Sukob Turske drzave sa Kurdskim separatistima

Cemu se smijes?Turci su se borili protiv terorista a Kosovo je poseban slucaj bas u tome sto je Kosovo bila autonomija u bivsoj SFRJ.Kurdi nema autonomiju i traze neovisnost.Zato Turci ne zele nista dati od prava Kurdima sve dok Kurdi ne prestanu sa napadima.Onoga casa kad se Kurdi smire i kad zaizivi mir Turska vlada ce dati odrijedjena prava Kurdskoj manjini i promijenice se Ustav gdje ce u novom Ustacvu pisati da su Kurdi posebna zajednica u Turskoj i mozda Ustav bude glasio da je Tursak zemlja Turaka, Kurda i ostalih zajednica.Mislim da se jedino tako moze rijesiti problem i Kurdi mogu onda ravnopravno zivjeti sa Turcima. Kurdistan je novi termin za Kurdske zemlje i to je nesto sto je kasnije doslo.Nikada se ranije nije spominjao termin Kurdistan.Ipak pored toga, oblast u kojima zive Kurdi se moze nazvati Kurdistan samo ako ne bude taj termin prekrajao drzave u kojima zive Kurdi.Na primjer Irak se ne moze dijeliti kao ni Turska, Sirija i Iran. Kurdi mogu zivjeti i imati svoja prava samo ako budu shavtili Islam.Kurdi moraju priznati da im je puno bolji status u zemljama u kojma zive nego sto je to bilo Albancima u Srbiji.Kurdi sada mogu slobodno ici u dzammije i moliti se zajedno sa Turcima i Arapima.To znaci da ne postoji krsenje ljudskih prava.

Saladin1.jpg

Arapski:Ṣalāḥ ad-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb Kurdski:Selah'edînê Eyubî Saladin

http://bs.wikipedia.org/wiki/Salahudin

To je jedini Islamski vojskovodja koji ima postovanja od Krscana.

Poslednja izmena:
Cemu se smijes?Turci su se borili protiv terorista a Kosovo je poseban slucaj bas u tome sto je Kosovo bila autonomija u bivsoj SFRJ.Kurdi nema autonomiju i traze neovisnost.Zato Turci ne zele nista dati od prava Kurdima sve dok Kurdi ne prestanu sa napadima.Onoga casa kad se Kurdi smire i kad zaizivi mir Turska vlada ce dati odrijedjena prava Kurdskoj manjini i promijenice se Ustav gdje ce u novom Ustacvu pisati da su Kurdi posebna zajednica u Turskoj i mozda Ustav bude glasio da je Tursak zemlja Turaka, Kurda i ostalih zajednica.Mislim da se jedino tako moze rijesiti problem i Kurdi mogu onda ravnopravno zivjeti sa Turcima. Kurdistan je novi termin za Kurdske zemlje i to je nesto sto je kasnije doslo.Nikada se ranije nije spominjao termin Kurdistan.Ipak pored toga, oblast u kojima zive Kurdi se moze nazvati Kurdistan samo ako ne bude taj termin prekrajao drzave u kojima zive Kurdi.Na primjer Irak se ne moze dijeliti kao ni Turska, Sirija i Iran. Kurdi mogu zivjeti i imati svoja prava samo ako budu shavtili Islam.Kurdi moraju priznati da im je puno bolji status u zemljama u kojma zive nego sto je to bilo Albancima u Srbiji.Kurdi sada mogu slobodno ici u dzammije i moliti se zajedno sa Turcima i Arapima.To znaci da ne postoji krsenje ljudskih prava.

Sereš i lažeš ko pravi Turčin :rtfm:

Turci su počinili više genocida nad Kurdima a do nedavno si kao Kurda završio u zatvoru, ako si koristio Kurdska slova, koja su bila zabranjena u Turskoj. Da li su Srbijanci tjerali Šiptare u zatvor, kada su mjesto "Kosovo i Metohija" govorili i pisali "Kosova"? Kurdi u Turskoj nemaju ni osnovna ljudska prava, kurdski otpor protiv turskih okupatora je samo odgovor na represije a svake godine je sve više i više Kurda u Turskoj, šire se već i u Istanbulu :klap: Doživjećemo još i taj dan, kada će cjela Turska postati Kurdistan :ok:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dersim_Massacre

А Гадафи?;)
Гадафи иначе није муслиман, то је званично мишљење људи од Знања.

Фатву која проглашава Гадафија неверником је 1981. са још 15 учењака потписао шеик Ибн Баз (рахимаху лаху та'ала).

Doživjećemo još i taj dan, kada će cjela Turska postati Kurdistan :ok:
Ne, ali dočekaćemo dan kada je ceo đon prekriven kurdskim teroristima

mene ovi jadni kurdi podsecaju na bosanske pravoslavce (iliti tamosnje srbe).
... i jedni i drugi su za zaljenje! :(
ljudi vole i postuju ono sto mrze i preziru... muke su to.

:mrgreen:

Spaja nas i borba protiv turskog okupatora, samo što smo mi imali više uspjeha od Kurda, ali će i oni dočekati za koju deceniju svoju zasluženu slobodu :)

Mene ovi Turci podsjećaju na naše Muslimane, i jedni i drugi vole tuđu teritoriju a krive vlasnike tih teritorija što se brane :klap:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Kurdi su jedan dobar narod koji se mora smiriti i koji mora prihvatiti drzavu Tursku ikaos voju domovinu.Kurdi nemaju drugu drzavu sem Tursku.Mislim opcenito na Kurde iz Turske.Turska je jedna velika carevina i ona ce sve uciniti da nestane Kurdskog terorizma.nema niakavog govora o nekakvom Kurdistanu jer to je ideja separatista.Sa separatistima nema pregovora.

Значи исти случај као КиМ,
само што Турска СМЕ да војно интервенише,
а Србија НИЈЕ СМЕЛА ???

Kosovo je poseban slucaj.

У чему се огледа та "посебност" ????

Каква је разлика ????

Терористи и сепаратисти и једни и други ..... Држава се бори против тога ....

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

а Србија НИЈЕ СМЕЛА ???

Каква је разлика ????

Nije baš isti slučaj. Kurdi nemaju nikakva prava u Turskoj, dok su Šipci kod nas uživali sva prava, imali su čak autonomiju. Kurdima je čitava zemlja zauzeta od Turaka, Iranaca i Iračana, dok Šipci imaju svoju matičnu zemlju Albaniju.

а Србија НИЈЕ СМЕЛА ???

Каква је разлика ????

Razlika je u veličini,vojnoj i ekonomskoj moći , broju stanovnika i strateškom položaju , mislim porediti Srbiju i Tursku je stvarno neozbiljno . Isto kao što Rusi mogu da se nayebu mile majke teroristima i separatistima u Čečeniji i Dagestanu , a Srbi i Gruzijci ne mogu isto na Kosovu i u Abhaziji ,mislim bilo bi lepo da možemo i mi ,al yebiga .

Back