vremena.
Pregrst lampi i sveca koje ezotericno i meko svetle.

Kripta, na cijem ulazu je vecno boraviste prerano ugasle mlade zene,
a u dubini godinama cuvana tajna.

Listopadana suma ogrnuta koprenom maglenom,
rusevni kameni zidovi, ostaci nekadasnjeg dvorca, crkve mozda,
kip zene isklesan u kamenu u jezeru stoji kao nemi posmatrac,
ljupki mostovi i gradic koji verno docarava englesko seoce 19og veka,
vodopad, svedok prohujalog detinjstva.

Priroda je zaista fenomenalna, mnostvo je inspirativnih motiva.

Dopada mi se simbolika Stounhendza koji je vidljiv u jednoj sceni.
On simbolise moc i misticnost, pokorio je vreme.

Takodje mi se dopada referenca koja upucuje na Dzeka Trboseka,
ozloglasenog ubicu, koji je u to vreme, na kraju 19. veka bio u zizi javnosti.

Confucius

Kineski biografski film o velikom Konfuciju..premijerno prikazan u Pekingu 14.januara 2010.g.
u reziji Hu Mei i poznatog kineskog glumca Yun-Fat Chow u uklozi Konfucija
pre za vreme prognanstva i povratka u svoju provinciju..

3220-1.jpg

Meni se dopao Seks i grad, zaželela sam se serije, pa zbog toga. Ali da nisam gledala seriju, reakcija bi bila "i oni ovo zovu film:eek:" Nema ničeg preterano zanimljivog, ali je podnošljivo.
Danas sam odgledala The Fountain, film o večitoj potrazi za lekom koji će pobediti smrt, o ljubavi... Dobar je, filozofski...
fountain-poster-2.jpg

nisam znala gde da napišem, ovde ili na knjigama
a već sam napisala na pdfu film pa nek ide život
pošto sam podstaknuta time što sam uzela da čitam knjigu se setila filma koji sam gledala pre nekoliko godina
ili sam knjigu uzela zato što sam se setila filma
nema ni veze

limeni doboš gintera grasa
the tin drum ili die blechtommel
tindrum.jpeg

ne gledajte/ne čitajte ako niste spremne na ozbiljnu iščašenost
a ako jeste - obavezno uzmite
radi se o dečaku koji nije hteo da odraste
ali nije to petar pan ili tako nešto, ne, ovo je mali zli patuljak i njegove dogodovštine

a daj, baš zato i treba da ga gledaš =)
i nije toliko bitno o čemu se radi nego o tom nemačkom ludilu
radi se o dečaku koji je sa 3 godine odlučio da neće više da raste
i svi su mislili da je zaostao a on je zato mogao da radi šta hoće, i to stvari sa nekad veoma ozbiljnim ishodima
i ni do čega mu naročito nije bilo stalo osim do limenog bubnja
priča je više iseckana nego linearna, kao niz epizoda ali to je ok jer inače ne bi bile toliko upečatljive
tako, baš je teško reči o čemu se radi
u stvari meni je teško da o tim kapitalnim delima govorim a da ih ne iskasapim

a gledala sam juče i where the wild things are

mnogo se nešto govori o tome otkako je izašao pa reko ajde i ja
to je po nekoj valjda američkoj dečjoj knjizi
vuče na neverending story, tako nekako
al ja da imam dete ne bih mu ono dala da gleda
emocionalno je mnogo iscrpljujuće, puno je izneverenih očekivanja i tuge
a uz to je kamera onako hipi čudna i svetlost je polaroid žuta, muzika je strava i onako, skroz moderno izgleda
where-the-wild-things-are-20071212023714152_640w.jpg

ne znam dal bih ga preporučila, naročito jer ovde niko ne voli filmove tog tipa
al na mene je ostavio utisak. ne znam još kakav ali je ostavio
pa sam morala da podelim

a gledala sam juče i where the wild things are

mnogo se nešto govori o tome otkako je izašao pa reko ajde i ja
to je po nekoj valjda američkoj dečjoj knjizi
vuče na neverending story, tako nekako
al ja da imam dete ne bih mu ono dala da gleda
emocionalno je mnogo iscrpljujuće, puno je izneverenih očekivanja i tuge
a uz to je kamera onako hipi čudna i svetlost je polaroid žuta, muzika je strava i onako, skroz moderno izgleda
where-the-wild-things-are-20071212023714152_640w.jpg

ne znam dal bih ga preporučila, naročito jer ovde niko ne voli filmove tog tipa
al na mene je ostavio utisak. ne znam još kakav ali je ostavio
pa sam morala da podelim

aaa, to je max et les maximonstres, moj sin mnogo voli tu knjigu :)
pogledacu film pre nego sto mu pokazem ako mislis da nije bas za decu. thx

Skinula sam sinoc sa Rapida ..preporucujem..iako se posle gledanja ovog filma
ne osecam dobro..ni malo...
na youtoube ima ceo ali bez titla na srpskom ko ne zna engleski
a i lepse je da se gleda na velikom ekranu..

Poslednja izmena:
Evo sta ja odgledah u poslednje vreme:

Happy-Go-Lucky - jest engleski, jest dobra gluma ni rezija nije losa, ali ne mogu ja da podnesem te nenormalno euforicne ljude(koji nisu drogirani), mislim, nije mi to normalno i previse je i za film i ta mora da poludi kad-tad :mrgreen:

An Education - fin filmic, desava se radnja nakon 2. rata, ima mnogo malogradjanstine i obrazovanja "zivotnog"; zenski izbor: da bude domacica ili da se skoluje i da bude profesor, treceg nema.

The Greatest - Decko, srednjoskolac gine i njegova devojka se pojavljuje njegovim roditeljima na vratima, trudna... Zivi sa njima, nacini na koje se ljudi nose sa gubitkom. Nist posebno.

Head-On tj. Gegen die Wand - apsolutno savrsen, nista ja tu ne bi menjala :super:

In July - Bas mi se dopao, slatka pricica, smotan tip trazi devojku koja mu se dopada, a poznaje je par sati i putuje i tako mu se svasta nesto desava... :super:

Priceless - za opustanje, preslatka Audrey Tautou....

Transylvania - Trenutno ga gledam i mnooooogo mi se dopada, Mlada devojka, trudna, iz Francuske dolazi u Transilvaniju da trazi dragog koji je deportovan iz Francuske, ali stvari krecu u drugom smeru....

Ja gledala one vampire - Daybreakers - missim :roll: Vampira vladaju svetom,a ljude koriste kao što mi muzemo krave, samo oni 'muzu' krv. Ali ima mnogo vampira, a sve manje ljudi, frka, panika, ma bezveze, al' sam gledala zbog novoformiranih simpatija za Itana Hoka, i naravno zbog Vilema Defoa. Gledati samo ako nemate baš ništa pametnije ...

upravo tako... sto je najgore ne znam ni sta tacno fali, ali sve je nekako smuti pa prospi... zvuci primamljivo, ima hiljadu etickih zackoljica koje su mogle fino da se razrade ili bar naglase nekako bolje, ali ipak tjorak... sem defoa, on je kul :)

http://4.***************/_1_c0rO1eDuA/S41R02AxuUI/AAAAAAAAJl8/jGHe0jSNkGE/s400/The-Last-Station-Poster.jpg

Ako vam ne smeta što su Englezi i Ameri napravili film o Tolstoju i Sofiji (zapravo o Sofiji i Tolstoju), pogledajte The Last Station (ne brinite, ne pričaju sa 'ruskim' akcentom, glumci dobri, a Helen Miren najbolja). Ljubavni. Nije za padanje u nesvest (a njihova priča je luda, moglo je to mnogo bolje) ali vredi pogledati.

12404630_gal.jpg

Green Zone. Inteligentan akcioni. Ne znam šta mi bi da gledam ratni film... u stvari znam: režirao ga je Gringras, a on pravi mnogo dobru akciju (Bourne je do j.aja), pa sam mislila da će biti mnogo trčkaranja tamo amo, što da ne, uz kokice... al' sam se zeznula - ozbiljan scenario, pa je film ok i deprimirajući. Nisam još gledala Hurt Locker, navodno su slični, samo je HL još bolji i još više deprimirajući... Inače kad gledam filmove o Iraku pljujem autore filma zbog miki maus prikaza dogadjaja, i isključujem posle 15 minuta, a ovog puta mi to nije palo na pamet, samo mi se digao pritisak i krenula para na uši, pa sam morala da zaustavim film i popijem jedan džin za smirenje.

Poslednja izmena:

Back