jokoonoko
Aktivan član
- Poruka
- 1.445
Фи Фај Фо Фам...њушим политику!
Вратите се на тему.
Lock slobodno...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Фи Фај Фо Фам...њушим политику!
Вратите се на тему.
"svako normalan zna da nije svaki musliman terorista, ali isto tako, svako makar malo obaveshten zna da je skoro svaki terorista musliman".
Koliko vidim ti ljudi na slici nose uniforme. Nisu to pobijeni civili nego vojnici ubijeni u ratnim operacijama . U ratu ljudi ginu , toliko valjda znas , posebno ako opbuku uniformu i uzmu oruzije u ruke .Valjda ne mislis da neko treba da pusti islamske vojnike da kolju i ubijaju okolo samo zato sto su muslimani , ili mislis ?
Nijedan terorista nije musliman. Ali svakog teroristu nazivaju muslimanom.
The word used for terrorism in modern Arabic is Irhab which is a derivative of the verb root rahba, to terrorize. In Surat Al-Anfal, verse 60, a conjunct of the verb to terrorize is found as Allah instructs his followers to prepare for them (the infidels) the upmost of their power, including steeds of war, in order to terrorize the enemies of Allah and their enemies, “Aªdoo lahum maa istaţaªtum min qoowa ya min rabaaţ al-khail torhboon bih ªadew Allaha wa adewakum”.
kuran direktno poziva na terorizam:
"59. I neka nikako ne misle oni koji ne vjeruju da će se spasiti; oni doista neće moći umaći.
60. I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time zaplašili Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite naknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti."
Zasto generalizujes? Te, za koje smatras da su predstavnici muslimana, jesu li mozda milioni ljudi koji si pokorni Bogu, koji sire ljubav i mir medju narodom... Koji ne znaju za losa djela... Strpljivi ljudi koji su prepusteni Bozijoj volji:
To nije terorizam! To je rat protiv neprijatelja! Neko ko je protiv Boga i Bozije vjere! To se zove dzihad (sveti rat). I sam bih bio spreman da se borim na Allahovom putu.
Govorim upravo o ratu protiv sejtana.Bog se ne poziva na rat.To je sredstvo šejtana.Ko poznaje Boga neće verovati u ovakve savete punog zla.Prouči Gandijevu borbu,kako uz pomoć Boga,nenaoružan sa svojim sledbenicima pobedio daleko brojnijeg i daleko naoružanijeg okupatora.To je sredstvo sa kojim se služi Bog i Njegovi vernici.A takva borba uz pomoć Boga vodi sigurnoj pobedi.Bog nemože da se identifikuje sa zlom niti da čini, niti narežuje da se čini zlo.
To može činiti i narediti samo šejtan.
Govorim upravo o ratu protiv sejtana.
Ne mora biti puskama.
Ne da ne mora,već po zapovestima Božjim ne bi smeo iko da se bori sa puškama.
Kako Isus rekao: "vrati mač u korito svoje,jer ko se mača lati,od mača će da pogine"
Nasilje se ne pobeđuje nasiljem.Zlo se ne pobeđuje zlom.Bog je suprotnost zlu,i koristi suprotne principe u odnosu na zlo.Ko hoće da se bori protiv šejtana sa puškom,sam mora postati šejtanov sluga i protvinik Božji,i naravno veliki grešnik i nevernik.
Pred Bogom ne postoji opravdanje za ubistvo,makar to bio i u samoodbrani.Ma ok je to. U Islamu ako ubijes nekog sigurno ides u Dzehenem (osim u samoodbrani). Ovo "neprijatelj" mnogi ne razumiju. Rat protiv protivnika islama je dzihad.
Ako neki vode rat protiv Boga,to je stvar između protivnika Božjih i samog Boga.Bog je dovoljno moćan da to reši sam sa Njegovim protivnicima,a naša pomoć je tu suvišan,a u to ne bi trebali sumnjati.Mi treba da gledamo da naša duša ostane bez greha,i da ruke ne prljamo sa nasiljem,zlom i ubistvom.E pazi ovo... Ako smo mi kao muslimani svi ubijedjeni u istinitost vjere i postojanja Boga. I vjerujemo u prozivljenje i da je poslije svega ovog vjecnost! Onda rat protiv protivnika istinske vjere je i rat protiv Boga!
Niko ne može uništiti pripadnike istinske vere.Mogu uništiti samo vernike koji zbog manjka vere postaju grešnici,i sa delima zla,nasilja i ubistva postaju sluge šejtanu.Ako oni zele da uniste pripadnike istinske vjere onda bi bilo logicno da ne sjedimo i cekamo smrt vec da se borimo protiv onih koji se bore i protiv Boga. Ne znam da li ste me razumjeli...
Zato mi ne treba da se njima bavimo i da budemo kao oni,već da naša dela,osećanja,misli i reči razlikuju od njihovih.Evo konkretno... Danas! Cionisti i illuminati su stvorili (!) drustvo koje izgleda kao savrsen sistem bez ijedne mane. Ali zapravo su svi oni koji se tome priklone, sljedbenici Antihrista ili Dejjala i sejtana... A realnost je zapravo skroz drugacija... Ljudi idu u propast zbog svoje strasti prema novcu, muzici, filmovima, tv-u, zbog toga sto imaju u glavi usadjeno da slijediti vjeru nije "cool"! Zbog toga sto imaju ispran mozak!
kuran:"59. I neka nikako ne misle oni koji ne vjeruju da će se spasiti; oni doista neće moći umaći.
60. I protiv njih pripremite koliko god možete snage i konja za boj, da biste time terorisali Allahove i vaše neprijatelje, i druge osim njih – vi ih ne poznajete, Allah ih zna. Sve što na Allahovom putu potrošite naknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti."
Ma ok je to. U Islamu ako ubijes nekog sigurno ides u Dzehenem (osim u samoodbrani). Ovo "neprijatelj" mnogi ne razumiju. Rat protiv protivnika islama je dzihad. E pazi ovo... Ako smo mi kao muslimani svi ubijedjeni u istinitost vjere i postojanja Boga. I vjerujemo u prozivljenje i da je poslije svega ovog vjecnost! Onda rat protiv protivnika istinske vjere je i rat protiv Boga! Ako oni zele da uniste pripadnike istinske vjere onda bi bilo logicno da ne sjedimo i cekamo smrt vec da se borimo protiv onih koji se bore i protiv Boga. Ne znam da li ste me razumjeli...
Evo konkretno... Danas! Cionisti i illuminati su stvorili (!) drustvo koje izgleda kao savrsen sistem bez ijedne mane. Ali zapravo su svi oni koji se tome priklone, sljedbenici Antihrista ili Dejjala i sejtana... A realnost je zapravo skroz drugacija... Ljudi idu u propast zbog svoje strasti prema novcu, muzici, filmovima, tv-u, zbog toga sto imaju u glavi usadjeno da slijediti vjeru nije "cool"! Zbog toga sto imaju ispran mozak!
cije je ovo ucenje:
covek je telesno bice koliko i duhovno....ne poseduje duh telo niti telo duh,nego je covek bice od duha i tela....
tajna je u skladu.....
Ponovimo i naglasimo da je Reč Boga sami Sveti Duh koji prožima sve svetove i univerzume a nikako ijedna knjiga ovoga sveta. Knjige su mrtva slova koja nemaju nikakvu moć. Sveti Duh je taj koji ima svu moć, znanje i ljubav i On je taj koji svakog od nas zna bolje nego što mi sebe znamo.
Sveti Duh ističe iz samog srca Boga i prostire se u svim pravcima poput radio talasa. Ne može biti kontaktiran nikakvim instrumentima ali ga mi kao Duša možemo kontaktirati i sa Njime imati „komunikaciju.“ (Detaljnije kasnije!)
Pre nego kažemo ko su odabrani pogledajmo šta to znači biti spašen. Podsetimo se da je Isus govorio da je on put i način i da samo preko njega ljudi mogu biti spašeni.
Kako je čovek Isus dosegao visoko stanje svesti u narodu poznato kao Bog-Svest ali onda poznato i pod nazivom Hrist, to su reči koje je upućivao sledbenicima dolazile iz ovog visokog stanja svesti i značile su: „Ja, visoko stanje svesti, Hrist jesam vaš put i način i vaš spas.“ Drugačije rečeno, svako onaj ko je sledio to visoko stanje svesti i ko ga uspe dosegnuti biće spašen. Takav više neće inkarnirati jer više neće morati da dolazi u ovaj najniži svet kreacije Boga. Dolaženje u ovaj svet u najvišem smislu reči je smatrano umiranjem.
Poruke slične sadržine su upućivali i ostali duhovni velikani po kojima su i nastajale mnoge današnje religije. Takodje su govorili svojim sledbhenicima, „Vi ste Bogom odabrani...“ Svi su oni imali pravo što su to govorili ali to što su rekli odnosilo se samo na one ljude koji su njih sledili dok su i sami još uvek bili u fizičkim telima u ovom svetu. Onog trenutka kada su ti duhovni učitelji napustili ovaj svet, bilo prirodnim preminućem (smrću) bilo nasilno, što je najčešći bio slučaj, pouka „Vi ste Bogom odabrani...“ prestajala je da važi i ona nikako ne važi za današnje ljude i sledbenike ostataka tih učenja. Nezavisno što te religije danas sebe nazivaju „živim“ zbog velikog broja sledbenika, one nisu žive. Razlog je što na svom čelu nemaju živog duhovnog učitelja, živog Bog-Čoveka koji bi ovde bio pravi predstavnik Boga.
Podsetimo se da su ti duhovni velikani, dok su još hodali ovom planetom, oko sebe imali premali broj pravih sledbenika, taman toliki da se mogao na prste izbrojati. Tek sa njihovim preminućem, kada su njihova učenja obesmišljena i spuštena na niski filozofski i još niži čulni nivo, ove religije su dobile na masovnosti. To znači da su one izgubile pravi sjaj ali i mogućnost da pojedincu, Duši, pomognu da dosegne i ostvari svoj životni cilj – da u sebi realizuje to isti visoko stanje svesti.
U sledećem nastavku; Pa ima li Bog-om odabranih?
Ponekada treba sačekati i ne trčati ispred rude.Da krenem od naslova teme..... "Sudbina" ili bilo kako drugacije receno (mozda svrha...) je nesto sto covek sam sebi odredjuje. Okrenes se oko sebe i vidis gde se ljudi krecu i kako odredjuju svoju "sudbinu" kroz svoje postupke...neko svesno, neko nesvesno. Da je "sudbina" coveka da zna boga, mnoge stvari bi na ovom svetu bile drugacije. Ali, to nije nikakva "sudbina" coveka vec slobodan izbor odredjenog broja ljudi koji jednostavno osecaju potrebu da se posvete tome....necemu (necu reci Bogu jer se ne posvecuju svi njemu ali opet duhovno razvijaju sebe).
Drugo, pogledaj ono sto sam blondirao. Prvo blondirano jasno upucuje da treba tragati za Istinom kroz sebe. Ne oslanjati se na knjige vec tragati kroz licno iskustvo...kroz taj Duh kako ga ti zoves (nebitan je naziv, bitno je ono sto se desava). Drugo blondirano je jasan poziv ka posvecivanju tacno odredjenom coveku (Covek-Bogu koji je sada ziv), sto je direktno suprotno onom prvom...traganju kroz licno iskustvo. Posto druge religije nemaju takvog vodju (sto uopste nije tacno), onda ti verovatno mozes da ponudis neku religiju koja ima tog Coveka-Boga!!!???
Ponekada treba sačekati i ne trčati ispred rude.
Ne protivurečim da to što si saznao tebi i jeste dovoljno a očigledno da jeste. Mnogi se ne zadovoljavaju mentalnim konceptima već žele znati i sebe i Boga i svoje srodstvo sa Njim.
Bez kontakta sa Svetlošću i Zvukom Svetoga Duha i bez živog duhovnog učitelja (Bog-Čoveka) niko ne može napustiti točak reinkarnacionog ciklusa a sa time ne može realizovati sebe kao duhovno biće.
Što je osnovni cilj ("sudbina") života.
Prvo blondirano jasno upucuje da treba tragati za Istinom kroz sebe. Ne oslanjati se na knjige vec tragati kroz licno iskustvo...
Ovo ima smisla i na intelektualnom nivou a i onom ko srcem razmislja. Prosvetljenje se moze desiti i setnjom kroz pustinju. To sto covek procita daje dobru osnovu ali da bi se krenulo spiralno navise, potrebno je otvoriti srcanu cakru. Nikakva kolicina rezonovanja i intelektualnog obradjivanja inormacija mu nece povecati nivo svesti. Samo meditacija..
Mada je po meni idelna kombinacija....krenes od citanja, pa onda intelektualna analiza, pa potom primena naucenog kroz direktno iskustvo, tj. i kroz meditaciju ili neki njen vid (u zavisnosti od prakse koja se upraznjava)...pa onda kada se stigne na neki visi nivo svesti sto automatski podize i intelektualni nivo...onda ponovo od pocetka kroz intelektualnu analizu, pa opet kroz meditaciju....itd. Podizanje svesti kroz jedno neprestano kretanje spiralom navise kombinujuci intelekt i direktno iskustvo (kroz meditaciju).Otuda oni koji veruju da mogu šetati pustinjom i ostvariti viša stanja svesti ili realizaciju kroz sebe, moraće da sačekaju na taj trenutak onoliko dugo dok ne odrade kompletnu karmu.