Sukob roditelja i partnera

Da li znate za neke situacije gde su roditelji bili protiv izbora njihove dece kada su partneri u pitanju?

Koji su bili razlozi i kako su se lomila koplja?

To se obicno desava u onim slucajevima kada roditelj pre toga kaze "ma nek' izabere kako god hoce,samo njemu/njoj nek' valja.Ja mu se nesu mesati u izbor".Ali onda IPAK nesto ne valja i roditelj se umesa.
I to je bas ocigledno cak i kada hoce to da prikrije.
Znam poprilicno takvih primera i mogu da kazem da se ni u jednom slucaju roditelj posle nekog vremena ne pomiri sa izborom svog deteta i ta netrpeljivost ostane zauvek.Sta god taj neko (snaja/zet) uradi ili kaze.

Ima takvih slucajeva.Medjutim prije braka ipak treba malo bolje sagledati stvari.........Meni se moji nikada nisu mijesali a vjerujem da ce tako biti i ubuduce............Doduse nije zgoreg nekad poslusati i drage roditelje.Iskustvo je bitna stavka a kod nas se stvari uglavnom srozavaju pri dnu.....................

Da li znate za neke situacije gde su roditelji bili protiv izbora njihove dece kada su partneri u pitanju?

Koji su bili razlozi i kako su se lomila koplja?

Moji se nisu slagali s mojim izborom :aha: Nakon silnih pokusaja da ga prihvate, a - a, uzalud sav trud, nacionalnost presudila.

Skoro 5 godina sam u braku, imam dvoje dece ... moji jos uvek nisu prihvatili moj izbor. Od tad nisu videli ni mene, a moju decu nisu i verovatno nikad nece ni upoznati :aha2:

Ima takvih slucajeva.Medjutim prije braka ipak treba malo bolje sagledati stvari.........Meni se moji nikada nisu mijesali a vjerujem da ce tako biti i ubuduce............Doduse nije zgoreg nekad poslusati i drage roditelje.Iskustvo je bitna stavka a kod nas se stvari uglavnom srozavaju pri dnu.....................
Otprilike tako. Sa decom treba govoriti dosta pre toga, da sami umeju da izaberu, umesto da im se posle mesa u izbor...

Ispuniti ocekivanja roditelja je jako tesko, pogotovo u danasnje vreme. Govorim kao roditelj, jer zelis da tvoje dete napravi izbor zbog koga nece morati da skuplja ostatke slomljenog srca, ili ne daj Boze se zaljubi u neku budalu. Ako cemo realno, idealno po zahtevu roditelja ne postoji, oni ce imati primedbu uvek, makar u sebi. Ali ako bi se svi povodili za ocenama roditelja, do 90 posto brakova ne bi ni doslo

Moji se nisu slagali s mojim izborom :aha: Nakon silnih pokusaja da ga prihvate, a - a, uzalud sav trud, nacionalnost presudila.

Skoro 5 godina sam u braku, imam dvoje dece ... moji jos uvek nisu prihvatili moj izbor. Od tad nisu videli ni mene, a moju decu nisu i verovatno nikad nece ni upoznati :aha2:

Meni nije jasno da je nacionalnost bitnija od unuića :(

- - - - - - - - - -

To se obicno desava u onim slucajevima kada roditelj pre toga kaze "ma nek' izabere kako god hoce,samo njemu/njoj nek' valja.Ja mu se nesu mesati u izbor".Ali onda IPAK nesto ne valja i roditelj se umesa.
I to je bas ocigledno cak i kada hoce to da prikrije.
Znam poprilicno takvih primera i mogu da kazem da se ni u jednom slucaju roditelj posle nekog vremena ne pomiri sa izborom svog deteta i ta netrpeljivost ostane zauvek.Sta god taj neko (snaja/zet) uradi ili kaze.

Mislim da ovo Ali onda IPAK nesto ne valja i roditelj se umesa. važi samo u slučajevima kad se živi u zajednici.

Moj primer je tu ...da ne idem daleko
Nije bio dovoljno dobar za njihovo dete
Dete je odlučilo ... zato što smo u tim godinama najpametniji i mislimo da možemo sve

Znaci ispali su roditelji u pravu...
Uvek volim da cujem deteljnije i sire price, prava iskustva, i ne moraju ljudi da kazu da je to licno njihov slucaj nego da kazu nesto tipa "E moja drugarica/drug, njima se to i to desilo...".

Back