Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
alg_whatever_works.jpg

WHATEVER WORKS
Novi Vudi Alen - glavni junak na početku kaže This is not a feel-good story... a ja sam posle filma imala osmeh na licu još jedno sat vremena. Nije ništa posebno, ali jeste sladak Alenov film, pa ko voli Vudija, paranoju, mizantropiju, aroganciju i hipohondriju...i gradsku šmekersku atmosferu :D

alg_whatever_works.jpg

WHATEVER WORKS
Novi Vudi Alen - glavni junak na početku kaže This is not a feel-good story... a ja sam posle filma imala osmeh na licu još jedno sat vremena. Nije ništa posebno, ali jeste sladak Alenov film, pa ko voli Vudija, paranoju, mizantropiju, aroganciju i hipohondriju...i gradsku šmekersku atmosferu :D

Ja sam odustala od potrage za "I am love" eh, ali zato sam odgledala "The limits of control".. jer Tilda je, boginja, neverovatno za sta je sposobna, pa kao zamena ali ostavio je bas takav utisak :) osmeh na licu, prosto sam bila srecna jer je neko napravio ovaj film. Moja laicka malenkost - 9/10. Ponavlja se u etapama ali ne one koje su ocigledne.. varijacije scena, vec kao ploca koja preskace ali ima kontinuitet i koja se ipak rado slusa i u kojoj se uziva radi zavrsetka. Na kraju oprosteno je radi upitnika. Ma, odlicno, i vise nego. Definitivno cu ga sacuvati u mojoj maloj kolekciji. Volela bih da cujem sta mislite.

Odgledacu "Whatever works", odavno nisam gledala Alena, obozavam ga ali brzo predoziram na njegovim filmovima, mada valjda je i to razumljivo.

Poslednja izmena:
alg_whatever_works.jpg

WHATEVER WORKS

"Skinula" sam ga pre par nedelja, a nikako da ga odgledam, a volEm Vudija i paranoju, te cu ga odgledati. :)

Pre dve nedelje sam na HRTu naletela na htvatski film Nije kraj, glumi Nada Sargin, jes da mi je antipaticna, ali dobro je odglumila. Desava se posle rata, Hrvat zacopan u Srpkinju i deluje kao vec vidjeno, ali film je pun ironije, crnog humora i ima pripovedaca koji ima fenomenalne recenice, tj. menja utisak o filmu.

agora_movie_poster.jpg

AGORA
Amenabarov film o Hipatiji iz Aleksandrije, prvoj istorijski poznatoj ženi koja se bavila matematikom, astronomijom i filozofijom (4. vek), i dobu u kom je zivela. Vidimo Aleksandriju u haoticnim vremenima prelaska na hriscanstvo, i hriscane u malo drugacijem izdanju... zanimljiv film, blago kicast (a nije morao da bude), ali zanimljiv.

Poslednja izmena:
agora_movie_poster.jpg

AGORA
Amenabarov film o Hipatiji iz Aleksandrije, prvoj istorijski poznatoj ženi koja se bavila matematikom, astronomijom i filozofijom (4. vek), i dobu u kom je zivela. Vidimo Aleksandriju u haoticnim vremenima prelaska na hriscanstvo, i hriscane u malo drugacijem izdanju... zanimljiv film, blago kicast (a nije morao da bude), ali zanimljiv.

Zanimljiv....

tate-osvetnici :)
ja sam baš razmišljala kako bi se moj tata svetio, jer baš nije hiper ultra mega operativac sa pištoljem... i mislim da je sada došao trenutak, kada je već krenula ta moda sa opakim tatama, za jedan civilni, a opet ubitačan film, sa tatom boemčinom koji - na neku čudesnu foru - uništi celu mafiju:cool:

gledala "muskarce koji mrze zene" ili u americkom prevodu "devojka sa tetovazom zmaja" dobar, likovi su mnogo simpaticni, mozda simpaticni :mrgreen: nije prava rec... drugi deo :devojcica koja se igrala sa vatrom" je isto dobar ali slabiji od prvog... sad jos i treci da vidim sta ce Ona da uradi do kraja kome ce da se sveti, koju misteriju da razresava i sta ce sa sobom da uradi :D

ko je preporucio ovaj film?

Ja pocela onaj o egipatskoj profesorki i smorila se posle 15 min.
Nije to film za mene devojcicu neznog srca .
Odustala sam.
U stvari prava istina je da sam se ja smorila i pocela da se krijem ispod pokrivaca a onda je muz rekao - ovo nije film za tebe i iskljucio ga .

Onda smo pustili bracu blum al sam zaspala .

moj prevod je "devojcica koja je sanjala o kanti benzina i jednoj sibici" :)
jel' izasao i drugi? ja sam gledala samo muskarce koji su mrzeli zene
p.s. mislim, prevod koji ja imam
koliko ja videh i treci... drugi deo pocinje da razjasnjava njenu proslost, ali je nekako razvodnjeniji u odnosu na prvi... opet meni dobar :)

volim zene osvetnice, js kad su izbusene/istetovirane&asocijalne i mLogo pametne BINGO

Aha. A što su ti asocijacije, odmah mi je palo na pamet da se glavni ženski lik ni najmanje ne bi svideo osobi koja je postavila temu o ženama koje se plaše da nose suknje. :lol:

Alal, treći deo se nastavlja na drugi. Hoću da kažem - požuri da odgledaš. :)

nisam citala temu ali imam utisak da bi ga lizbet oterala u tri lepe... ako ga pre toga ne bi i spalila :mrgreen:

ja vas nista ne razumem:confused: missim, zvuci zanimljivo, a nemam pojma jel rec o jednom filmu ili 2, ili 3:lol:
jel pricate o nekoj triologiji? dajte lepo naziv filma kako je preveden kod nas, ili jos bolje original naslov kako bi se lakse nasao torrent:lol:

Back