Suga/scabies

U vreme socijalizma suga je bila iskorenjena u Yugi
Pa da li je bila islprenjena ili ne ne znam, ali je danas na zalos ucestala. Ne znam odakle ste, ali ppg
Stvari za pranje možeš dezinfikovati asepsolom, imaš uputstvo na boci kako se koristi, uglavnom potapa se u rastvor pre pranja u mašini.
Ima ga u apotekama i drogerijama.
Pa uglavnom mesam asepsol i alkohol i tako sve ribam i odecu perem sa tim. Nego me jos zanima ,zasto je Permetrin (ili kako sw vec zove tacno) maze samo 1 pa pauzira 6 dana, zasto ne bi mogao da se namaze ponovo za 3 4 dana ? Ne bih mazala samo me zanima ako neko zna zasto je tako. Hvalaa

Ne treba mešati dezinficijense među sobom, treba koristiti ili jedan ili drugi ili jedan pa drugi.

Pauza se pravi zbog mogućnosti iritacija i neželjenih dejstava, prepisano je onako kako je najoptimalnije.

Pozdrav. Jos jedan nesretni svrab ovdje. Zapoceo tretman Scrabigelom. Po dermatologovom nalogu mazanje od glave do pete 1 dan pa pranje, 6 dana elocema i onda opet jedno mazanje Scrabigelom i 6 dana elocema opet. Umjesto jednog dana, mazao sam se 2 dana Scrabigelom i 3 dan oprao pa elocem. I evo 4 dan sad sam primijetio par novih vodenastih pristica.. Dali je normalno da se nakon tretmana Scrabigelom pojavljuju opet vodenastih pristići? Roba otkuhana sta se da, posteljina mijenjanja oprana,, pokusavam paziti na sve. Hvala unaprijed

Ovako,kada bilo koju laboratoriju nazovete trazite info da li rade dermatolosko ispitivanje koze na parazite i rezultate dobijete za dva dana. Posle mesec dana od prvog tretiranja sa permetrinom 5%, mazanja elkom kreme,sinoderma,bebi krema i ulja, potpune dezinfekcije svega asepsolom, potvrde dermatologa u bolnici,privatnog lekara, pa dermaroloskog snimanja i skeniranja cele koze (nije jeftino), pa uzimanja uzorka u labaratoriji....dobijem od svih isti odgovor nema je vise,suva ti je i iziritirana koza,imas alergiju od tretiranja koze to je normalnoo,mazi se kremama da ti hidriraju kozu...i posle svega i dalje ne mogu sa sigurnoscu reci nestala je jer iritacija koze i dalje je tu,svrab je i dalje tu,cvorici,bibuljice,osip..utice na psihu strasno..

Ovako,kada bilo koju laboratoriju nazovete trazite info da li rade dermatolosko ispitivanje koze na parazite i rezultate dobijete za dva dana. Posle mesec dana od prvog tretiranja sa permetrinom 5%, mazanja elkom kreme,sinoderma,bebi krema i ulja, potpune dezinfekcije svega asepsolom, potvrde dermatologa u bolnici,privatnog lekara, pa dermaroloskog snimanja i skeniranja cele koze (nije jeftino), pa uzimanja uzorka u labaratoriji....dobijem od svih isti odgovor nema je vise,suva ti je i iziritirana koza,imas alergiju od tretiranja koze to je normalnoo,mazi se kremama da ti hidriraju kozu...i posle svega i dalje ne mogu sa sigurnoscu reci nestala je jer iritacija koze i dalje je tu,svrab je i dalje tu,cvorici,bibuljice,osip..utice na psihu strasno..

Nedoumica, ako bi mogao/la da mi kazes gde si radio/la to ispitivanje i skeniranje koze? Ne znam da li dozvoljavaju reklamu ovde, pa ako nije problem u privatnoj poruci da mi napises. Hvala

Nedoumica, ako bi mogao/la da mi kazes gde si radio/la to ispitivanje i skeniranje koze? Ne znam da li dozvoljavaju reklamu ovde, pa ako nije problem u privatnoj poruci da mi napises. Hvala

Ne, reklama nije dozvoljena, a ovo skeniranje koze mozes da nadjes tako sto ces ukucati u google

Skener kože, Skin skener je elektronska kamera, koja daje 50 do 200 puta uvećan prikaz kože, što daje dragocenu pomoć kozmetičaru prilikom dijagnoze.
Skener kože je profesionalni uređaj koji putem kompjutera i specijalnih sondi može precizno odrediti tip kože, izmeriti hidrataciju, količinu sebuma, melanin i elastičnost kože. Skener kože nam omogućava da napravimo kompletnu analizu i dijagnostiku kože i da budemo potpuno sigurni u izbor tretmana i proizvoda. Uz pomoć analizatora dobijamo precizne podatke o efektima primenjivanih proizvoda, što je od velike važnosti za izbor adekvatnih proizvoda i tretmana.
Kompjuterski prikaz omogućava da se ustanovi trenutno stanje kože (suva, dehidrirana, bez sjaja, osetljiva, problematična T zona, problemi sa tonusom), kao i da se napravi poredjenje stanja kože u odnosu na vašu starosnu dob.

Molim pomoc ,moja cerka je jos u aprilu dobila svrab po citavom tijelu.Zivimo u njemacoj nema gdje je nisam vodila svi su bili ubjedjeni da je to koprivnjaca medjutim prije dvadesetak dana djeca od moje sestre koja zivi u bosni mi je javila da njena djeca imaju sugu a u medjuvremenu i ja sam se pocelo cesati kao luda tako da sam ustanovila da je kod moje Cerke ustvari suga mazale smo se kremom protiv suge 3 dana bez kupanja pa smo posle sedmicu ponovile za svaki slucaj jer sam se bojala da jedna terapija nece pomoci sada imamo reakciju na kremu ko peceni smo.ja sam psihicki ma dnu od te borbe sva mi je gardetoba na terasi sve ama doslovno sve perem ma 60 ili 9o stepeni cijeli kucu sam hlorom oprala(imam osjecaj da imam i trovanje hlorom)i pospricala sve nekim srestvom protiv grinja( pola Liter kosta 20 eura) ja potrosila 4 Litre ja se samo bojim da sve to nije dovoljno posto moja cerka kaze da je svrab malo manji ali ne prolazi. Posto ovdje ne vjerujem vise ni jednom doktoru sta jos da uradim trenutno se mozemo nevenovom kremom ma bazi vazelina.imali neko jos neki savjet ili bilo sta da pomogne unaprijed hvala
5 nedelja nakon terapije permetrinom 5% i dalje osetim jezu ponekad da mi prolazi kroz telo jer pomislim da je suga, prve tri nedelje su bile pakao za mene sve me je peklo strasno, koristi sinoderm kremu sa pavlodermom izmesas ih i namazes na kozu svako vece celo telo to ce pomoci nekih nedelju dana barem a posle nadji gel 100%aloe vere u apoteci i mazi se isto tako sa njim. Posto i dalje ne mozes spavati otidji kod doktorice opste prakse i nek ti ispise inekcije protiv alergije alergozan ili sinopen jer to sto vas sada tako strasno svrbi je teska alergija koze na to grinje sto vam je bilo na kozi-njihove ostatke i permetrin. Mene je proslo i to jedva..mislila sam poludeti sve dok nisam pocela primati inekcije tek onda je pocelo da prestaje.. Nadam se da sam pomogla :-)

5 nedelja nakon terapije permetrinom 5% i dalje osetim jezu ponekad da mi prolazi kroz telo jer pomislim da je suga, prve tri nedelje su bile pakao za mene sve me je peklo strasno, koristi sinoderm kremu sa pavlodermom izmesas ih i namazes na kozu svako vece celo telo to ce pomoci nekih nedelju dana barem a posle nadji gel 100%aloe vere u apoteci i mazi se isto tako sa njim. Posto i dalje ne mozes spavati otidji kod doktorice opste prakse i nek ti ispise inekcije protiv alergije alergozan ili sinopen jer to sto vas sada tako strasno svrbi je teska alergija koze na to grinje sto vam je bilo na kozi-njihove ostatke i permetrin. Mene je proslo i to jedva..mislila sam poludeti sve dok nisam pocela primati inekcije tek onda je pocelo da prestaje.. Nadam se da sam pomogla :-)

Sinoderm je cist kortizon, to sme da se maze samo na mali deo koze nekoliko dana, kortizon je tihi ubica,
ne leci nista, pomaze u smanjivanju nekog svraba, ali tu se prica i zavrsava.

Nikako ne uzimati kortizon tek tako, na svoju ruku, mislim moze i to, ali samo nekoliko dana
na nekoliko cm koze.

Pa da li je bila islprenjena ili ne ne znam, ali je danas na zalos ucestala. Ne znam odakle ste, ali ppg

Pa uglavnom mesam asepsol i alkohol i tako sve ribam i odecu perem sa tim. Nego me jos zanima ,zasto je Permetrin (ili kako sw vec zove tacno) maze samo 1 pa pauzira 6 dana, zasto ne bi mogao da se namaze ponovo za 3 4 dana ? Ne bih mazala samo me zanima ako neko zna zasto je tako. Hvalaa
7 dana je pauza, ja sam bila ta koja je namazala posle 4dana, sprzila sam kozu sa njim i posle muku mucila da mi se smiri koza jer jako svrbi-pece i treba vremena da prodje

Sinoderm je cist kortizon, to sme da se maze samo na mali deo koze nekoliko dana, kortizon je tihi ubica,
ne leci nista, pomaze u smanjivanju nekog svraba, ali tu se prica i zavrsava.

Nikako ne uzimati kortizon tek tako, na svoju ruku, mislim moze i to, ali samo nekoliko dana
na nekoliko cm koze.
Meni je posle terapije bila sprzena koza sve me je svrbelo-peklo specijalista u bolnici mi je rekao da uzmem sinoderm i mesam ga sa pavlodermom i tako nanesem na kozu 7 dana, nixar 2x2 tih ned dana, sledece ned.sam primala inekcije protiv alergije i spavala kao beba mogla da funkcionisem normalnije,primala i trece nedelje svaki drugi dan i koza mi je potpuno cista :)

Meni je posle terapije bila sprzena koza sve me je svrbelo-peklo specijalista u bolnici mi je rekao da uzmem sinoderm i mesam ga sa pavlodermom i tako nanesem na kozu 7 dana, nixar 2x2 tih ned dana, sledece ned.sam primala inekcije protiv alergije i spavala kao beba mogla da funkcionisem normalnije,primala i trece nedelje svaki drugi dan i koza mi je potpuno cista :)

Ma i ja koristim taj sinoderm kad svrbi, boli, ali kako sam vec rekla neko vreme ( tebi su rekli 7 dana)
i to je tako u redu iako lekari znaju da drndaju da cak ni to nije u redu, ali duza upotreba zaista ne bi smela da bude.

Sinoderm je najslabija kortikosteroidna mast i ne moze do te mere da bude stetna koliko ljudi misle da jeste.Nikome nece skoditi da je maze i vise od tih 7 dana koliko se preporucije,jos ako je razblazena sa nekom emolijentnom kremom onda je njeno dejstvo jos manje.
Kombinacija sinoderm / emolliens je u ovim slucajevima je dobitna kombinacija zato sto se u isto vreme i smiruje svrab i hidrira koza koja je isusena antiskabioznom terapijom.
Proces smirivanja koze posle terapije kod suge je dugotrajan i zna da iscrpi ljude zato sto misle da nisu izleceni,u svakom slucaju ako je sve odradjeno po savetu lekara ne treba da postoji strah da je bolest jos uvek prisutna.

Sinoderm je najslabija kortikosteroidna mast i ne moze do te mere da bude stetna koliko ljudi misle da jeste.Nikome nece skoditi da je maze i vise od tih 7 dana koliko se preporucije,jos ako je razblazena sa nekom emolijentnom kremom onda je njeno dejstvo jos manje.
Kombinacija sinoderm / emolliens je u ovim slucajevima je dobitna kombinacija zato sto se u isto vreme i smiruje svrab i hidrira koza koja je isusena antiskabioznom terapijom.
Proces smirivanja koze posle terapije kod suge je dugotrajan i zna da iscrpi ljude zato sto misle da nisu izleceni,u svakom slucaju ako je sve odradjeno po savetu lekara ne treba da postoji strah da je bolest jos uvek prisutna.

Odlicno Bela:)

Ja zaista koristim zaj sinoderm kad nesto zasvrbi jer ako ga ne bih koristila onda bih raskopala kozu do krvi
pa bi katastrofa bila mnogo veca. Uostalom, taj se kortizon koristi mnogo zesce kod nekih bolesti gde je on
i jedini lek i lekari ga prepisuju jer nema drugog leka.

Imam jedno pitanje za bela76 koliko grinja sugarca moze da prezivi na hladnom pise da na temperaturi preko 55 stepeni ugine za 15 minuta a za nize temperature nista ne pise i dali bi pomoglo da se iznesu cebici i jorgani napolje i da stoje na hladnom

Back