Sukob Turske drzave sa Kurdskim separatistima

Ovu temu otvaram posebno za sukob Turske drzave i Kurdskih pobunjenika tako da ce ubuduce dolaziti sve vuise tesktova o ovoj temi.Mislim da nema razloga da se otavraju nove teme povodom Kurdskog separatizma.

Inace ovo sto cini Tuyrska drzava je nesto sto bi svaka drzava ucinila jer Turska drzava ima pravo stititi svoje granicce jer Turska je jedno staro carstvo tako da ne moze dozvoliti dijeljenje svoje drzave.Kurdi se moraju opametiti i moraju shavtiti da se ne moze otcjepiti niejdan djelic Turske teritorije i da Turska mora biti jedinstvena i da se pravo Kurda u Turskoj mora pronaci u Islamu a ne u nacionalizmu.Nema mjesta za nacionalizam jer Turska drzav ce dati sva prava Kurdima ali im nece dati nijedno pravo ako se budu nasdtavile akcije PKK terorista.

Kako ste vi to sad od jednom protiv Kurda,a bili su vam dobri kad su dolazili u Bosnu da "pomažu" islamsku braću? Imaju li Kurdi pravo na svoju državu? Ja mislim da imaju čak i veća prava od vas balkanskih Turaka!

Isto to uradili su Jermenima....
Pobili više od milion ipo ljudi tokom ww1 !

Znam. Poblili skoro 2 miliona Jermena i vise od 1.5 miliona Grka proterali iz zapadne i juzne Anadolije. A i pobili dosta Grka, nezna se tacan broj. Isto i Gruzini su nadrljali. A zapadne sile dozvolile Turskoj da krsi primirje iz Sevra.

Po tom primirju, Turska bi bila svedena samo na Centralnu Anadoliju oko Ankare, nebi imala more, cela Egejska obala bi bila Grcka sa izuzetkom Konstantinpolja koji bi pripao Rusima. Kurdistan bi bio nezavistan, Jermenija bi bila do Trabzona... itd. Ali englezima se nije svidelo, a i Lenjin izvuko Rusiju iz prvog svetskog rata pa nije imao pravo da se buni... mada komuniste neznabozce nije ni zanimao Konstantinopolj.

Не, Курди су исто сунити.

Али народи региона имају право да се изборе против курдског тероризма - пошасти данашњице.

Када Америка престане да штити Курде услед банкрота који је Тихи најавио,
треба направити пуну инвазију на Ирак и убити сваког курдског терористу.

Шутановац и ја ћемо да шаљемо "меткове."

Jel može isto sa šiptarskim teroristima?

Па Турска ће ионако бити декомпонована, чему фркисање?!?
Мало Курдима, мали Јерменима, мало Грцима, а главна премија Русима и Израелу, поготову што су Турци пригрлили екстремни исламизам из све снаге.

thumbnail.php

Turski borbeni avioni gađali mete u Iraku

Televizija NTV javila je da su avioni napali mete u regionima Kandil i Zap
Turski borbeni avioni gađali su danas položaje militanata iz Radničke partije Kurdistana (PKK) na sjeveru Iraka, nekoliko časova nakon što je u napadu pobunjenika na jugoistoku Turske ubijeno 12 vojnika.
Televizija NTV javila je da su avioni napali mete u regionima Kandil i Zap, gdje se nalaze pobunjeničke baze.
Agencija Reuters javila je da su turski vojnici stradali kada je njihovo vozilo zahvatila eksplozije bombe, ili mine, dok se u drugim izvještajima pominje da su ubijeni iz zasjede.
Tokom proteklog mjeseca, 13 turskih vojnika i sedam kurdskih pobunjenika poginulo je u najsmrtonosnijem sukobu u protekle tri godine.
U posljednjih nekoliko sedmica aktivnosti militanata, uključujući otmice, sve su intenzivnije. U pobuni protiv turske uprave, koja traje već 27 godina, poginulo je više od 40 000 ljudi.

Dnevni Avaz

KURDSKI "SEPARATIZAM", pa od koga se to oni separatisu, ima ih 45 miliona u tom regionu, od toga oko 25 miliona u Turskoj a nemaju svoju drzavu???????,

thumbnail.php

Foto: Arhiv

U napadima turske vojske ubijeno 160 kurdskih pobunjenika

Ranije je bilo objavljeno da je u vojnim akcijama ubijeno oko 100 pripadnika Radničke partije Kurdistana
Turske oružane snage saopštile su danas da je u vazdušnim i artiljerijskim udarima na sjeveru Iraka ovog mjeseca ubijeno od 145 do 160 kurdskih pobunjenika.
Ranije je bilo objavljeno da je u vojnim akcijama ubijeno oko 100 pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK), u čijim je akcijama u Turskoj u julu ubijeno više od 40 vojnika.
Akcije na sjeveru Iraka izazvale su tenzije u odnosima vlasti u Ankari i poluautonomnoj kurdskoj oblasti na sjeveru Iraka, nakon što su lokalni kurdski zvaničnici saopštili da je u jednom vazdušnom udaru poginulo sedam civila. To je izazvalo proteste u glavnom gradu Arbilu i drugim gradovima.
Turski Generalštab objavio je danas da je više od 100 boraca PKK ranjeno u napadu izvršenom 17. avgusta.
Ova informacija nije mogla biti potvrđena, a Generalštab se poziva na "različite izvore".
Kurdski poslanici u iračkom parlamentu zatražili su prošle sedmice da se Turska izvini zbog vazdušnih udara i zatražili da turske vojne baze na iračkoj teritoriji budu zatvorene.
Turski borbeni avioni izvršili su 21 vazdušni udar od 25. do 28. avgusta u oblastima Zap i Gara, na sjeveru Iraka, gdje PKK ima svoje baze iz kojih kreće u akcije na jugoistoku Turske. Artiljerija je u istom periodu gađala 38 meta.
Irak tvrdi da Turska i dalje ima 1 300 vojnika na sjeveru Iraka u maloj bazi koja je osnovana tokom devedesetih godina prošlog vijeka uz saglasnost tadašnjih vlasti u Bagdadu.

Dnevni Avaz

Mislim da Turska mora ovako reagirati ali jedno mi se ne dopada sto Tursak ne postuje suverenitet Iraka jer Turska mora pitatti Bagdad kad preuzima ovakve akcije.Irak se mora postivati i Irak mora pomoci Turskoj da suzbije terorizam na svojoj teritoriji.Irak je sada suverena drzava i demokratska drzava tako da je i njoj u interesu da sprijeci svaki vid terorizma u svojoj zemlji.Kurdi moraju shvatiti da ne mogu vise ovako djelovati moraju osuditi PKK koji cini zlodjela.Turska je jedinstvena drzava i ona ima pravo sto ovo cini jer PKK ne zeli zivjeti u neovisnoj Turskoj.Kurdi su jedan lijep narod i to su muslimani tako da su i oni moja braca kao i Turci tajko da ih ja ne mogu odvojiti ali oni moraju znati da nema svrhe traziti Kurdistan kad se ima jedna Turska i Irak koje su Islamske zemlje.Da sam ja na mjestu Kurda ja bih bio zadovoljan sto zivim u Islamskoj zemlji jer meni bi bilo glavno samo da mi ne vlada kaurin.Turska je stara Imperija i to je nasljednica Osmanlijske Imperije tako da se ona mora postivati i mora se voljeti jer ona je dala puno toga Islamu.Kurdi su jedan starosjedelacki zivalj na tom prostoru i oni su Iranskog porijekla tako da oni blisatju od ljepote kkojoj se mogu samo zavidjeti.

Можда је идеално оружје које би се употребило против Турске неутронска бомбишка.
:super:
Она је сасвим мало деструктивна по стамбене објекте и производне погоне али због енормне емисије неутрона приликом термонуклеарне експлозије лако би почистила турске агресоре а сиротим Курдима би остали и станови и фабрике!
Непроцењиво!

Kurdi imaju mnogo bolji natalitet od Turaka, oni će za koju deceniju na demokratski način preuzeti čitavu Tursku :ok:

Sto su ljudi primitivniji, to je bolji natalitet.

Nazalost drzava Kurdistan ostace samo pust san Kurda jer je na Severu Iraka nafta,a tu zive Kurdi, a ne treba zaboraviti da Kurdi zive i u Iranu i mogu
misliti kako bi Iran bio ushicen da daje delove svoje teritorije nekoj novoj drzavi.
U Iranu zivi 4-4,5 miliona Kurda.

Poslednja izmena:
Можда је идеално оружје које би се употребило против Турске неутронска бомбишка.
Она је сасвим мало деструктивна по стамбене објекте и производне погоне али због енормне емисије неутрона приликом термонуклеарне експлозије лако би почистила турске агресоре а сиротим Курдима би остали и станови и фабрике!
Непроцењиво!
А да ли си знао да су Курди колаборатори с америчким окупатором у Ираку.

Немој да се тако бацаш на њихову страну, а овамо не знаш да су америчке слугерање број 1.

Cemu se smijes?Turci su se borili protiv terorista a Kosovo je poseban slucaj bas u tome sto je Kosovo bila autonomija u bivsoj SFRJ.Kurdi nema autonomiju i traze neovisnost.Zato Turci ne zele nista dati od prava Kurdima sve dok Kurdi ne prestanu sa napadima.Onoga casa kad se Kurdi smire i kad zaizivi mir Turska vlada ce dati odrijedjena prava Kurdskoj manjini i promijenice se Ustav gdje ce u novom Ustacvu pisati da su Kurdi posebna zajednica u Turskoj i mozda Ustav bude glasio da je Tursak zemlja Turaka, Kurda i ostalih zajednica.Mislim da se jedino tako moze rijesiti problem i Kurdi mogu onda ravnopravno zivjeti sa Turcima. Kurdistan je novi termin za Kurdske zemlje i to je nesto sto je kasnije doslo.Nikada se ranije nije spominjao termin Kurdistan.Ipak pored toga, oblast u kojima zive Kurdi se moze nazvati Kurdistan samo ako ne bude taj termin prekrajao drzave u kojima zive Kurdi.Na primjer Irak se ne moze dijeliti kao ni Turska, Sirija i Iran. Kurdi mogu zivjeti i imati svoja prava samo ako budu shavtili Islam.Kurdi moraju priznati da im je puno bolji status u zemljama u kojma zive nego sto je to bilo Albancima u Srbiji.Kurdi sada mogu slobodno ici u dzammije i moliti se zajedno sa Turcima i Arapima.To znaci da ne postoji krsenje ljudskih prava.

.. турчине, сереш за медаљу, налупао си се к'о махим по дивизији; шипци су имали школе на свом језику, факултете на свом језику, учила за исте на свом језику, чак су и Срби били у обавези, у средњим школама, да уче шифтарски, што нећеш видети ни у једној држави на свету, значи не факултативно, него у "обавези", имали су приоритет при запошљавању, без обзира на успех током школовања, имали су приоритет приликом доделе друштвених станова, без обзира на породични статус, а што се тиче квази аутономије, то је брозова измишљотина да би се ослабио србски корпус!! и зато,турчине, не прди глупости него се покриј ушима и тићу!!!

.. а и ови Курди су баш тупави, тридесет година ратују са ираком и туркистаном и никако да се досете шифтарског шаблона: да парама од гудрице купе пар мајмуна у УСрА- ном сенату и да заврше ту причу једном за свагда!!!

Back