Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...uh...pre par meseci sam gledala i nije mi se svideo...osim glume glavne glumice, poruka mi je spram tog sistema nerealna. Logičnije mi je bilo da devojčica pukne a da klincu nadju veze. Njihov sistem se na tome održava, odnosno održavaju ga.

Da, ali to bi onda bila depresivna socijalna drama, a ne intiman film o odnosu majke i ćerke :)
Kad smo već kod Brazila i socijale, Pixote je klasika, ako neko želi da gleda tužan film o malom brazilskom uličaru i užasima koji ga sačekuju...
Odličan je :sad2:

19972474.jpg

Odgledala sam francuski film Samba (2014).
Predivan je. Topla ljudska rec, slatka energija izmedju glumaca...teška migrantska prica ispričana na nežan, komican i sladak način.

Ko god je voleo Nesalomive (2011) uživaće i u ovom filmu, režiseri su isti, glavni glumac je isti, Omar Si a dodata je Sarlot Gejnsburg...nakon ovakvog filma svet deluje kao lepše mesto za život...

...p.s. jedan od glumaca je nas, Petronijevic, i u filmu se čuju naši trubači, nisam mogla da prepoznam pesmu po imenu ali se svira na svim našim svadbama...jedna od priča je i nasa:)

Odgledala sam francuski film Samba (2014).
Predivan je. Topla ljudska rec, slatka energija izmedju glumaca...teška migrantska prica ispričana na nežan, komican i sladak način.

Ko god je voleo Nesalomive (2011) uživaće i u ovom filmu, režiseri su isti, glavni glumac je isti, Omar Si a dodata je Sarlot Gejnsburg...nakon ovakvog filma svet deluje kao lepše mesto za život...

...p.s. jedan od glumaca je nas, Petronijevic, i u filmu se čuju naši trubači, nisam mogla da prepoznam pesmu po imenu ali se svira na svim našim svadbama...jedna od priča je i nasa:)

E, to zvuci lepo :)

...jeste, super je Samba:)

...mnogo mi se dopao belgijski triler Loft (2008). Retko dobar triler, petorica ozenjenih muškaraca koristi jedan stan za avanture sa drugim ženama sve dok se ne desi ubistvo, niko drugi nije imao ključ pa mora biti neko od njih.

...kazu da postoji holivudska verzija ali meni se belgijska veoma svidela.

...jeste, super je Samba:)

...mnogo mi se dopao belgijski triler Loft (2008). Retko dobar triler, petorica ozenjenih muškaraca koristi jedan stan za avanture sa drugim ženama sve dok se ne desi ubistvo, niko drugi nije imao ključ pa mora biti neko od njih.

...kazu da postoji holivudska verzija ali meni se belgijska veoma svidela.

Gledala sam. Odlican :ok:

I spanski "Telo" je sjajan ;)

El cuerpo

:)

Inace, kada budes u Srbiji, ako budes u prilici, pogledaj pozorisnu predstavu "Nebeski odred".
Jako dobro priblizen strah, paranoja, sumnja,... a opet potreba da se pripada, drzi zajedno, veruje...
Izuzetno je teska ali vredi.

Hocu., hocu i to koliko sada:)...dobre preporuke zlata vrede i mnogo mi znače.

Jedino sam stigla da pogledam ruski balet koji je bio prazan:(.
Čula sam za Razbijeni krčag i Hamleta u mom najdražem JDP-u...i nova predstava Egona Savina Pod zrvnjem. Valjda nije izvedena od 1908. godine...ne znam kakve su, trebalo bi sve da ih gledam ovog meseca pa cu ti napisati utiske:)

Back