" Ima li ovde ljubitelja sudden strike-a " ?!?!?
Ima nas ludih za ss-om a ljubitelja... ne znam.
Kazes da si igrao sudden strike i pre ss3. Moram najpre da te pitam koji si ss igrao ?
Da li si igrao ss update-ovan modovima LRM, SSN, APRM, HS, VWM i konacno - RWM ??
Pre svega, ako si igrao ss1 i basic ss2 onda ti zapravo ne znas kako ova igra izgleda danas. Najnoviji RWM (Real Warfare Mod) koji igramo on-line, multiplayer, je nesto sto je svetlosnu godinu ispred basic ss-a. Sve sto je bilo nebulozno i "tesko" u basic ss-u, tokom godina je doterano.
ss je tako nabudzen da sve sto je vozeno po frontovima sada postoji u igri. tu su i desetine pesadijskih i artiljerijskih jedinica koje su dodavane. Posebno je vazno da je igra razvijana u smeru realnosti - vozila, tenkovi, avioni, njihove originalne kamuflaze, originalne mogucnosti - domet, oklop, dobre i lose strane, sporost i brzina, primarno orudje (top) i sekundarno (mitraljez u i na vozilu), zvukovi, simulacije, rovovi, foxholes, cak u Resource War ss-u i potrosnja goriva, cisterne, US Airborne, nemacke ss jedinice... mozemo da pricamo satima. U ss-u danas vise nije kao u basic verziji... "kliknes na neprijatelja i gotovo". Sve je mnogo zilavije i realnije... do te mere da je to sada potpuno nova igra u kojoj, kao u pravom ratu, nista nije - fix. Svaki napad moze da bude odbijen i svaka odbrana moze da bude slomljena.
Pored svega navedenog, ko je igrao "ss" samo singleplayer, a nije probao multiplayer - on i ne zna sta je "branje koze na siljak". Potpuno druga dimenzija i potpuno drugaciji osecaj. Nazalost... u zemlji Srbiji ja poznajem samo 3 - 4 osobe koje igraju multiplayer, u ili protiv ekipa sa bukvalno svih kontinenata.
Multiplayer 6vs6 je Die beste !
Da podsetim da je originalni ss uradila firma "cdv" zajedno sa "fireglow". Godinama je on razvijan od strane ekipe programera iz Nemacke, okupljenih oko "cdv-a".
"ss3" je uradio "fireglow" - sam.
Probao sam basic demo pre godinu dana i bio je katastrofa. Sada sam probao i zvanicnu demo verziju - malo je poboljsan ali nema sanse da se poredi sa RWM-om. Na RWM i SuddenStrike forumima ss3 je samo ispljuvan. Nikome nije jasno zasto su po svaku cenu pokusali da ubudze 3D jumbo-mumbo egzibicije i napravili igru koja nema dinamiku, nije realna, pokriva samo 1% jedinica koriscenih u 2. sv. ratu i povrh svega - izgleda kao da ju je nacrtao Sundjer Bob. Konacno... nema ni map editor, koji je inace standard u svim verzijama ss-a, pa zato danas postoje stotine najrazlicitijih mapa koje... ne mogu da dosade. I sto je najvaznije... ljudi stalno prave nove.
Kao da su, sa "ss3" pokusali da naprave kombinaciju ss-a i CoD-a iako to niko nije trazio. Nisu to trazili igraci ss-a, a nisu to trazili ni pasionirani zaljubljenici fenomenalnog CoD-a. Inace, digresija na osnovnu temu, igram CoD2 multiplayer i sjajan je.
Kada je rec o Strategiji sa temom - Drugi Svetski Rat - onda je "ss - RWM" apsolutno bez premca.
E sad, onima koji pocinju druzenje sa Sudden Strike-om, prvi put preko ss3, stvari sigurno izgledaju drugacije i to verovatno dobro izgleda.
Sta da ti kazem na kraju ?
Zabavljaj se sa ss3 ili predji na... "Dark Side"... instaliraj ss2, sve potrebne mod-ove, Multimode Switcher za on-line gaming i... vidimo sa na frontu. Svako novo lice iz Srbije je dobrodoslo.
----------------------------------------------------------
Korisni linkovi... forum i video klip RWM: