ivan79a
Početnik
- Poruka
- 9
Odmah nakon garaže ima betonski trotoar dugačak više od metar i onda se izlazi na ulicu. Dok si na trotoraru može se videti da li ide neko vozilo. Ako nema vozila onda je sigurno osim ako neko ne juri...kako nema nikog ako se sporedna ulica ne vidi? znaci ko izlazi iz garaze mora da ima osobu koja stoji tu na ulici i govori mu da li ima nekoga, ili svaki put izlazi na rizik
samo razmisli, da li bi mozda svi mi bili krivi koji ne ocekujemo da neko izlazi iz garaze? mi smo vec u saobracaju, a iz garaze je tvoja obaveza da se bezbedno ukljucis
Postoje ovakve situacije:
- Izlazim iz garaže, stojim na trotoaru i nailazi vozilo iz sporedne ulice. Stanem i čekam da vozilo prođe.
- Izlazim iz garaže, proverim da li ima vozila iz sporedne ulice. Vidim da nema vozila nigde, krenem da se isparkiravam, međutim kada je više od pola vozila izašlo na ulicu, pojavilo se vozilo iz sporedne ulice, i čeka na STOP da skrene u ulicu sa prvenstvom prolaza jer vidi da da se drugo vozilo (moje) uključuje u saobraćaj.
- I treća situacija ista kao druga, samo što drugi vozač ne čeka nego hoće da me obiđe (što je ovde slučaj) - ili je hteo da me obiđe ili je jurio pa je samo uleteo a morao je da stane ili je i jurio i hteo da me obiđe (tj. mog oca u ovoj situaciji).
Ja sam dužan da prilikom izlaska iz garaže propustim sva vozila, ali nisam dužan da propustim vozilo iz sporedne ulice koje se nalazi 30-50m iza garaže.
Vozač iz sporedne svakako vidi da neko izlazi iz garaže (dovoljno je da izađem 30cm iz garaže na trotoar i videće) mnogo pre nego što se skrene u ulicu sa prvenstvom prolaza. Postoji solidna optička vidljivost i rizik gotovo da ne postoji ako se poštuje saobraćaj.
Juče mi rekla prodavačica iz prodavnice da je taj isti lik pre par dana udario biciklistu ispred prodavnice (srećom nema povređenih). Uleteo je u krivinu i isekao liniju (trebao je da uđe pod lukom). Izgleda da tom čoveku baš krenulo. Srećom po njega znaju ga "pošteni" policajci.
Poslednja izmena: