SUM U UHU

njuskalo725

Aktivan član
Poruka
1.045
POCELO je isti dan kada mi je u selu ,njihova macka skocila na krevet nocu
i jutro je macka docekala na ,,mom vratu
tog dana sam uvece nasla dva krpelja na nozi ,koji su vec pocela da mi cede krv
i krenulo je to ,,,sum u uhu,,,koji ne zavisi ni od cega
niti od toga kako disem niti da li pomeram glavu ...nista nema veze
kao da uho vodi samostalan zivot

Kod lekara specijaliste tamo na klinickom centru,,,,doktor je bio maximalno pazljiv
i pregledao me je ok,,,mada mi se cinilo da to radi vise da bi zadivio svog mentora nego ,,ne znam,,
uglavnom,,,mislim da je cim me je video uvrteo dijagnozu u svojoj glavi i nekako davao sve od sebe da to i dokaze
...na pecatu pise da je na specijalizaciji
Mada, stvarno, to moze biti samo plus za doktora,,,onda su maximalno pazljivi...
Elem, nemam nekih ozbiljnijih prigovora na pregled ,,,,ali rekao je da nemam nista ,sem devijacije u nosu i zapusenih sinusa
,,,,,,,.
Dao mi je da idem na pregled ispitivanja sluha i napomenuo da se uzrok ne otkrije u 98 slucajeva ...
sem terapije antibiotika koje pijem zbog drugih stvari ,,,nemam neke terapije
A sum i dalje postoji
Kao da je neko zavukao parce kese i da se ono pomera kako mu kad se oce.
Nekako,,,da li je neko imao slicno iskustvo
da li se samo meni cini da bi trebalo da idem na pregled kod jos nekog lekara?
i kod kog,,ako znate--Meni dolaze na pamet strasne ideje,,kao da mi neka buba vodi svoj zivot u mom uhu...

ja sam rodjena sa niskim pritiskom ,,lekar mi je merio pritisak
sve je ok
Ali i o tome sam razmisljala
sum nema veze ni sa otkucajima srca,,niti da li trcim,skacem ili lezim u krevetu

pa video bi orl da se nesto mrda u uhu.koliko mi je razvlacio uvo mislim da je mogao da mi vidi i mozak
Da li ti stalno imas taj shum, mislim i nocu i danju?
Moja je terapija svojevremeno bila samo ubrizgavanje vazduha u nos, svaki dan sam isla kod ORL, valjda i 30 puta.Prosao je nekada, ali ne verujm
da je to imalo veze sa ovom terapijom. Danas je terapija sa kiseonikom u onim hiperbaricnim komorama. Ostecnje sluha na tom uhu je ostalo, ali
je meni bilo najvaznije da se taj sum izguubio. Kod nekih je kao zubor vode ( takav sam ja imala), kod nekih kao da nesto shushti, ili neko lupanje,
nema pravila.

Kod lekara specijaliste tamo na klinickom centru,,,,doktor je bio maximalno pazljiv
i pregledao me je ok,,,mada mi se cinilo da to radi vise da bi zadivio svog mentora nego ,,ne znam,,
uglavnom,,,mislim da je cim me je video uvrteo dijagnozu u svojoj glavi i nekako davao sve od sebe da to i dokaze
Mada, stvarno, to moze biti samo plus za doktora,,,onda su maximalno pazljivi...
Elem, nemam nekih ozbiljnijih prigovora na pregled ,,,,ali rekao je da nemam nista ,sem devijacije u nosu i zapusenih sinusa
,,,,,,,.
Dao mi je da idem na pregled ispitivanja sluha i napomenuo da se uzrok ne otkrije u 98 slucajeva ...
A sum i dalje postoji
i kod kog,,ako znate--Meni dolaze na pamet strasne ideje,,kao da mi neka buba vodi svoj zivot u mom uhu...

Pročitaj ti dobro uputstvo od antibiotika koji uzimaš. Posebno neželjena dejstva.

Pročitaj ti dobro uputstvo od antibiotika koji uzimaš. Posebno neželjena dejstva.

Ma kakvi antiobiotici, kakvi bakraci. Tinitus ( ali ona ocigedno nema nikakav problem) veze sa antibiotcima nema jer to uopste i nije nikakvo zapaljenje.

- - - - - - - - - -

da bas sam citala danas o toj terapiji sa kiseonikom. ali to je odlicno za ceo organizam ne samo za sluh

To je neka nova terapija, korsti se za sve i svasta, pomaze ljudima, terapije za sluh ne postoje.

jao hvala vam na tom pojmu Tinitus
Pijem antibiotike zbog krpelja na nozi i lajamske bolesti a ne zbog uha
to sam samo ja predpostavila, glupo
da to moze dobro doci i tom zvuku u uhu
Mada kada krenem da pricam o tome, uglanom okolina me malo cudno gleda i ocekuje da krenem da pricam o marsovcima
pa da zovu psihijatriju ..
Ne mogu da im objasnim da to nisu nikakvi zvukovi i glasovi u glavi
to je bas cisto fizicki zvuk,,
kazem sve mi je slika neke bube koja kada se naspava ili kada joj se prikaki ,,se tako povremeno mrda
jer stvarno, ni sa cim nije vezano,,,da li se ja pomerala ,stajala zvakala ili stojala ,,ili cak se budila iz sna
nista nije vezano sa tim

jao hvala vam na tom pojmu Tinitus
Pijem antibiotike zbog krpelja na nozi i lajamske bolesti a ne zbog uha
to sam samo ja predpostavila, glupo
da to moze dobro doci i tom zvuku u uhu
Mada kada krenem da pricam o tome, uglanom okolina me malo cudno gleda i ocekuje da krenem da pricam o marsovcima
pa da zovu psihijatriju ..
Ne mogu da im objasnim da to nisu nikakvi zvukovi i glasovi u glavi
to je bas cisto fizicki zvuk,,
kazem sve mi je slika neke bube koja kada se naspava ili kada joj se prikaki ,,se tako povremeno mrda
jer stvarno, ni sa cim nije vezano,,,da li se ja pomerala ,stajala zvakala ili stojala ,,ili cak se budila iz sna
nista nije vezano sa tim

Ko to nije imao ili ima, taj uopste i ne moze da shvati te shumove u glavi.
Guglaj malo pojam Tinitus, naci ces stotine i hiljade istomisljenika, ali i "ispovesti" ljudi koji pate od toga.

Ko to nije imao ili ima, taj uopste i ne moze da shvati te shumove u glavi.
Guglaj malo pojam Tinitus, naci ces stotine i hiljade istomisljenika, ali i "ispovesti" ljudi koji pate od toga.

joj da znas da je grozno, jutros me probudilo iz sna taj vrag u uvu ,,,Uvek se setim jednog malog iz komsiluka,pre 20 i vise godina
siptari su bili ,i imali su jako puno dece
najmladji Ljapi ....niko nije hteo da se druzi sa njim- pa cak ni njegova braca- ,jer mu je uvo smrdelo,Meni je bilo zao pa sam mu ja ,kao aristokracko dete u parku,,malo dizala cenu ,druzila se sa njim ,,
Inace,mali nije smeo da pere uvo jer mu je buba usla u uvo
Ne secam se ,,ali mislim da su mu to doktori rekli
jer znam da je isao na snimanja kojekakva
,,,pa eto,,,ja sada postajem moj drug Ljapi :)

,,,,,,,.
A sum i dalje postoji

Cao.
Treba da odes kod ORL lekara da ti se ispita sluh. Ako je sum u jednom uvu onda moze biti u pitanju slaba cirkulacija ili ostecenje nerva u tom uhu.
Moze se probati sa kombinacijom lekova Berlithion caps. 600 mg 1 dnevno i Cavinon Forte 10 mg 3 puta na dan po 1 tableta. Prvi lek sluzi za obnavljanje nerava a drugi za poboljsanje cirkulacije u glavi. Treba uzimati terapiju 3 meseca a ako ne pomogne obustaviti terapiju. Posto je sum na jednom uvu treba uraditi Skener ili jos bolje Magnetnu rezonancu endocranijuma da se vidi da nije nesto ozbiljnije.

Srdacno,
Doktor Medicine

Poslednja izmena:

Back