Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvalili su mi skoro različiti ljudi po svemu neki novi korejski film, to ću da se raspitam pa da vam javim, zaboravio sam kako se zove, mž je isto mnogo dopao.

Ovo sam hteo da gledam u bioskopu, meni deluje zanimljivo, pa ću 1. prilikom

Sinoc sam se tako nauzivala:)

annie-hall11.jpg

...sve mi se dopada, humor, gluma, prica, modaaaaaa:heart::heart::heart:

article-2051378-007F715D00000258-480_468x557.jpg
Diane-Keaton-and-Woody-Allen-in-Annie-Hall.jpg
annie-hall-006.jpg

Imam da preporucim dva ljubavna filma. Prvi je za gledanje a drugi za izbegavanje:lol:

Kineska romantika, ko bi rek'o:lol: ali dodje jako svilenkast, umetnicki nezan, muzicki jak, koloritno zivahan...predivan ljubavni film koji se zove In the mood for love.

http://www.imdb.com/title/tt0118694/

Tokom drugog, koji sam greskom pogledala drugi put jer sam ga potpuno izbacila iz mozga, verovatno namerno:lol: sam imala zelju da pucam ili sebi u glavu ili u racunar.
Blue Valentine
Necu ni da gledam ocene, verujem da nisu niske a ja bih mu zalepila keca k'o vrata za gubljenje vremena.
Dosadan, bez sarma i vrcavosti, patetican, melodramatican, sve osobine klasicne sapunice prikrivene iza toboz, ah, tuzne price jedne...manipulatorke. Nema druge reci.
Zenskoj je lakse da napravi date sa jednim agresivcem, oda de abortira (btw od 13-e nabila 25 bivsih partnera), pa se predomisli, pa rodi bebu sa drugim luzerom, onda pasivno agresivno ucini zivot nemogucim, jadna ja, mucena dusa, ah, nista ja ovo nisam htela...elem, nakon dva sata mucenja otera i tog drugog...eto. Ceo zaplet. Takve ljude ne verujem da bi iko normalan gledao u zivotu. Ne znam zasto sam ih gledala na ekranu:(

Daj mu sansu, svidece ti se, sigurna sam, ima neki prefinjeni vajb...mnogo su lepi i glumci...radnja je smestena u '60-e godine, kostimi, tela onih zena, vrlo puteno izgledaju...

Ma jeste, realno je - da te iznervira. Ne mogu da podnesem ljude koji se vuku...i sebe ne mogu da podnesem kada se vucem kamoli druge:lol:

Noćas gledala August: Osage County iz 2013.
Meni se jako dopao. Film koji može biti da ima i pozorišnu varijantu.
Ko voli Meril Strip, može da baci pogled.
Al nema klasičnu formu, nema zaplet rasplet, ovo je porodična drama koja ne biva zaokružena.

Nedavno gledala i Her, opet iz 2013.
Divne boje, mnogo narandžaste.
Očajan scenario. Al pročitah da je dobio oskar baš za to.
Bezvezarija.

Dečak ostaje bez majke, a porodica pada u sveopštu depresiju.
Onda je pojavi jedan ludak Hesher i hoće da im pomogne.
I dok gledaš film, sve vreme se pitaš na koji će način da ih ubije, a zapravo, nemam pojma, sve je nekako i smešno i tužno, a i poučno.

ovo je film koji mozete odmah pogledati,
jer traje svega 4 minuta: ))
posveta cuvenom sf autoru h.g. wellsu.

A horrible feeling of desolation pinched my heart. I listened rigid but heard nothing but the creep of blood in my ears. Great and shadowy and strange was the world and I drifted solitary through its vast mysteries.

A remote faint question, where I might be, drifted and vanished again in my mind. I found myself standing astonished, my emotions penetrated by something I could not understand.

I felt naked. I felt as perhaps a bird may feel in the clear air knowing the hawk wings above and will swoop.

I began to feel the need of fellowship. I wanted to question, wanted to speak, wanted to relate my experience. What is this spirit in man that urges him forever to depart from happiness, to toil and to place himself in danger?

It was this restlessness, this insecurity perhaps that drove me further and further afield in my exploring expedition. As the hush of the evening crept over the world, the sun touched the mountains and became very swiftly a blazing hemisphere of liquid flame, and sank.

Then, slow and soft and wrapping the world in fold after fold of deepening blue, came the night. And then, the splendor of the sight — in the sky, one bright planet shone kindly and steadily like the face of an old friend. The full temerity of my voyage suddenly came upon me. At last I began to feel the pull of the earth upon my being, drawing me back again to the life that is real, for men.

Back