- Poruka
- 42.224
Da li sam bila nejasna?нејасно је теби
да поновим
зашто се онда људи баве црним мађијама?
Ako ne verujem to znači - ne interesuju me takve stvari, niti znam da li se neko bavi, i ako se bavi zašto to radi.
Ti verovatno znaš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li sam bila nejasna?нејасно је теби
да поновим
зашто се онда људи баве црним мађијама?
зажмириш да те не виде?Da li sam bila nejasna?
Ako ne verujem to znači - ne interesuju me takve stvari, niti znam da li se neko bavi, i ako se bavi zašto to radi.
Ti verovatno znaš.
u ovom i ovakvom drustvu nije pozeljno da postoji anarhija kao npr. ko bi osudio ubice male Danke..oni bi pobegli..A dok nije bilo sudova i država, vazda su žene silovane bile?
Silovanja i ovako ima preterano.
Malo tu sliku narušava priča o vinčanskoj kulturu, gde 2000 godina nije
bilo ratova. Nije bilo države, vladara, oružja, novca... Što znači ne samo
da je ljudima moguće da u miru žive, nego i šta je uzrok nemira.
I dok se smejemo onima koji veruju da će im biti loše ako im crna mačka
pređe put, zapravo smo i sami zastrašeni gomilom besmislica.
били су нормалнији јер су се лудачки испади ријешавали по кратком поступкуu ovom i ovakvom drustvu nije pozeljno da postoji anarhija kao npr. ko bi osudio ubice male Danke..oni bi pobegli..
A u proslosti su ljudi mozda i bili normalniji..
na to mislim upravo..били су нормалнији јер су се лудачки испади ријешавали по кратком поступку
данас је мање опасно него икад рецимо украсти, убити, силовати дјете
Bili su normalniji, naravno. Na primer, znali su da se nema kud pobeći.u ovom i ovakvom drustvu nije pozeljno da postoji anarhija kao npr. ko bi osudio ubice male Danke..oni bi pobegli..
A u proslosti su ljudi mozda i bili normalniji..
похлепа, незаситост, глад, претјеривањеBili su normalniji, naravno. Na primer, znali su da se nema kud pobeći.
Ova civilizacija je preterano materijalistički nastrojena. Vidi samo materijalne
uzroke i materijalne posledice.
nisam sujeveran jer bi mi to donelo nesrecu.Pogledajte prilog 1525270
- Autorska tema -
Svi znamo da je sujeverje verovanje u natprirodne sile, u sudbinu, verovanje da se sudbina može promeniti na osnovu gledanja u šolju, gledanje u karte, kuglu..
Takođe, sujeverni ljudi paze da im mačka ne prođe put, da ne prođu ispod bandere.
Tokom 90-tih godina u Srbiji neke televizije su emitovale emisije sa vidovitom Zorkom i sličnim vidovnjacima.
Ako sujeverje posmatramo iz ugla psihologije zanima me sledeće:
1. Ko je podložniji sujeverju- stabilni lli ljudi koji su labilni?
2. Zašto ljudi koji imaju probleme veruju tarot kartama i onim slikama koje se pojavljuju u šolji popijene kafe?
3. Da li je gledanje u šolju posmatrate kao jedan vid zabave ili verujete u sudbinu ispisanu u šolji?
Svoj komentar ostaviću kasnije.
Pa evo primera sa ovim nedužnim detetom. Šta je ovoj dvojici bio prioritetпохлепа, незаситост, глад, претјеривање
материјализам је само једна манифестација тога
најбоље од свега је да неквалитетни мисле да ће моћи све то одњети са собому сљедећу димензију![]()
сад замисли да неко са 50,60 година није ама баш ништа научиоPa evo primera sa ovim nedužnim detetom. Šta je ovoj dvojici bio prioritet
u odnosu na dečiji život? Posao. Da ne izgube posao, oni su dete udavili
umesto u hitnu da ga odvedu. Izvrnuta pamet naopačke..
Hebo te i službeni auto i plata i penzija i kredit koji plaćaš i sto drugih
čuda koja od života vrednija nisu.
oni misle da su kvalitetniпохлепа, незаситост, глад, претјеривање
материјализам је само једна манифестација тога
најбоље од свега је да неквалитетни мисле да ће моћи све то одњети са собому сљедећу димензију![]()
Sve to počinje iz porodice. Ako manjka jedan roditelj - problem. Ako su roditelji neodgovorni - problem. Ako su nesposobni da vaspitaju dete - problem.то се види и брез рата (коме су широм отворене очи)
а има и мушког силовања иако се о томе не прича пуно
пола људи по природи не ваља
у коју год групу дођеш мање више је тако
пола баци одма у воду а другу полу добро пробери