Суд, адвокати, јавни извршитељи...

Mislim da svakako posten covek ima pravo na pravdu,a neposten na kaznu.
e to je bilo u tursko vreme. Danas se kriminal nagradjuje iz prostog razloga jer su kriminlaci dosli na vlast (ne mislim na Vucica vec na SVETSKU VLADU koja prisiljava sve zemlje sveta da "postuju" medjunarodna pravila i pravni sistem" koji je u funkciji SVE DOK SE NE POJAVE DRUGI INTERESI, NAJCESCE, DOLARSKI INTERESI.)

Recimo to ovako primerom....Mafijas zaposli cerku u sudu kao sekretaricu, jer nije stigla da zavrsi fakultet koji je daleko od splava na kome zaradjuje kao stjuardesa, onda uplati cifru nekom pristojnom profesoru koji je ispio par litara viskija na nekim finim mestima, gde se skuplja elita Srbije i prvom prilikom predsednik suda je predlozi za polaganje pravosudnog ispita, a elita da podrsku i dete postane sudija....onda, posto nema pojma o zakonima, prima savete od zaduzenog elitnog sudije ili jos pre advokata ( sudija koji nije prosao zbog otkrivenih mahinacija za mafiju iz suprotnog tabora ) koji nije uvek dostupan, pa nekad mora sekretarica da smisli presudu ili resenje...a sekretarica radila kod advokata u engleskoj, pa se tako potkrade greska primene anglosaksonskog zakona i presuda obori zalbom...i niko ne primeti da sudija nema blage veze, ali primeti garderobu od deset plata sudije i pristojno ponasanje navezbano na splavu....
Da bi neko mogao da kaze da su zakoni losi, morao bi da bude strucnjak nivoa dr. prava....budalastina da su zakoni losi je nastala iz usta nepismenih pravnika i sudija, sa ciljem da ni jedna drzava ne moze da bude dobra i da je narod podrzava, tako da ostaje vlast mafiji koja neformalno, nezakonito upravlja drzavom, jer glupi i nepismeni ljudi "strucno" zakljucuju da zakoni ne valjaju, a da su sudije pristojne i ne lazu i ne primaju pare da otimaju i ubijaju.
Nisam stručnjak,daleko od toga samo eto neko iskustvo. Prvo postoji zakon da ako ti neko ukrade nešto do lupam 5 hiljada dinara(nisam sigurna koja je cifra u pitanju) taj ne da ne ide u zatvor nego nema nikakvu kaznu.To je dovelo do toga da kradu u busu i prodavnicama kao da u zakonu piše dozvoljeno je krasti samo napred,ne moze ti niko ništa.Upozoriš li nekog da mu pretresaju tašnu možeš dobiti i ozbiljne batine jer uvek idu u paru. Ako ti neko upadne u stan pa se ti uplašiš i braniš i povrediš ga,jer se bože moj valjda svako tako oseća kad ti neko upadne u dom,tamo gde si najsigurniji,op ode ti u zatvor (onaj deda je od stresa par dana kasnije umro).Pa zakon koji dozvoljava maloletniku da ti maltretira i tuče dete ti mu ne možeš ništa,škola mu ne može ništa pa ljudi prebacuju svoju decu u druge škole ili im se deca ubijaju od stresa.A u skupštini leže silni nacrti za promene zakona samo nema ko da ih menja jer je bitnije da se godinama ispira mozak ljudima da je neko lopov i izdajnik a taj ni nema nikakvu funkciju nego da se bave onim što im je posao. Gro ljudi i kad su u pravu neće da podnose tužbu jer znaju da ovde sudjenje traje minimum 20 godina pa ko vele neću ni doživeti presudu zašto da se mlatim.

I da, plaćam taksu za navodnjavanje za kuću koja nije u mom vlasništvu jer vode Vojvodine priznaju samo katastar i nisu mi priznali žalbu i ugovor gde lepo piše da ta ista kuća nije više u mom vlasništvu. Rekli su mi da tužim novog vlasnika i da ga nateram da prevede na sebe. A katastar osim što im treba minimum dve godine za isto malo malo štrajkuju jer su nezadovoljni. Tako da da,nisam zadovoljna i mislim da su zakoni loši. eto

Eto, prosto, vazno je da ti pristojno slusas sta ti kazu....mafijasi...stize ti racuna za vodu, a ti slusas onoga ko ti je naplacuje....dete te maltretira ti cekas od policije da te zastiti i to od policije koju krivis za brutalnost....kriminalci pljackaju one koji ne mogu da se brane, a oni napadaju nemocne i otimaju im tasne....a zakon? evropski....pristojan, ali ne valja jer je srpski....

a da, najvaznije mi je da su kritizeri pismeni i svesni....i da pristojno slusaju....glas iz mraka koji nema odgovornost....

Iz jednog pristojnog drustva, neki "svesni i pametni" sasvim pristojni pocnu da slusaju ljude bez imena i odgovornosti koji im kazu "na sledecim izborima zakljucajte matorce" i posto su svesni i pametni oni naravno to urade i tako pocne drustvo da slusa glas iz mraka koji im govori istinu....i samo istinu....

Iz jednog pristojnog drustva, neki "svesni i pametni" sasvim pristojni pocnu da slusaju ljude bez imena i odgovornosti koji im kazu "na sledecim izborima zakljucajte matorce" i posto su svesni i pametni oni naravno to urade i tako pocne drustvo da slusa glas iz mraka koji im govori istinu....i samo istinu....

Nisam stručnjak,daleko od toga samo eto neko iskustvo. Prvo postoji zakon da ako ti neko ukrade nešto do lupam 5 hiljada dinara(nisam sigurna koja je cifra u pitanju) taj ne da ne ide u zatvor nego nema nikakvu kaznu.To je dovelo do toga da kradu u busu i prodavnicama kao da u zakonu piše dozvoljeno je krasti samo napred,ne moze ti niko ništa.Upozoriš li nekog da mu pretresaju tašnu možeš dobiti i ozbiljne batine jer uvek idu u paru. Ako ti neko upadne u stan pa se ti uplašiš i braniš i povrediš ga,jer se bože moj valjda svako tako oseća kad ti neko upadne u dom,tamo gde si najsigurniji,op ode ti u zatvor (onaj deda je od stresa par dana kasnije umro).Pa zakon koji dozvoljava maloletniku da ti maltretira i tuče dete ti mu ne možeš ništa,škola mu ne može ništa pa ljudi prebacuju svoju decu u druge škole ili im se deca ubijaju od stresa.A u skupštini leže silni nacrti za promene zakona samo nema ko da ih menja jer je bitnije da se godinama ispira mozak ljudima da je neko lopov i izdajnik a taj ni nema nikakvu funkciju nego da se bave onim što im je posao. Gro ljudi i kad su u pravu neće da podnose tužbu jer znaju da ovde sudjenje traje minimum 20 godina pa ko vele neću ni doživeti presudu zašto da se mlatim.
Zakon je pristojan, pa kaze, manja je drustvena steta sto neko sagubljen izazove narkomana da mu otme pare, nego da neko ubije narkomana koga svi obozavaju jer je pristojan i izazovu razmirice veceg tipa, a za pljacku je zaduzena policija koja ce ga uhvatiti kad tad....do 150000 dinara ih ne ptrocesuiraju i pljacke prodavnica mora sam gazda da resi, angazovanjem agencije za zastitu....kao sto i banke moraju da se same stite i da pozovu policiju tek kada se dogodi pljacka...te neke zakone mogu i ambasadori da uvedu, ako su ovlasceni da mogu da imaju agenciju za zastitu....cista trzisna utakmica (pomognuta politikom) civilizovanog sveta....

Uh, nemam pojma šta je pisac hteo reći:) u svakom slučaju svako ima pravo na svoje mišljenje. Svako dobro.

neko vam uvede pristojne zakone i razresi sudije duznosti zbog korupcije, vi ga posaljete u hag, a onda vam smetaju evropski zakoni koje vam napisu ambasadori civilizovanog sveta....

Uh, nemam pojma šta je pisac hteo reći:) u svakom slučaju svako ima pravo na svoje mišljenje. Svako dobro.
eto slazemo se, svako ima pravo da sebi kroji sudbinu, aa onaj ko je jaci da pljacka...

A jel.covek zaposlen, jel ima penziju? Sto ne trazis uvid u to, o da sa tim odes I trazis administrativnu zabranu ili kako vec na jedan deo plate? Tako je kum uradio

i kroz krivicni postupak moze da trazi nadoknadu kroz prodaju nepokretnosti koje se vodi na rodjake krivca.
Cisto sumnjam da je to moguce, po toj logici ja zajebem nekog a bratu od tetke uzmu sve sto ima...

A jel.covek zaposlen, jel ima penziju? Sto ne trazis uvid u to, o da sa tim odes I trazis administrativnu zabranu ili kako vec na jedan deo plate? Tako je kum uradio

Cisto sumnjam da je to moguce, po toj logici ja zajebem nekog a bratu od tetke uzmu sve sto ima...
ma jok, ovi se zajebavaju sto se bave organizovanim kriminalom....poenta je da tvoj brat od tetke moze da dokaze da je sam kupio sve sto ima....
Ja opljackao banku, a tata kupio kucu od 2 miliona evra od penzije....

ma jok, ovi se zajebavaju sto se bave organizovanim kriminalom....poenta je da tvoj brat od tetke moze da dokaze da je sam kupio sve sto ima....
Ja opljackao banku, a tata kupio kucu od 2 miliona evra od penzije....
Sve to stoji al ukoliko nije bio grant nece mu nista dirati. Polenta je da ako sam opljackao banku I bio.dovoljno pametan da stavis 100k po strani za sudiju lako ce se dokaza ti da je cale od penzije kupio.

Ovde mi nije jasno kako nije isao na potrazivanje od penzije/plate recimo.

Sve to stoji al ukoliko nije bio grant nece mu nista dirati. Polenta je da ako sam opljackao banku I bio.dovoljno pametan da stavis 100k po strani za sudiju lako ce se dokaza ti da je cale od penzije kupio.

Ovde mi nije jasno kako nije isao na potrazivanje od penzije/plate recimo.
advokat mu rekao da ne moze...:)

Ima neki lik sa dobrom forom, zena se od njega 10 godina razvodi i ne priznaje njegove dugove, ali nikako da se razvedu, a zive na pozajmicama....

Možda će zvučati malo grubo, ali u ovom slučaju sistem i drzavni organi su odradili što je do njih bilo.
Dobio si parnicu, sud je donio presudu u tvoju korist, "samo" što ti je potraživanje nenaplativo. Jbg... Čovjek sigurno nema nikakva primanja, nema ništa od imovine na svoje ime, klasika...
Takvih slučajeva ima na hiljade. Mislim, tako se kod nas zivi i posluje decenijama, daš pare ili robu "na riječ", kompenzacije, dogovori i sl.
Samo pošteno pa ko koga zayebe.

Ne znam koliko je para u pitanju, ali u mom gradu je bila ekipa koje je tako preuzimala nenaplative dugove. I to su čak formalno-pravno sve završavali kod advokata, ustupanje potraživanja. Davali su 30, 40 % novca dužniku a oni su naplaćivali ostatak. Sa kamatama i to velikim. I naplatili bi svaki cent, kod njih nije prolazilo prebacivanje imovine na zene, kumove i rodjake...
Tako da eto, imaš i tu opciju na kraju krajeva, sigurno i kod tebe ima sličnih ekipica.

Тужим неког; дужан ми паре, а не плаћа; не оспорава, имам потписану признаницу.
Годинама се прави блесав; ангажујем адвоката, предам тужбу; суд пресуди да је крив и да треба да плати.
Ништа се не догађа- Суд каже- ангажуј и Судског извршитеља.
Позајмим паре -500 еура; платим...
После пар месеци- пренесе ми адвокат поруку да тип "нема имовину", па је ненаплативо. :roll:
А он сазидао кућу, бољу од моје; вози ауто бољи од мог, и није да нема; само се прави блесав, и у овој правној држави живи и ради ван система ево, већ 25 година...
Пре неколико дана, стигне ми опомена да платим неку таксу +казну због кашњења, за "клаузулу извршности", ону исту, за коју ми јавише да је ненаплатива. :lol:
Пукнем и ту 9000динара и кусур:
јер, запрећено је и затвором, ако не платим.
А кад сам питао адвоката- зашто лик не иде у затвор због дуга, ако већ "нема" да исплати- он ми одговори- та санкција није предвиђена законом. :flert:
Наравоученије; овде се поштеном свету прети затвором; фукара је мирна, она има људска права... :lol:
Пре него што неком позајмите паре, или дате робу или услуге "на образ"- добро размислите, а у "правни систем" се не уздајте; они раде само за банке.
Lakše malo sa to tužakanje :rtfm:

Право и правда су два веома удаљена појма, понекад.
Обичан свет има мишљење да се подразумева да је правно и праведно исто.
Из тог неразумевања јавља се огорченост и љутња.
Nažalost

Годинама се прави блесав; ангажујем адвоката, предам тужбу; суд пресуди да је крив и да треба да плати.
После пар месеци- пренесе ми адвокат поруку да тип "нема имовину", па је ненаплативо. :roll:
А он сазидао кућу, бољу од моје; вози ауто бољи од мог, и није да нема; само се прави блесав, и у овој правној држави живи и ради ван система ево, већ 25 година...
Пре неколико дана, стигне ми опомена да платим неку таксу +казну због кашњења, за "клаузулу извршности", ону исту, за коју ми јавише да је ненаплатива. :lol:
А кад сам питао адвоката- зашто лик не иде у затвор због дуга, ако већ "нема" да исплати- он ми одговори- та санкција није предвиђена законом. :flert:
Наравоученије; овде се поштеном свету прети затвором; фукара је мирна, она има људска права... :lol:
Пре него што неком позајмите паре, или дате робу или услуге "на образ"- добро размислите, а у "правни систем" се не уздајте; они раде само за банке.
bolje da si nekome platio da ga polomi.Bar bi ti srce bilo na mestu i ostavio bi to iza sebe

Meni nije jasno koji advokat te je zastupao, a što je još važnije - koji izvršitelj je angažovan da sprovodi izvršenje?
Zato jer, prvi korak koji izvršitelj preduzme je da blokira račune, sve račune koje ima. A nemoguće da nema ni jedan račun... drugo, MUP je dužan da dostavi izveštaj o vozilima na njegovo ime. Ukoliko ima vozilo, raspiše se poternica za vozilom i isto mu se oduzima, procenjuje i prodaje na licitaciji. Ako ni vozilo nema na svoje ime, traži se izveštaj CROSO (Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja), pa se proveri da li je zaposlen ili korisnik penzije... Ima još nekih provera koje se mogu izvršiti, npr. da li ima udeo u nekom društvu, da li je vlasnik plovnog objekta, nepokretnosti, njive, štagod... itd...
Ako je oženjen, provera kroz Matičnu knjigu venčanih, pa obavezati ženu da plati...
I da.. bez obzira što nema stan/kuću na svoje ime, vrši se popis pokretnih stvari na adresi na kojoj živi.

slušajte vi druže...

sve Vaše žalopojke na državni i radni sistem se zasnivaju zbog malo sreće koju ste imali a koja se sastojala od života i rada u pravednijoj zemlji, Titovoj zemlji.

Verujte da me mlade kolege od 20 i nešto gledaju belo kada im pričam da je pauza bila za sve u isto vreme i da se biralo kuvano jelo o trošku firme za topli obrok.Kao u Studenjaku. Omladina šokirana...

Ne znam da li penzionisani proleteri iz pasivnijih krajeva zapadnog balkana što su se ljutili šta će gust pasulj sa kobasicom dva dana uzastopce, uopšte pitali svoju decu šta im je "Gazda" omogućio danas toplo za pauzu?

I tako malo po malo dodjosmo da se plati neuradjena usluga

ja imam najboljeg advokata za taku rabotu............motku. Dobije svaki proces.

Upravo tako.Doslo je vreme kada ne moras biti posten,miran i normalan covek,da bi pravda bila na tvojoj strani.Ne daj boze da sretnes tog coveka i da ga dobro izmlatis,ako bi te prijavio,tebe bi odmah strpali u zatvor,a zasto,samo sto si potrazivao svoje i nista drugo.
Ја још увек имам довољно самоконтроле, да не подлегнем таквим "искушењима": али сам у великом искушењу да "проспем сирће", како то наш народ уме да дефинише; ко ће после да то скупља и колико ће ко штете имати- видећемо...
А имам начина, и врло сам вешт у томе, када ме натерају...

Онда ти немаш ништа, а сви око тебе имају.

А кад немаш ништа, немају одакле да ти узну.

А још је битно и да радиш на црно. Ако радиш на бело, ће те саватају преко текући да ти одбивају. А кад радиш на црно, мож те повуку за педесетдеветогодишњи.
Ма, ок, дечкоњо, разумем ја тебе; али, покушај и ти да разумеш мене; не могу ја сад "на прекидач" да се преокренем и постанем дрипац, у овом добу; ако сам довде добацио не брукајући се- стварно ми не пада на памет да сад почнем да варам људе и лажем, под старе дане....
Просто- нећу, ни по коју цену.

Lakše malo sa to tužakanje :rtfm:
И тебе ћу тужим...:mrgreen:

bolje da si nekome platio da ga polomi.Bar bi ti srce bilo na mestu i ostavio bi to iza sebe
Аааа, па за то су врло ефикасни, госн Полицаји; :roll: само они смеју да бију...
Ја "бијем" главом, кад добро осмислим.

Back