Marko Mare Jaric
Poznat
- Poruka
- 9.913
Nemoojte o fasisti na danasnji dan ...
vidi,ti bezbožnik ceo dan tupiš i hvališ diktatora i dokazanog masovnog ubicu hrvata broza
gde će ti ta tvoja bezboznička duša!?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoojte o fasisti na danasnji dan ...
od danas, deca će vekovima učiti da je nedić bio izdajnik, ratni zločinac i saradnik okupatora
od danas, deca će vekovima učiti da je nedić bio izdajnik, ratni zločinac i saradnik okupatora
vidi,ti bezbožnik ceo dan tupiš i hvališ diktatora i dokazanog masovnog ubicu hrvata broza
gde će ti ta tvoja bezboznička duša!?
Za sve Srbe Nedić je tragični heroj.
Bez obzira na mišljenje jugo šljamova.
Ne vraćaj se toliko unazad prijatelju daj nešto o Titu.Oboje se sećamo kako je bilo +imam dokumenat.
Ti možeš da pišeš kao je bilo u Švajcarskoj jer si tamo proveo ceo svoj život i da lažeš kako je bilo u titoslaviji jer si dolazio na par dana
aloooo, sad imamo pravosnažnu presudu i pečat
- - - - - - - - - -
a vi nemate ni pečat![]()
Ti možeš da pišeš kao je bilo u Švajcarskoj jer si tamo proveo ceo svoj život i da lažeš kako je bilo u titoslaviji jer si dolazio na par dana
Moj prijatelj kupus hvali, al meso kusa.
Titoizam je na drugoj temi, a ovde možemo tu nesreću da spoenemo samo kao bitange koje su bez suda likvidirale srpskog heroja i bez suđenja donele odluke koje će pre ili kasnije neki častan sud proglasiti za ništavne.
Kako tumačiš prijatelju da si isto mogo živeti u CH? Kako tumačiš da nisi hteo 5.000 franaka?
Kako tumačiš da pored lošeg života naginjao si tamo da živiš umesto da meso vadiš?
Tumačim tako da mi bitange udbaške nisu dale pasoš.
Čim sam ga dobio otišao sam
Vratio sam se u Srbiju kad je moj narod počeo da se bori protiv drezdensko avnojevskog udruženog zločinačkog poduhvata.
5000 franaka si mi dužan, ako si čovek od reči jer si mi javno na forumu zahvalio što sam ti pomogao da rešiš svoj problem.
Na to sam ti odgovorio da mi ne trebaju pare i da sam ti pomogao čisto ljudski i čovečanski, a da pare nameniš crkvi il još bolje sirotinji nekoj direktno da pomogneš, dušu da spasavaš
Kako to da ti nisi dobio pasoš a ja dobio.Znam čoveka sa kim sam radio a bio i 7 godina na robiji.
Samo dva dana je stigo pre mene.Zakon je bio da svaki građanin ima pravo na pasoš.Mogu li da
posumnjam da si bio više na robiji nego kolega sa posla od 7 godina?
Ревизионисти стално потурају неке митове о Недићу.
Први мит је да се Недић прихватио улоге квислинга да би избегао окупацију централне Србије од стране Бугарске, тзв."НДХ" и Мађарске.
То је најобичнија лаж.Управо је Недићев режим допринео да већи део Недићеве Србије буде бугарска окупациона зона.Када су Недићев режим, Немци и Љотићевци угушили устанак у Србији, постепено је ширена бугарска окупациона зона, све док Бугари нису држали Крагујевац, Краљево, Крушевац."Наши" Немци су само задржали део око Београда и регион Колубаре, све остало су препустили Бугарима.
Другим речима, Недићева активности су довеле до завођења бугарске окупационе управе у већем делу централне Србије и деобе Србије између немачке војне управе и Бугарске..
Други мит је да је Недић спасио стотине хиљада Срба из тзв."НДХ".Реч је о заједничком пројекту тзв."НДХ" и Недићеве владе, да НДХ протера трећину Срба и да их Недићева власт прими у Србији. Другим речима, Недић је активно сарађивао са усташким режимом у етничком чишћењу Срба из НДХ.
Трећи мит је да се Недић нешто жртвовао, ето он је јадан знао да ће Немци изгубити рат али је одлучио да сарађује са њима, да би спасио Србе.
То је обична лаж.Недић никада није тврдио да ће Немци изгубити рат, чак је и на самом крају рата побегао у Кицбил , очекујући да ће Немци ипак на крају победити и поново инсталирати његову владу у Србији.
Ниједан Недићев потез није ни посредно указивао да је Недић очекивао пораз Немачке све до јесени 1944 године , то су измислили ревизионисти после 70 година.
Нико на свету није знао 1941, 1942, 1943 године и прве половине 1944 године да ће Немачка сигурно изгубити рат.Још током прве половине 1944 године немачке трупе су још биле на територији СССР-а, држале су целу Француску и све до тада окупиране земље.Нико тада није могао поуздано знати да ће Немци сигурно изгубити рат, па ни Недић.
Дефинитиван пораз Немачке се назирао тек после велике совјетске офанзиве и искрцавања у Нормандији у лето 1944 године.
Drugim rečima, ti si ustvari pokazao da je sve što si pokušao da proglasiš mitom zapravo čista i nepromenljiva istina.
Da nije bilo Nedića, bugarska čizma bila bi na Drini Savi i Dunavu.
sve ti je to lepo odgovoreno nebrojeno puta
to da nije bilo nedića srbija bi bila rasparčana, to je izgovor svih njegovih "kolega" tog vremena u celoj evropi gde god su nacisti postavili lokalne izdajnike na vlast
Milan Nedić je i pre rata bio poznat kao germanofil. Kao general je bio na čelu Ministarstva vojske i mornarice, ali je bio smenjen zbog veza sa Ljotićem i otvorenog zalaganja za svrstavanje Jugoslavije uz Nemačku. Reaktiviran je uoči Aprilskog rata kao komandant Treće armije. Njegov zadatak je bio da brani jugoistočnu granicu od nemačkog napada iz pravca Bugarske. Završetak kratkog rata ga je zatekao prilično daleko odatle, na Palama.sve ti je to lepo odgovoreno nebrojeno puta
to da nije bilo nedića srbija bi bila rasparčana, to je izgovor svih njegovih "kolega" tog vremena u celoj evropi gde god su nacisti postavili lokalne izdajnike na vlast
Milan Nedić je i pre rata bio poznat kao germanofil. Kao general je bio na čelu Ministarstva vojske i mornarice, ali je bio smenjen zbog veza sa Ljotićem i otvorenog zalaganja za svrstavanje Jugoslavije uz Nemačku. Reaktiviran je uoči Aprilskog rata kao komandant Treće armije. Njegov zadatak je bio da brani jugoistočnu granicu od nemačkog napada iz pravca Bugarske. Završetak kratkog rata ga je zatekao prilično daleko odatle, na Palama.
Izbegao je zarobljeništvo, a 19. aprila se vratio u Beograd. Nemci su mu odredili kućni pritvor, ali su ga ubrzo pustili na slobodu.
https://pescanik.net/milan-nedic-vera-u-nemacku-pobedu/
Послат са Трећом армијом на бугарску границу за одбрану од Немаца а обрео се на Палама. И брже-боље дотрчао у Београд да дочека своје пријатеље Немце.
А баш ту у Источној Србији (у Сипу) Немци су форсирали Дунав и прешли у Србију. Издаја па више нема где!
Zašto ljudi koji "preziru" Srbiju imaju potrebu da to i javno kažu? Zašto je ne preziru u tišini? Zašto posvećivati toliku pažnju nečemu što ionako prezirete?
Nisam bio na robiji.
Pasoš nije mogao da dobije svako ko zatraži.
Taj tvoj što je pušten s robije da ide preko, 1000% je poslat, al da cinkari ili da odradi šta mu udba naredi.
Takvih se "naših" valjalo čuvati više nego udbe jer je svakom udba imala nekog od porodice za taoce .
Znaš ti to dobro prijatelju, bolje nego što se praviš.
Drži se ti teme....![]()