"SUDBINA" ČOVEKA JE DA ZNA BOGA

"svako normalan zna da nije svaki musliman terorista, ali isto tako, svako makar malo obaveshten zna da je skoro svaki terorista musliman".

Nijedan terorista nije musliman. Ali svakog teroristu nazivaju muslimanom.
Sjecate se protesta "muslimana" u Londonu?
Mozete odmah na 7:25
Mada nije lose vidjeti svih 10 minuta

Koliko vidim ti ljudi na slici nose uniforme. Nisu to pobijeni civili nego vojnici ubijeni u ratnim operacijama . U ratu ljudi ginu , toliko valjda znas , posebno ako opbuku uniformu i uzmu oruzije u ruke .Valjda ne mislis da neko treba da pusti islamske vojnike da kolju i ubijaju okolo samo zato sto su muslimani , ili mislis ?

Saljem PP

Ziskar, vracamo se temi...

Nijedan terorista nije musliman. Ali svakog teroristu nazivaju muslimanom.

kuran direktno poziva na terorizam:

The word used for terrorism in modern Arabic is Irhab which is a derivative of the verb root rahba, to terrorize. In Surat Al-Anfal, verse 60, a conjunct of the verb to terrorize is found as Allah instructs his followers to prepare for them (the infidels) the upmost of their power, including steeds of war, in order to terrorize the enemies of Allah and their enemies, “Aªdoo lahum maa istaţaªtum min qoowa ya min rabaaţ al-khail torhboon bih ªadew Allaha wa adewakum”.

"59. I neka nikako ne misle oni koji ne vjeruju da će se spasiti; oni doista neće moći umaći.

60. I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite naknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti."

cjao zdravo.

Poslednja izmena:
"59. I neka nikako ne misle oni koji ne vjeruju da će se spasiti; oni doista neće moći umaći.

60. I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite naknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti."

Je li ovo znaci da ti nisi spreman da se boris protiv sljedbenika Sotone!? Neko ko je protiv Isusa!? Auu, slabe li vjere... Samo ne jeziku!

Zasto generalizujes? Te, za koje smatras da su predstavnici muslimana, jesu li mozda milioni ljudi koji si pokorni Bogu, koji sire ljubav i mir medju narodom... Koji ne znaju za losa djela... Strpljivi ljudi koji su prepusteni Bozijoj volji:

Generalizujem jer zapovesti Božje važe generalno za sve ljude,bez obzira na religiju ili naciju.
Bog nikog ne oslobađa od posledica sopstvenih dela jer ne postoji opravdanje za kršenje Božjih zapovesti.

Jedino je onaj pokoran Bogu čije ruke se nisu ogrešile ni u nasilje,ni u ubistvo niti o bilo kakvom zlu.Jer čovek jedino delima svojim može dokazati svoju pokornost Bogu,a ne rečima.Reči malo šta mogu dokazati u odnosu na dela čovečji.Delima nikog ne možeš slagati niti zavarati drugog,dok rečima i te kako možeš.Kakva su naša dela takvi su i naši plodovi.
Isus nama jasno rekao:
“Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
Tako svako drvo dobro rodove dobre rađa, a zlo drvo rodove zle rađa.
Ne može drvo dobro rodova zlih rađati, ni drvo zlo rodova dobrih rađati.
Svako dakle drvo koje ne rađa rod dobar, seku i u oganj bacaju.
I tako dakle po rodovima njihovim poznaćete ih.”
Jasno se vidu plodovi naših dela.Ne može dobar čovek biti zao i činiti zla dela,ubistva i nasilje.Takav čovek je iskreni istiniti vernik Božji.Takođe ne može zao čovek biti dobar čovek dok su dela njegova zlo,nasilje i ubistvo.Takvi su protivnici Božji,nevernici koji čine suprotno zapovestima Božjim u svim svetim knjiga i takviće se biti bačeni u oganj pakla.Takvi pravdaju tuđi zlo za grehe koje čine.Dali je to pravi put Božji? Dali je tuđi greh opravdanje da i mi činimo zločine,nasilje i ubistvo.Dali je tuđi greh i zlo opravdanje da postanemo i mi zli,nasilinici,ubice i protivnici Božji? Boga ne interesuju naša opravdanja. Bog gleda kakvi smo mi,a ne kakvi su drugi. Ako mi padamo na provokaciju zla,je činjenica ne da nemamo dovoljno vere u Boga,već da nismo iskreni i pravi vernici.Takvi vrlo lako postaju protivnici Božji i samim tim i nevernici i veliki grešnici,gori od grešnika zbog kojeg su postali takvi.Bog ne traži od nas da gledamo ko šta kako radi,već kako mi radimo i se ponašamo.A iskušenja grešnika upravo zato postoji da mi pravi vernici spoznamo naše grehe,a ne da postanemo isto takvi grešnici ili često i gori.

To nije terorizam! To je rat protiv neprijatelja! Neko ko je protiv Boga i Bozije vjere! To se zove dzihad (sveti rat). I sam bih bio spreman da se borim na Allahovom putu.

Bog se ne poziva na rat.To je sredstvo šejtana.Ko poznaje Boga neće verovati u ovakve savete punog zla.Prouči Gandijevu borbu,kako uz pomoć Boga,nenaoružan sa svojim sledbenicima pobedio daleko brojnijeg i daleko naoružanijeg okupatora.To je sredstvo sa kojim se služi Bog i Njegovi vernici.A takva borba uz pomoć Boga vodi sigurnoj pobedi.Bog nemože da se identifikuje sa zlom niti da čini, niti narežuje da se čini zlo.
To može činiti i narediti samo šejtan.

Bog se ne poziva na rat.To je sredstvo šejtana.Ko poznaje Boga neće verovati u ovakve savete punog zla.Prouči Gandijevu borbu,kako uz pomoć Boga,nenaoružan sa svojim sledbenicima pobedio daleko brojnijeg i daleko naoružanijeg okupatora.To je sredstvo sa kojim se služi Bog i Njegovi vernici.A takva borba uz pomoć Boga vodi sigurnoj pobedi.Bog nemože da se identifikuje sa zlom niti da čini, niti narežuje da se čini zlo.
To može činiti i narediti samo šejtan.
Govorim upravo o ratu protiv sejtana.
Ne mora biti puskama.
Mi se vec nalazimo u ratu.

Govorim upravo o ratu protiv sejtana.
Ne mora biti puskama.

Ne da ne mora,već po zapovestima Božjim ne bi smeo iko da se bori sa puškama.
Kako Isus rekao: "vrati mač u korito svoje,jer ko se mača lati,od mača će da pogine"
Nasilje se ne pobeđuje nasiljem.Zlo se ne pobeđuje zlom.Bog je suprotnost zlu,i koristi suprotne principe u odnosu na zlo.Ko hoće da se bori protiv šejtana sa puškom,sam mora postati šejtanov sluga i protvinik Božji,i naravno veliki grešnik i nevernik.

Ne da ne mora,već po zapovestima Božjim ne bi smeo iko da se bori sa puškama.
Kako Isus rekao: "vrati mač u korito svoje,jer ko se mača lati,od mača će da pogine"
Nasilje se ne pobeđuje nasiljem.Zlo se ne pobeđuje zlom.Bog je suprotnost zlu,i koristi suprotne principe u odnosu na zlo.Ko hoće da se bori protiv šejtana sa puškom,sam mora postati šejtanov sluga i protvinik Božji,i naravno veliki grešnik i nevernik.

Ma ok je to. U Islamu ako ubijes nekog sigurno ides u Dzehenem (osim u samoodbrani). Ovo "neprijatelj" mnogi ne razumiju. Rat protiv protivnika islama je dzihad. E pazi ovo... Ako smo mi kao muslimani svi ubijedjeni u istinitost vjere i postojanja Boga. I vjerujemo u prozivljenje i da je poslije svega ovog vjecnost! Onda rat protiv protivnika istinske vjere je i rat protiv Boga! Ako oni zele da uniste pripadnike istinske vjere onda bi bilo logicno da ne sjedimo i cekamo smrt vec da se borimo protiv onih koji se bore i protiv Boga. Ne znam da li ste me razumjeli...
Evo konkretno... Danas! Cionisti i illuminati su stvorili (!) drustvo koje izgleda kao savrsen sistem bez ijedne mane. Ali zapravo su svi oni koji se tome priklone, sljedbenici Antihrista ili Dejjala i sejtana... A realnost je zapravo skroz drugacija... Ljudi idu u propast zbog svoje strasti prema novcu, muzici, filmovima, tv-u, zbog toga sto imaju u glavi usadjeno da slijediti vjeru nije "cool"! Zbog toga sto imaju ispran mozak!

Ma ok je to. U Islamu ako ubijes nekog sigurno ides u Dzehenem (osim u samoodbrani). Ovo "neprijatelj" mnogi ne razumiju. Rat protiv protivnika islama je dzihad.
Pred Bogom ne postoji opravdanje za ubistvo,makar to bio i u samoodbrani.
Šta ako ti je ugrožen život zbog iskušenja vere u Boga.Ništa se čoveku ne dešava a da Bog to ne dopušta.Upravo su to situacije kada se čovek pokazuje i dokazuje dali je za Boga ili za šejtana.Ko veruje u Boga ostaće veran Bogu i po ceni života.Isus jasno rekao "Naime, ko hoće spasiti svoj život izgubit će ga; ali ko izgubi svoj život zbog mene, spasit ćega."
Ako smo mi spremni da izgubimo i život kako bi smo ostali bezgrešni i verni Bogu,mi ćemo tako svoj život sačuvati. Zato ja verujem da je rat sredstvo šejtana a ne Boga,a Bog kao suprotnost šejtanu ne služi se istim principima kao šejtan.Ko poznaje Boga taj če to shvatiti.

E pazi ovo... Ako smo mi kao muslimani svi ubijedjeni u istinitost vjere i postojanja Boga. I vjerujemo u prozivljenje i da je poslije svega ovog vjecnost! Onda rat protiv protivnika istinske vjere je i rat protiv Boga!
Ako neki vode rat protiv Boga,to je stvar između protivnika Božjih i samog Boga.Bog je dovoljno moćan da to reši sam sa Njegovim protivnicima,a naša pomoć je tu suvišan,a u to ne bi trebali sumnjati.Mi treba da gledamo da naša duša ostane bez greha,i da ruke ne prljamo sa nasiljem,zlom i ubistvom.

Ako oni zele da uniste pripadnike istinske vjere onda bi bilo logicno da ne sjedimo i cekamo smrt vec da se borimo protiv onih koji se bore i protiv Boga. Ne znam da li ste me razumjeli...
Niko ne može uništiti pripadnike istinske vere.Mogu uništiti samo vernike koji zbog manjka vere postaju grešnici,i sa delima zla,nasilja i ubistva postaju sluge šejtanu.
Ja sam ti predložio da prostudiraš kako Bog preko Gandija i nenaoružanih vernika pobedio daleko brojnijeg naoružanog okupatora.Oni ni najmanje nisu sumjali u Božju moć i ostali verni do zadnjeg trenutka,i zato im i Bog pomagao da pobede bez da postanu grešni,nasilni i ubice.Njihova duša ostala čista.A neprijatelje pobedila upravo sila suprotna zlu,nasilju i ubistvu.Oni su pobedili jer su zaslužili Božju pomoć pošto su živeli strogo zapovesti Božje,i nisu posumnjali ni u kom trenutku u Boga.Ko se hvata za oružje i čini nasilje i zlo,pokazuje slabu veru i sumnju u Boga i Njegovu moć.

Evo konkretno... Danas! Cionisti i illuminati su stvorili (!) drustvo koje izgleda kao savrsen sistem bez ijedne mane. Ali zapravo su svi oni koji se tome priklone, sljedbenici Antihrista ili Dejjala i sejtana... A realnost je zapravo skroz drugacija... Ljudi idu u propast zbog svoje strasti prema novcu, muzici, filmovima, tv-u, zbog toga sto imaju u glavi usadjeno da slijediti vjeru nije "cool"! Zbog toga sto imaju ispran mozak!
Zato mi ne treba da se njima bavimo i da budemo kao oni,već da naša dela,osećanja,misli i reči razlikuju od njihovih.

kuran:

60. I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time terorisali Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite naknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti."

ovo je dovoljno svakome ko ima mozga.

Poslednja izmena:
Ma ok je to. U Islamu ako ubijes nekog sigurno ides u Dzehenem (osim u samoodbrani). Ovo "neprijatelj" mnogi ne razumiju. Rat protiv protivnika islama je dzihad. E pazi ovo... Ako smo mi kao muslimani svi ubijedjeni u istinitost vjere i postojanja Boga. I vjerujemo u prozivljenje i da je poslije svega ovog vjecnost! Onda rat protiv protivnika istinske vjere je i rat protiv Boga! Ako oni zele da uniste pripadnike istinske vjere onda bi bilo logicno da ne sjedimo i cekamo smrt vec da se borimo protiv onih koji se bore i protiv Boga. Ne znam da li ste me razumjeli...

Koga ti pokusavas ubjediti u to? Sebe ili nas?

Ponovimo i naglasimo da je Reč Boga sami Sveti Duh koji prožima sve svetove i univerzume a nikako ijedna knjiga ovoga sveta. Knjige su mrtva slova koja nemaju nikakvu moć. Sveti Duh je taj koji ima svu moć, znanje i ljubav i On je taj koji svakog od nas zna bolje nego što mi sebe znamo.
Sveti Duh ističe iz samog srca Boga i prostire se u svim pravcima poput radio talasa. Ne može biti kontaktiran nikakvim instrumentima ali ga mi kao Duša možemo kontaktirati i sa Njime imati „komunikaciju.“ (Detaljnije kasnije!)

Pre nego kažemo ko su odabrani pogledajmo šta to znači biti spašen. Podsetimo se da je Isus govorio da je on put i način i da samo preko njega ljudi mogu biti spašeni.
Kako je čovek Isus dosegao visoko stanje svesti u narodu poznato kao Bog-Svest ali onda poznato i pod nazivom Hrist, to su reči koje je upućivao sledbenicima dolazile iz ovog visokog stanja svesti i značile su: „Ja, visoko stanje svesti, Hrist jesam vaš put i način i vaš spas.“ Drugačije rečeno, svako onaj ko je sledio to visoko stanje svesti i ko ga uspe dosegnuti biće spašen. Takav više neće inkarnirati jer više neće morati da dolazi u ovaj najniži svet kreacije Boga. Dolaženje u ovaj svet u najvišem smislu reči je smatrano umiranjem.
Poruke slične sadržine su upućivali i ostali duhovni velikani po kojima su i nastajale mnoge današnje religije. Takodje su govorili svojim sledbhenicima, „Vi ste Bogom odabrani...“ Svi su oni imali pravo što su to govorili ali to što su rekli odnosilo se samo na one ljude koji su njih sledili dok su i sami još uvek bili u fizičkim telima u ovom svetu. Onog trenutka kada su ti duhovni učitelji napustili ovaj svet, bilo prirodnim preminućem (smrću) bilo nasilno, što je najčešći bio slučaj, pouka „Vi ste Bogom odabrani...“ prestajala je da važi i ona nikako ne važi za današnje ljude i sledbenike ostataka tih učenja. Nezavisno što te religije danas sebe nazivaju „živim“ zbog velikog broja sledbenika, one nisu žive. Razlog je što na svom čelu nemaju živog duhovnog učitelja, živog Bog-Čoveka koji bi ovde bio pravi predstavnik Boga.
Podsetimo se da su ti duhovni velikani, dok su još hodali ovom planetom, oko sebe imali premali broj pravih sledbenika, taman toliki da se mogao na prste izbrojati. Tek sa njihovim preminućem, kada su njihova učenja obesmišljena i spuštena na niski filozofski i još niži čulni nivo, ove religije su dobile na masovnosti. To znači da su one izgubile pravi sjaj ali i mogućnost da pojedincu, Duši, pomognu da dosegne i ostvari svoj životni cilj – da u sebi realizuje to isti visoko stanje svesti.
U sledećem nastavku; Pa ima li Bog-om odabranih?

Poštovani učesnici ove teme pitao bih vas; U kojoj meri vaši komentari doprinose samoj temi, "SUDBINA" ČOVEKA JE DA ZNA BOGA?"

Uvažavam vaše sveto pravo da sledite i volite svoju religiju. Ali, u kojoj meri svojim komentarima pokazujete da i vi uvažavate to isto pravo drugima oko sebe?
Ako toga nema u našim srcima onda mi niti volimo i poštujemo svoju religiju, niti volimo i pošđtujemo ljude oko sebe i njihovo pravo na njihov izbor a još manje Boga za koga tvrdimo da ga volimo.

Ako ne naučimo voleti ljude oko sebe nema ni govora da mi možemo voleti Boga ili da mu se imalo približimo. Nas Bogu približava ljubav u našim srcima a ne religija. Religija je tu da nas nauči da otvorimo svoja srca prema ljubavi i samoj ljubavi.

Zamolio bih pojedine sagovornike da uklone svoje ekstremne komentare i slike kojima na ovoj temi nije mesto.

Poslednja izmena:
cije je ovo ucenje:

covek je telesno bice koliko i duhovno....ne poseduje duh telo niti telo duh,nego je covek bice od duha i tela....
tajna je u skladu.....

Ovo je učenje koje je oduvek bilo prisutno medju čovečanstvom. Nosioc ovog učenja je sami Sveti Duh. Ukomponovano je u danas jedinoj živoj religiji ECKANKAR - Religiji o Svetlosti i Zvuku Boga.

Ti govoriš iz pozicije ego svesti koja je nerealna i konačna.
Jedino realno biće je Duša koja nema ni početka ni kraja jer nije kreacija nižih svetova koji imaju svoj početak, trajanje i kraj.
Um je takodje kreacija nižih svetova kao i samo telo pa stoga ima i svoje trajanje i svoj kraj.
Jedina realna svest je duhovna. Duša je sama život i svest. Duša, ono što je svako od nas nadživljava ovo telo kao što je nadživela i stotine hiljadfa prethodnih tela.

Ponovimo i naglasimo da je Reč Boga sami Sveti Duh koji prožima sve svetove i univerzume a nikako ijedna knjiga ovoga sveta. Knjige su mrtva slova koja nemaju nikakvu moć. Sveti Duh je taj koji ima svu moć, znanje i ljubav i On je taj koji svakog od nas zna bolje nego što mi sebe znamo.
Sveti Duh ističe iz samog srca Boga i prostire se u svim pravcima poput radio talasa. Ne može biti kontaktiran nikakvim instrumentima ali ga mi kao Duša možemo kontaktirati i sa Njime imati „komunikaciju.“ (Detaljnije kasnije!)

Pre nego kažemo ko su odabrani pogledajmo šta to znači biti spašen. Podsetimo se da je Isus govorio da je on put i način i da samo preko njega ljudi mogu biti spašeni.
Kako je čovek Isus dosegao visoko stanje svesti u narodu poznato kao Bog-Svest ali onda poznato i pod nazivom Hrist, to su reči koje je upućivao sledbenicima dolazile iz ovog visokog stanja svesti i značile su: „Ja, visoko stanje svesti, Hrist jesam vaš put i način i vaš spas.“ Drugačije rečeno, svako onaj ko je sledio to visoko stanje svesti i ko ga uspe dosegnuti biće spašen. Takav više neće inkarnirati jer više neće morati da dolazi u ovaj najniži svet kreacije Boga. Dolaženje u ovaj svet u najvišem smislu reči je smatrano umiranjem.
Poruke slične sadržine su upućivali i ostali duhovni velikani po kojima su i nastajale mnoge današnje religije. Takodje su govorili svojim sledbhenicima, „Vi ste Bogom odabrani...“ Svi su oni imali pravo što su to govorili ali to što su rekli odnosilo se samo na one ljude koji su njih sledili dok su i sami još uvek bili u fizičkim telima u ovom svetu. Onog trenutka kada su ti duhovni učitelji napustili ovaj svet, bilo prirodnim preminućem (smrću) bilo nasilno, što je najčešći bio slučaj, pouka „Vi ste Bogom odabrani...“ prestajala je da važi i ona nikako ne važi za današnje ljude i sledbenike ostataka tih učenja. Nezavisno što te religije danas sebe nazivaju „živim“ zbog velikog broja sledbenika, one nisu žive. Razlog je što na svom čelu nemaju živog duhovnog učitelja, živog Bog-Čoveka koji bi ovde bio pravi predstavnik Boga.
Podsetimo se da su ti duhovni velikani, dok su još hodali ovom planetom, oko sebe imali premali broj pravih sledbenika, taman toliki da se mogao na prste izbrojati. Tek sa njihovim preminućem, kada su njihova učenja obesmišljena i spuštena na niski filozofski i još niži čulni nivo, ove religije su dobile na masovnosti. To znači da su one izgubile pravi sjaj ali i mogućnost da pojedincu, Duši, pomognu da dosegne i ostvari svoj životni cilj – da u sebi realizuje to isti visoko stanje svesti.
U sledećem nastavku; Pa ima li Bog-om odabranih?

Da krenem od naslova teme..... "Sudbina" ili bilo kako drugacije receno (mozda svrha...) je nesto sto covek sam sebi odredjuje. Okrenes se oko sebe i vidis gde se ljudi krecu i kako odredjuju svoju "sudbinu" kroz svoje postupke...neko svesno, neko nesvesno. Da je "sudbina" coveka da zna boga, mnoge stvari bi na ovom svetu bile drugacije. Ali, to nije nikakva "sudbina" coveka vec slobodan izbor odredjenog broja ljudi koji jednostavno osecaju potrebu da se posvete tome....necemu (necu reci Bogu jer se ne posvecuju svi njemu ali opet duhovno razvijaju sebe).

Drugo, pogledaj ono sto sam blondirao. Prvo blondirano jasno upucuje da treba tragati za Istinom kroz sebe. Ne oslanjati se na knjige vec tragati kroz licno iskustvo...kroz taj Duh kako ga ti zoves (nebitan je naziv, bitno je ono sto se desava). Drugo blondirano je jasan poziv ka posvecivanju tacno odredjenom coveku (Covek-Bogu koji je sada ziv), sto je direktno suprotno onom prvom...traganju kroz licno iskustvo. Posto druge religije nemaju takvog vodju (sto uopste nije tacno), onda ti verovatno mozes da ponudis neku religiju koja ima tog Coveka-Boga!!!???

Da krenem od naslova teme..... "Sudbina" ili bilo kako drugacije receno (mozda svrha...) je nesto sto covek sam sebi odredjuje. Okrenes se oko sebe i vidis gde se ljudi krecu i kako odredjuju svoju "sudbinu" kroz svoje postupke...neko svesno, neko nesvesno. Da je "sudbina" coveka da zna boga, mnoge stvari bi na ovom svetu bile drugacije. Ali, to nije nikakva "sudbina" coveka vec slobodan izbor odredjenog broja ljudi koji jednostavno osecaju potrebu da se posvete tome....necemu (necu reci Bogu jer se ne posvecuju svi njemu ali opet duhovno razvijaju sebe).

Drugo, pogledaj ono sto sam blondirao. Prvo blondirano jasno upucuje da treba tragati za Istinom kroz sebe. Ne oslanjati se na knjige vec tragati kroz licno iskustvo...kroz taj Duh kako ga ti zoves (nebitan je naziv, bitno je ono sto se desava). Drugo blondirano je jasan poziv ka posvecivanju tacno odredjenom coveku (Covek-Bogu koji je sada ziv), sto je direktno suprotno onom prvom...traganju kroz licno iskustvo. Posto druge religije nemaju takvog vodju (sto uopste nije tacno), onda ti verovatno mozes da ponudis neku religiju koja ima tog Coveka-Boga!!!???
Ponekada treba sačekati i ne trčati ispred rude.
Ne protivurečim da to što si saznao tebi i jeste dovoljno a očigledno da jeste. Mnogi se ne zadovoljavaju mentalnim konceptima već žele znati i sebe i Boga i svoje srodstvo sa Njim.
Bez kontakta sa Svetlošću i Zvukom Svetoga Duha i bez živog duhovnog učitelja (Bog-Čoveka) niko ne može napustiti točak reinkarnacionog ciklusa a sa time ne može realizovati sebe kao duhovno biće.
Što je osnovni cilj ("sudbina") života.

Ponekada treba sačekati i ne trčati ispred rude.
Ne protivurečim da to što si saznao tebi i jeste dovoljno a očigledno da jeste. Mnogi se ne zadovoljavaju mentalnim konceptima već žele znati i sebe i Boga i svoje srodstvo sa Njim.
Bez kontakta sa Svetlošću i Zvukom Svetoga Duha i bez živog duhovnog učitelja (Bog-Čoveka) niko ne može napustiti točak reinkarnacionog ciklusa a sa time ne može realizovati sebe kao duhovno biće.
Što je osnovni cilj ("sudbina") života.

Nije to tvoj prvi post da bi trcao ispred rude. Pises dovoljno dugo da uvidim o cemu govoris.
Mozda je tvoj osnovni cilj da izadjes iz tocka reinkarnacionog ciklusa, ali to nije i svaciji cilj. Neciji cilj je da ima dobar posao a odatle i dobru kucu, dobra kola, vise deteta, bracnog partnera sa kojim se slaze....nekom je pak cilj da vecno zivi (sto je direktno suprotno tome da izadje iz ovog tvog tocka) itd.

A ta Svetlost i Zvuk o kom govoris mogu da budu samo sinonimi za neki duhovni napredak ili ako pak mislis bukvalno na svetlost i zvuk...onda moze da ima veze za mentalnom poremecenoscu....

Prvo blondirano jasno upucuje da treba tragati za Istinom kroz sebe. Ne oslanjati se na knjige vec tragati kroz licno iskustvo...

Ovo ima smisla i na intelektualnom nivou a i onom ko srcem razmislja. Prosvetljenje se moze desiti i setnjom kroz pustinju. To sto covek procita daje dobru osnovu ali da bi se krenulo spiralno navise, potrebno je otvoriti srcanu cakru. Nikakva kolicina rezonovanja i intelektualnog obradjivanja inormacija mu nece povecati nivo svesti. Samo meditacija..

Veliki broj komentara ovde se drži jakog verovanja. Naglasići da se u približavanju Bogu počinje verovanjem ali se nastavlja i završava znanjem. Pojedinac u sledjenju živih učenja Svetoga Duha počinje sa snovima, nastavlja svesnim putovanjem višim svetovima. .....Da bi na kraju završio sa direktnim projektovanjem u najviše svetove Boga i direktnim znanjem. Na tom putu mora odraditi kompletnu karmu. Otuda oni koji veruju da mogu šetati pustinjom i ostvariti viša stanja svesti ili realizaciju kroz sebe, moraće da sačekaju na taj trenutak onoliko dugo dok ne odrade kompletnu karmu.

Čovek je oduvek ignorisao svrhu, smisao i cilj postojanja svog života što je u najvišem smislu reči najveća bolest čoveka i čovečanstva. Iz tih razloga nije ni mogao znati svoju pravu prirodu niti način kako njegov život funkcioniše. Iz istih razloga nije mogao otkriti da ovaj svet nikada nije postojao niti bi mogao opstati da u njemu nije uvek bio po jedan pravi predstavnik Boga kojeg u narodu znamo pod nazivom Bog-Čovek.
Takvi pojedinci su, zbog nasilnosti masa koje su ih redovno proganjale i pogubljivale, uvek živeli u ilegali. Pošto su se prilike promenile najčistija i najdirektnija učenja su iznešena u javnost i takav predstavnik je i danas medju ljudima u svojoj ulozi da pomogne onim pojedincima, koji prepoznaju vrednost njegovih učenja.
Kao što smo rekli, samo sledbenici živih duhovnih velikana, pravih predstavnika Boga u ovom svetu, mogu sebe smatrati Bogom odabranim. Kao i uvek ranije u minulim vekovima, tako je i danas. Živi duhovni učitelji nikada nisu imali ogroman broj sledbenika pa ih nema ni danas.

U sledećem nastavku, U čemu je najveća tajna ili važnost sledjenja živog duhovnog učitelja ili Bog-Čoveka?

Ovo ima smisla i na intelektualnom nivou a i onom ko srcem razmislja. Prosvetljenje se moze desiti i setnjom kroz pustinju. To sto covek procita daje dobru osnovu ali da bi se krenulo spiralno navise, potrebno je otvoriti srcanu cakru. Nikakva kolicina rezonovanja i intelektualnog obradjivanja inormacija mu nece povecati nivo svesti. Samo meditacija..

Slazem se :) Mada je po meni idelna kombinacija....krenes od citanja, pa onda intelektualna analiza, pa potom primena naucenog kroz direktno iskustvo, tj. i kroz meditaciju ili neki njen vid (u zavisnosti od prakse koja se upraznjava)...pa onda kada se stigne na neki visi nivo svesti sto automatski podize i intelektualni nivo...onda ponovo od pocetka kroz intelektualnu analizu, pa opet kroz meditaciju....itd. Podizanje svesti kroz jedno neprestano kretanje spiralom navise kombinujuci intelekt i direktno iskustvo (kroz meditaciju).

Back