Sumrak rimokatoličke i protestantske teologije - odriču se Biblije

Не, ти пљујеш по људима. Више вређаш туђе личности а мање поступке, јер ти је циљ да испровоцираш.
Не да докажеш.
ma nije u tome sustina, vec sto je nabedjen, uobrazen, i onda cak i vara, ej njima dao kljuceve od nebeskog carstva umesto petru i apostolima? koliko daleko oni idu!

oni su nabedjeni i uobrazeni vise od papstva, i onda prozilizai da je geda u pravu, da su samo ljubomorni na papstvo koje bi da zamene

Da i malo imas veze sa religijom, zbao bi da dusu moze samo Bog da unisti.
ovo si u pravu, ali je problem sto mi vama ne verujemo, ne branite uboge i sirote, vec drzite da ste izuzetni, kao americka sekta, pa ja vas bar znam kao zlu paru

vi ste tek jedna devijacija "izuzetnih" amera, jedna od najuobrazenijih
i kao sto ameri kopiraju rimsko carstvo, tako i vi papstvo - ej, pa ti tvrdis da vi pustate na nebo ljude, da vi imate kljuceve, a ne sveti petar?! i kako ste vi onda drugaciji od papstva? oni tvrde da su nasledili te kljuceve od svetog petra,a vi tvrdite da su kod vas

ja tvrdim da su ih apostoli zadrzali kod sebe, da vi svi lazete da su kljucevi KOD VAS

Poslednja izmena:
ma nije u tome sustina, vec sto je nabedjen, uobrazen, i onda cak i vara, ej njima dao kljuceve od nebeskog carstva umesto petru i apostolima? koliko daleko oni idu!

oni su nabedjeni i uobrazeni vise od papstva, i onda prozilizai da je geda u pravu, da su samo ljubomorni na papstvo koje bi da zamene
Ја сам ти рекао раније да ти правиш своју варијанту православља али ниси ми поверовао

nema sta tu da se ne veruje, ako se sa necim ne slazem, sigurno da imam svoju varijantu koju prezentiram, tako da razumem sta mi kazes
Није у питању неслагање. Ти своју варијанту показујеш као једину исправну а друге одбацујеш. То није баш добро

Није у питању неслагање.
kako nije?
Ти своју варијанту показујеш као једину исправну а друге одбацујеш.
pa i ti moju varijantu odbacujes, tako se diskutuje, sporazumemo se, i znamo ko koju varijantu zastupa
То није баш добро
kako nije dobro, ako sam ja nacisto sa svima? nista ne kalkulisem

Не, ти пљујеш по људима. Више вређаш туђе личности а мање поступке, јер ти је циљ да испровоцираш.
Не да докажеш.

Ако не напишем нешто не значи да немам шта да кажем.
То значи да немам намеру да се данима расправљам по форумима. Нисам због тога овде.
Ти пре свега провоцираш пљујеш. Ниси ми одоворио на питање.
Да ли то значи да се слажеш или не?
По твојим критеријумима овде нема господе осим Робивека.
Шта да закључим, да се слажеш са тим?
Pa dokazi to da ja to radim samo tako, postavi situaciju i kontekst?

Taj koga branis je licemerio, pljucao, lagao, pozivao na linc druge verujuce zadnjih meseci, koliko forum moze da drzi.
Tada si samo cutao.
Morao sam celo vreme da ga vaspitavam da bibuopste bilo moguce sa njime diskutivati.
Covek ne poseduje osnove ljudske kulturea kamoli tek hriscanake.
Ali kada se kaze sta radi ko to radi, ne odgovara ti jer je clan tvoje crkve.
Mesto da ga pokaras da se popravi, ti pravdas njegov greh?
Sto znaci ili da nisi pratio diskusiju ili i ti licemeris?

Back