Сунце ће изазвати хаос на Земљи?

Магнетизам зависи од стања језгра, тј да ли је течно или не, садржаја, што више гвожђа и никла то боље и брзине ротације планете, од Сунца и сунчевог ветра, не.
Марс има скоро идентично време ротације као Земља, врло сличан садржај језгра, али се оно охладило временом и очврсло, тако да му је магнетно поље присутно само у траговима, иако ми на основу анализираних узорака у роверима знамо да је некада постојало.

Naprotiv, iskljucivo zavisi od Sunca.

Е сва срећа што глоопос' не убија, па ћеш се наживети.
Објасни нам како то Сунце генерише или отстрањује магнетизам код, рецимо, Меркура, Земље, Марса и Јупитера???

Ne odstranjuje ili generise, vec dovodi do promene magnetnih polova.
To je bio smisao mog posta.

Ne odstranjuje ili generise, vec dovodi do promene magnetnih polova.
To je bio smisao mog posta.
Па облик магнетног поља Земље се стално мења под утицајем сунчевог ветра и током једног дана, а камоли током година, али је М.П. стално присутно још од кондензовања Земље из примордијалног облака.
Чак и када се полови мењају, а мењали су се за сада хиљадама пута оно је ту и штити нас.
Неких година магнетни полови се померају и по 15так километара годишње по 2-3 године узастопце, па успоре и доцније опет убрзају итд.
Током свих ових милиона година живи свет се одржао без обзира на те промене, уосталом ми не би били ту да је другачије.

Ha ha ha nece sunce nego Nemci ponovo tj. po treci put, evo ih stampaju Nemacku marku u tajnosti,hoce da se izvuku iz EU samo ne znam kako ce to zavrsiti,doduse imaju najtisu i najbolju antimagnetnu podmornicu na svetu zvana DELFIN + imaju neku skalameriju od haubice (neki nemacki naziv nisam zapamtio) lako oruzje da se i ne spominje u detalje samo da se doda da se njihovim oruzjem sluzi 72% stanovnistva ove zemaljske kugle (osim Rusije i Kine) sve ostale zemlje primenjuju tj. imaju u svojoj sluzbi kao sluzbeno oruzje NEMACKO.
Opet ce fric da udari samo ovaj put nece preko DRINE !!!
pozzz

Back