Sukob Turske drzave sa Kurdskim separatistima

Muljadin

Obećava
Banovan
Poruka
68
thumbnail.php

Turski borbeni avioni gađali mete u Iraku

Televizija NTV javila je da su avioni napali mete u regionima Kandil i Zap
Turski borbeni avioni gađali su danas položaje militanata iz Radničke partije Kurdistana (PKK) na sjeveru Iraka, nekoliko časova nakon što je u napadu pobunjenika na jugoistoku Turske ubijeno 12 vojnika.
Televizija NTV javila je da su avioni napali mete u regionima Kandil i Zap, gdje se nalaze pobunjeničke baze.
Agencija Reuters javila je da su turski vojnici stradali kada je njihovo vozilo zahvatila eksplozije bombe, ili mine, dok se u drugim izvještajima pominje da su ubijeni iz zasjede.
Tokom proteklog mjeseca, 13 turskih vojnika i sedam kurdskih pobunjenika poginulo je u najsmrtonosnijem sukobu u protekle tri godine.
U posljednjih nekoliko sedmica aktivnosti militanata, uključujući otmice, sve su intenzivnije. U pobuni protiv turske uprave, koja traje već 27 godina, poginulo je više od 40 000 ljudi.

Dnevni Avaz

Ovu temu otvaram posebno za sukob Turske drzave i Kurdskih pobunjenika tako da ce ubuduce dolaziti sve vuise tesktova o ovoj temi.Mislim da nema razloga da se otavraju nove teme povodom Kurdskog separatizma.

Inace ovo sto cini Tuyrska drzava je nesto sto bi svaka drzava ucinila jer Turska drzava ima pravo stititi svoje granicce jer Turska je jedno staro carstvo tako da ne moze dozvoliti dijeljenje svoje drzave.Kurdi se moraju opametiti i moraju shavtiti da se ne moze otcjepiti niejdan djelic Turske teritorije i da Turska mora biti jedinstvena i da se pravo Kurda u Turskoj mora pronaci u Islamu a ne u nacionalizmu.Nema mjesta za nacionalizam jer Turska drzav ce dati sva prava Kurdima ali im nece dati nijedno pravo ako se budu nasdtavile akcije PKK terorista.

Zar 20.miliona Kurda, koji većinom žive u Turskoj i sjeveru Iraka, ne zaslužuju svoju državu za koju se bore toliko godina?
Ja mislim da zaslužuju i siguran sam da će je jednom i dobiti.

Problem je u njihovom primitivizmu i zaista nazadnjaštvu, koji je još gori nego u Turskoj.
U onome Kirkuku je i Moračanin nešto radio pa Amerikanci srušiše.

Poslednja izmena:
Ovdje mozete vijdeti da jedna veci dio Turske naseljavaju Kurdi i da oni zive na tom prostoru puno godina tako da su oni cak i starosjedioci tog rejona.Ipak njima ne daje za pravo da se bune protiv Turske drzave jer Turska nacija je jedna slavna nacija koja prosirila Islam tako da nijednom muslimanu nije na pravdi da se buni protiv Turske drzave jer Turska je dala puno Islamu.Inace vrlo rano Kurdistanske teritorije potpadaju pod Islamski Halifat tako da Kurdi primaju islam rnaije nego Turci koji dolaze u malu Aziju zajedno sa Tatarima.Znaci taj dio istocne Male Azije je bio u Islamskom Halifatu dok je ostali dio bio pod Bizantijom.Inace mozete uociti da je Turska lijepa zemlja i da je to Mala Azija koja je ipak na kraju pripala muslimanima.Zbog toga mi muslimani moramo postivati Tursku kao i Turke zato sto su uspjeli prosiriti Islam.Da nije bilo Turske ne bi bilo Islama na Balkanu a ne bi bilo Bosne, Kosova i Albanije.Znaci Kurdi moraju uzeti to u obzir jer oni ne mogu traziti neovisni Kurdistan iz razloga zato sto taj Kurdistan nije nikada postojao a uz to Kurdi ne mogu biti ravni Turcima.Turci su ipak Kraljevska nacija.Turci moraju dati sva prava Kurdima ali ne mogu im dati drzavu jer Turska se mora ocuvati.

Poslednja izmena:
Mislim da su Kurdi šiiti a Turci suniti iako su svi muslimani ali se ne podnose.
Kurde ne vole ni Iračani ni Turci jer su stvarno vrlo nazadni.
Tamo sam vidio jednu veliku rijeku (zaboravio sam ime) kao Dunav, na kojoj su postavili one prečišćivače vode i tu vodu flaširaju u ogromnim količinama, pa je ta ogromna rijeka u donjem toku skoro presušila. To je vrlo zanimljivo i nevjerovatno.
Kažu da je to Turska napravila, samo da zajebe iračke Kurde i da nemaju vode.

Poslednja izmena:

Не, Курди су исто сунити.

Али народи региона имају право да се изборе против курдског тероризма - пошасти данашњице.

Када Америка престане да штити Курде услед банкрота који је Тихи најавио,
треба направити пуну инвазију на Ирак и убити сваког курдског терористу.

Шутановац и ја ћемо да шаљемо "меткове."

Mislim da Jaguar ispoljava veliki ekstremizam prema Kurdima.Ja ne krivim Kurde i Kurdi su ujedan dobar narod i ponosan narod tako da je to narod koji je dao jednog slavnog Islamskog vojskovodju Saladina.Kurdi su jedan educiran narod jer znam po iskustvu da su najbolji studenti u Turskim univerzitetima.Oni se razlikuju od Turka asmao po tome sto su nesto tamniji od Turaka.Inace dice se dobrom muzikom jer njihova folik muzika je veoma lijepa tako da Turci dosta crpe muziku od Kurda.Inace najbolji Turski pjevac je Kurd Ibrahim Tatlises. Znaci Kurdi su napredovali na kulturnom planu tako da su oni jedan veoma napredan narod, ali Kurdi moraju shvatiti da je po njih lose podrzavati PKK.Nisu svi Kurdi teroristi jer Kurdi su dokazali u Irackom ratu da su ljudi koji cijene demokraciju i postoje Kurdi koji vole Ameriku.To je dokaz da Kurdi napreduju i da samo sacica manipulanata zeli destabilzirati Tursku i sve drzave u regionu.To Turska ne moze dozvoliti i zato ona bombardira Kurde u Iraku.Inace ne bombardiruju se Kurdski civili nego teroristi.
Kurdi su Sunnije i pripadaju Safijskoj pravnoj skoli a isto tako postoji Kurdska sekta Jezidi koji su slicni Zoroastrijancima tako da je ta sekta izvorna Kurdska religija koja je trajala prije Islama.

Има и нормалних Курда, недавно је изашао филм њихове групације Ансар ал-ислам величине 1,41 гигабајта.
64201029.jpg

Међутим, они курди који припадају Радничкој партији курдистана су терористи, који морају бити изгаженим.

Ovu temu otvaram posebno za sukob Turske drzave i Kurdskih pobunjenika tako da ce ubuduce dolaziti sve vuise tesktova o ovoj temi.Mislim da nema razloga da se otavraju nove teme povodom Kurdskog separatizma.

Inace ovo sto cini Tuyrska drzava je nesto sto bi svaka drzava ucinila jer Turska drzava ima pravo stititi svoje granicce jer Turska je jedno staro carstvo tako da ne moze dozvoliti dijeljenje svoje drzave.Kurdi se moraju opametiti i moraju shavtiti da se ne moze otcjepiti niejdan djelic Turske teritorije i da Turska mora biti jedinstvena i da se pravo Kurda u Turskoj mora pronaci u Islamu a ne u nacionalizmu.Nema mjesta za nacionalizam jer Turska drzav ce dati sva prava Kurdima ali im nece dati nijedno pravo ako se budu nasdtavile akcije PKK terorista.

Зашто ми је ово однекуд познато ????

:think::think::think:

Да се не спрема опет неки "Милосрдни анђео" ????

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Zar 20.miliona Kurda, koji većinom žive u Turskoj i sjeveru Iraka, ne zaslužuju svoju državu za koju se bore toliko godina?
Ja mislim da zaslužuju i siguran sam da će je jednom i dobiti.

Problem je u njihovom primitivizmu i zaista nazadnjaštvu, koji je još gori nego u Turskoj.
U onome Kirkuku je i Moračanin nešto radio pa Amerikanci srušiše.

I Grof Vronski u Baladruzu,Numaniji i Bagdadu.
"Sitnica" - 5 godina ukupno,sa prekidima.
Da li su objekti očuvani ili su ih okupatorske zveri oštetile i porušile !?
Pojma nemam,a ni priliku da saznam....

Не, Курди су исто сунити.

Али народи региона имају право да се изборе против курдског тероризма - пошасти данашњице.

Када Америка престане да штити Курде услед банкрота који је Тихи најавио,
треба направити пуну инвазију на Ирак и убити сваког курдског терористу.

Шутановац и ја ћемо да шаљемо "меткове."

Budalama je uvek ista pesma na usnama.
Samo im daj takt...!

Kurdi su jedan dobar narod koji se mora smiriti i koji mora prihvatiti drzavu Tursku ikaos voju domovinu.Kurdi nemaju drugu drzavu sem Tursku.Mislim opcenito na Kurde iz Turske.Turska je jedna velika carevina i ona ce sve uciniti da nestane Kurdskog terorizma.nema niakavog govora o nekakvom Kurdistanu jer to je ideja separatista.Sa separatistima nema pregovora.

Kurdi su jedan dobar narod koji se mora smiriti i koji mora prihvatiti drzavu Tursku ikaos voju domovinu.Kurdi nemaju drugu drzavu sem Tursku.Mislim opcenito na Kurde iz Turske.Turska je jedna velika carevina i ona ce sve uciniti da nestane Kurdskog terorizma.nema niakavog govora o nekakvom Kurdistanu jer to je ideja separatista.Sa separatistima nema pregovora.

Svakako.
Toga načela treba svi da se pridržavaju.
I Šiptari na Kosovu - razume se.

Back