Sukobi policije i demonstranata u Omanu

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam na sta mislis?Ali ja se ponasam kao i ostali muslimani.Mozda si mogao pogledati snimak govora jednog Muftije koji govori o Dzihadu i da je Europa preuzela kulturu iz Islama.Inace ja se ponasam kao svaki musliman koji se klanja Allahu i ja zato volim sve Islamske zemlje i volim Oman koja je prelijepa zemlja i puna lijepih prirodnih bogatstava.Mislim da ste mogli iz ovih snimaka Islam Bosne zapaziti da su svi islamski ucenjaci na stranu demonstranata i da ih podrzavaju jer ovo je sansa za Islam da moze biti ojacan volujom naroda jer tako mogu biti slozne islamske zemlje ako se vlast vodi volji naroda jer uvijek ce narod naginjati ka Islamu.Mislim da je sustina zivota u sustina drzavne uprave vbas u vjeri Islamu jer cijeli sistem zivota kod muslimana se sadrzi iz Islama i Islamske tradicije.Inace mislim da svojim postopvima ne degradiram Islam nhego ga naprotiv unapredjujem i objasnjkavm ono sto znam a ono sdto ne znam pronadjem ili u Wikipediji ili pitam nekog ucenijeg covjeka.

Ne znam na sta mislis?Ali ja se ponasam kao i ostali muslimani.Mozda si mogao pogledati snimak govora jednog Muftije koji govori o Dzihadu i da je Europa preuzela kulturu iz Islama.Inace ja se ponasam kao svaki musliman koji se klanja Allahu i ja zato volim sve Islamske zemlje i volim Oman koja je prelijepa zemlja i puna lijepih prirodnih bogatstava.Mislim da ste mogli iz ovih snimaka Islam Bosne zapaziti da su svi islamski ucenjaci na stranu demonstranata i da ih podrzavaju jer ovo je sansa za Islam da moze biti ojacan volujom naroda jer tako mogu biti slozne islamske zemlje ako se vlast vodi volji naroda jer uvijek ce narod naginjati ka Islamu.Mislim da je sustina zivota u sustina drzavne uprave vbas u vjeri Islamu jer cijeli sistem zivota kod muslimana se sadrzi iz Islama i Islamske tradicije.Inace mislim da svojim postopvima ne degradiram Islam nhego ga naprotiv unapredjujem i objasnjkavm ono sto znam a ono sdto ne znam pronadjem ili u Wikipediji ili pitam nekog ucenijeg covjeka.

Неко ко у реалном животу није упознао правог муслимана и прочита ово контам да му више ништа у животу не може поправити слику о муслиманима....мрзи их до краја живота баш као ја американце :-))))

***Упс..јесам ја то рекао да мрзим американце? Свеједно извињавам се америчкој заједници Србије :-))))

Nemas razloga mrziti muslimane jer muslimani zele mir sa svim zajednicama i zele da budu postovani i da oni postuju druge religije.Inace mora se priznati da muslimani zele da sire svoju religiju putem nalazenja posebnih ljudi koji zele prijeci u Islam i to je mislim posteno jer muslimani imaju pravo siriti svoju religiju putem misije mira.I na kraju muslimani imaju pravo zivjeti na Zapadu jer svi ti muslimani poticu iz nekadasnjih Europskih kolonija i Europljani su duzni hraniti muslimane u Europi.

oman48.jpg

Demonstranti u gradu Sohar, na severnoj obali Omana, pokušavaju da se domognu ambulante pošto je policija otvorila vatru na grupu anti-vladinih pobunjenika, 28. februar 2011.

Demonstracije i u Omanu

Stotine stanovnika Omana već tri dana učestvuju na protestnim mitinzima u glavnom industrijskom gradu u kojem su pripadnici snaga bezbednosti juče vodili smrtonosnu uličnu borbu sa demonstrantima.
Demonstranti su se okupili na glavnom saobraćajnom čvoru u lučkom gradu Soharu na severozapadu sultanata, blokirali puteve i zapalili jednu samoposlugu.
Demonstranti traže da im se obezbede radna mesta, veće plate i demokratske reforme u toj državi Persijskog zaliva u kojoj je apsolutna vlast od 1970. u rukama sultana Kabusa bin Saida.
Mnogi demonstranti su gnevni zbog toga što je omanska policija juče pucala na demonstrante i ubila najmanje jednu osobu.

VOANews

Back