Sumanutosti eldžibitizma: pravda za uzrasni identitet!

sanja*

Drevna Kornjača
Poruka
8.706
Nekada su se efovi lečili medikamentima, sad se leče stvaranjem čitavog jednog lažnog sveta koji će da se poklopi sa ličnom deluzijom.

2001983179566ad84fe0788294437172_v4_big.JPG

U 46. godini napustio porodicu i postao "šestogodišnja devojčica"
Jedna transrodna osoba iz Kanade napustila je suprugu i sedmoro dece kako bi započela novi život kao šestogodišnja devojčica.

Stefani (Stefonknee) Volšt (46) bila je u braku sa ženom pune 23 godine kada je shvatila da je transrodna osoba.

Sada živi u porodici koja ju je usvojila i kaže da “trenutno ne želi da bude odrasla”.

“Ne poričem da sam bila u braku. Ne poričem da imam decu. Ali sada sam započela novi život i odlučila da ponovo krenem od detinjstva”, kaže Stefani za "Dejli ekstra".

Njena supruga nije mogla da prihvati činjenicu da je u braku sa transrodnom osobom i postavila joj je ultimatum “da prestane da bude trans, ili da ode”.

“Ja ne mogu prestati da budem trans”, kaže Stefani. “To bi bilo kao kad biste mi tražili da prestanem da budem visoka 190 cm ili da odem.”

Pošto se osećala odbačenom od porodice, Volšt ju je napustila i sada živi u hraniteljskoj porodici, koja “prihvata to što je mala devojčica”, iako i sami imaju ćerku.

“Nas dve se divno provodimo. Bojimo i radimo sve što i druga deca”, kaže Stefani.

“To se zove terapija igrom. Nema lekova, nema samoubilačkih misli.”

Volšt je ispričala da je počela da razmišlja o samoubistvu i da je završila u bolnici mesec dana nakon što je učestvovala na prvoj paradi transseksualaca u Torontu 2009.

Nakon što je puštena iz bolnice, žena ju je optužila za napad i maltretiranje i zatražila sudsku zabranu prilaska.

Najstarija ćerka pozvala ju je na venčanje, ali je tražila da se “obuče kao njen tata”, da sedi u zadnjim redovima u crkvi i da se ne obraća drugim članovima porodice.

Na dan venčanja,Volšt je ponovo pokušala da se ubije, a sada dobija podršku LGBT zajednice u Torontu.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=12&dd=11&nav_id=1073427

“Ja ne mogu prestati da budem trans”, kaže Stefani. “To bi bilo kao kad biste mi tražili da prestanem da budem visoka 190 cm ili da odem.”

Al može da prestane da ima 46.
Obožavam intelektualne domete eldžibitizma.

Pravda za uzrasni identitet!

Long live south park.

Poslednja izmena:
sweet,sad mogu da je tuku za svaku glupost i da ja zezaju dogodine kad krene u skolicu,ubice se u svakom slucaju xixi

promašena ironija valjda spada u intelektualne domete eldžibitizma.

Niko ne treba da bije ljude sa psihičkim poremećajima. Psihičke poremećaje treba lečiti.
"Lečenje" koje zahteva nasilnu promenu stvarnosti da bi se ista prilagodila deluziji bolesnog i time mu olakšala podnošenje života s bolešću - može možda i da bude ok, ukoliko je taj zatupriliku napravljeni lažni svet izolovan od ostatka sveta, i ukoliko ne prisiljavaš one bez deluzija da učestvuju u deluzijama.

Drugim rečima, ne treba nju ubiti, ali ako dođe vreme da će njeni novi roditelji moći da tuže školu ukoliko je ne prime u prvi razred kao sedmogodišnju devojčicu dogodine, onda deo populacije kojoj je mozak sposoban za intelektualni rad treba da uzme konopče i da se kolektivno obesi.

Nekada su se efovi lečili medikamentima, sad se leče stvaranjem čitavog jednog lažnog sveta koji će da se poklopi sa ličnom deluzijom.

Long live south park.

prvo meni nije jasno kako je neko odjednom otkrio da je transrodna osoba..valjda se sa tim radjas...
drugo ajd nek je trans al da hoce da bude devojcica to treba da e leci...
jer on regradira u neko infantilnon stanje jer ne zeli da vise zivi u stvarnostii..
i jos gore ako je ovo tacno ljudi mu dopustaju da ivi tako sa njihovom porodicom,pa ja bi im poslala socijalnog radnika i psihologa..
ono sta reci :eek::eek::eek:...

- - - - - - - - - -

mada mozda je to neki trik da se uzmu pare od intervjua...

drugo ajd nek je trans al da hoce da bude devojcica to treba da e leci...
nekada su lečili i trans, pa su skinuli s liste poremećaja.
Nema logike koja bi zahtevala da po istom principu odrekneš poremećenost uzrasnom identitetu, ili delfinskom ili rasnom identitetu kao što je opisano u south park epizodu linkovanoj u uvodnom postu.
jer on regradira u neko infantilnon stanje jer ne zeli da vise zivi u stvarnostii..
a muškarac koji se utripuje da je žena živi u stvarnosti?

Dozvoli da citiram deo teksta s linkovane strane south park wiki:

Garrison now questions why she hasn't had a period, and discovers that when a woman misses a period it means she could be pregnant. Garrison believes this is due to all the truckers she slept with and happily goes to Dr. Biber for an abortion. However, she discovers that she can't have a baby or a period, and is not truly a woman; just a guy with a penis shaped like a vagina.

i jos gore ako je ovo tacno ljudi mu dopustaju da ivi tako sa njihovom porodicom,pa ja bi im poslala socijalnog radnika i psihologa..
ono sta reci :eek::eek::eek:...
svet se menja na način da će tebi za takve izjave uskoro slati poziv čika psihijatra ili čika sudije za prekršaje.

Long live south park.
Sta da kazem, a da se ne ponovim kao papagaj. Jadan je ovaj svet.

nekada su lečili i trans, pa su skinuli s liste poremećaja.
Nema logike koja bi zahtevala da po istom principu odrekneš poremećenost uzrasnom identitetu, ili delfinskom ili rasnom identitetu kao što je opisano u south park epizodu linkovanoj u uvodnom postu.
a muškarac koji se utripuje da je žena živi u stvarnosti?

Dozvoli da citiram deo teksta s linkovane strane south park wiki:

svet se menja na način da će tebi za takve izjave uskoro slati poziv čika psihijatra ili čika sudije za prekršaje.

zar ne bese trans urodjeno,ja mislim da ovo nije pravi transekseualac,a nisu isti urodjeni(koje ne moz da izlecis) i steceni poremecaji i odstupanja(a ni stepen istih)...
a ovaj lik je ceo zivot bio ok i sad pod stare dane prso...on je onako kolektivo za lecenje....

vidi.
Što se tiče eldžibiti ideologije, "pravo" nije ono što proizilazi iz logike ili činjenica, nego ono što je stvar konsenzusa unutar ideološke grupe.

A lepo piše u članku da ga eldžibiti zajednica podržava kao pravu šestogodišnjakinju.

prvo ako hoces imas tamo i ovakve kom gde pise da su ga po dr sajtovima i transrodne osobe popljuvale..
Ovo prvo blage veze nema sa transrodnim osobama.
Za radoznale, a narocito ovih par pametnjakovica sto bi odma' iz zemlje Srbije pobegli od sramote, i pravo na Zapad gde ne zive zatucani... Procitajte malko vesti iz sveta, i kakve komentare su ostavljali Britanci i Ameri na ovu vest, a narocito kakve su komentare ostavljali pripadnici nekakvog udruzenja transrodnih osoba. Pa mi smo male bebe.

Kakva bre prava transrodnih osoba ako muskarac od 46 hoce da bude devojcica od 6 godina.
drugo moze ta zajednica da prica sta oce to nema veze sa naukom i zivotom..kad lik od pedset i kusur godina odluci da se ovako ponasa on nije trandza...za to bi trebao ceo zivot tako da se oseca i da potajno oblaci ko zensko ili sl...
inace evo definicije
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transgender
neka me neko upuceniji ispravi al ja mislim da je ovaj lik posasavio pod stare dane...tj da je retrogradirao u neko infantilno doba i izabrao da bude devojcica jer su devojcice posebno ovakve sa kikama simbol nevinosti i niceg loseg
i misim da je izabrao da se naziva transrodnom a da ustvari to nije,al lakse je tako opravdati svoje ponasanje...
u sv sl meni ne ovo za debelo lecenje a ne ko ova porodica..
i alooo jos jedan razlog sto mislimda lazu mazu zbg para za intervju je taj sto ni jedna normaln porodica ne bi dala musarcu od pedeaet sa kikicama da se igra sa njihovom cerkom..
inace tako je bilo milion puta varanje mase radi kesa..cak je jedna koristila klinkicu za neku tako prevaru pa je ispalo da su lagale masovno radi $$$..

- - - - - - - - - -

mada mozda gresim i ova porodica je luda...u sv sl cak i u naprednoj americi ne znam kako bi socijalno dozvolilo da se takav muskarac druzi sa detetom jer mu mora biti postavljena neka dijagnoza zbog ponasanja kao dete..
uzimaju tamo za sitnice decu ovi iz socijalnog...

- - - - - - - - - -

pa bi ovde bilo normalno da se to desi..

- - - - - - - - - -

da setila sam se sta je bilo sa zenom..
isla je prica kako cerci jaaaako mladoj redovno daje botoks..pa su je svuda intervjuisali sto znaci$$$ pa joj je normalno neko poslao socijalno il policiju itd pa su utvrdili medicinskim pregledom da je sve ok sa malom a i mama je priznala da je lagala..za masne pare naravno svi ce se blamirati...

odgovor je u mojoj sledecoj recenici u tom postu

bas si opterecena novoateizmom pa sve stavljas u taj kontekst.

realno gledajući, misliš da bi ga iko od vernika ili normalnih ateista usvojio?
Dakle, nije stvar moje opterećenosti, nego je u pitanju prosto zaključivanje sistemom eliminacije.
Pitamo se ko bi ga usvojio - pa najpre otpišemo sve one koji ne bi, ato su svi sem novoateista. ******.

realno gledajući, misliš da bi ga iko od vernika ili normalnih ateista usvojio?
Dakle, nije stvar moje opterećenosti, nego je u pitanju prosto zaključivanje sistemom eliminacije.
Pitamo se ko bi ga usvojio - pa najpre otpišemo sve one koji ne bi, ato su svi sem novoateista. ******.

"..normalnih ateista.." :lol:
imaš pivo za ovo, od Šime...

Back