Суд, адвокати, јавни извршитељи...

Ovo st HEFESTOS1 i njemu slicni dozivljavaju,daleko je od rekla kazala.Ima dokaze da mu onaj duguje pare,a drzava necini nista da mu se to vrati,a umeju za dug za struju manji od 1000 dinara, dodju da popisuju stvari u kuci.Ti kao da si neki pravnik pa hoces da zakukuljis i zamumuljis vec dokazano.
Ја сам инжењер, аутоматичар.
Обзиром да сам имао сличне проблеме као колега, морао сам да седнем и ишчитам законе.
И сад, кад имам посла са оваквима какве је колега описао, припремим терен унапред. Јер знам како закон функционише.
Ако је теби све јасно, честитам ти.

Tuzi ga za prevaru. Uzeo ti je novac bez pokrica, potpisao, znajuci da nema imovinu na svoje ime.
Dobar advokat i krivicno ce odgovarati.
У овом правосудном систему- то је узалудан посао, много трошкова и времена, без узфледа на успех; самим тим што би ме "откачили" по истом основу...
Осим тога- имао сам адвоката; сетио би се он, вероватно, тога...
Живимо у време "грађанских права"; па, ко те "заврне", схвати то као "школу"...
Ето, и члан Ревентлов то тако види... :flert:

Утврђено, понављам; имам све доказе за своје тврдње.
Зато сам и згађен над девијантним углом посматрања који правни систем моје државе практикује према овом проблему...
Да, имаш доказе и на основу тих доказа, утврђено је да си у праву. Али закон каже да је то све што може да се уради, ПРАВНО ГЛЕДАНО.
Ти би да тај који ти дугује паре заврши у затвору, али закон каже да то није могуће.
Имаш два решења. Да схватиш да закон функционише тако како функционише и да се за следећу сличну ситуацију спремиш или да идеш около и да вичеш "Неправда!".
Ово друго ти троши и живце и здравље и време.
А то ти кажем јер ти мислим добро а не зато што браним некога.

i kroz krivicni postupak moze da trazi nadoknadu kroz prodaju nepokretnosti koje se vodi na rodjake krivca.
Не може; то није предвиђена санкција за предметно дело..
Обезбедиле се, протуве... :lol:

Имаш два решења.
Имам ја и треће, само нећу о њему да причам.

У овом правосудном систему- то је узалудан посао, много трошкова и времена, без узфледа на успех; самим тим што би ме "откачили" по истом основу...
Осим тога- имао сам адвоката; сетио би се он, вероватно, тога...
Живимо у време "грађанских права"; па, ко те "заврне", схвати то као "школу"...
Ето, и члан Ревентлов то тако види... :flert:
И, добро, ја то тако видим и мени је добро, нико не може да ме превари на такве шибицарске форе.
А сад, реци ти мени, шта ћеш да предузмеш поводом тог твог проблема?

Имам ја и треће, само нећу о њему да причам.
Искрено, сумњам. Јер, не заборави да и друга страна има трећа решења.

И, добро, ја то тако видим и мени је добро, нико не може да ме превари на такве шибицарске форе.
А сад, реци ти мени, шта ћеш да предузмеш поводом тог твог проблема?

Искрено, сумњам. Јер, не заборави да и друга страна има трећа решења.
:lol:
Ја нисам ни поменуо то, на шта ти сумњаш; моја акција иде на сасвим другу страну....

Svakog dana imate dokaze da sudije koje su imenovane, ne da ne ispunjavaju moralne norme koje su osnova pravosudnog sistema, nego ne ispunjavaju ni strucne uslove....treba li vecih dokaza nego milioni neresenih predmeta? Insistiranje na placanju sudu za nesto sto ne rade ili rade pogresno tacnije, vrlo tacnije, rade nestrucno i oportuno. U pravosudju mora da dodje do potpunog ciscenja....

i kroz krivicni postupak moze da trazi nadoknadu kroz prodaju nepokretnosti koje se vodi na rodjake krivca.
Zatvor + oduzimanje imovine. Zatvor garant zbog prevarnih radnji.

Ja nisam ni tuzio kuma koji je bio deo tog sistema korupcije, lazi, mita i pljacke dok im je trebao, jer su ga bukvalno opljackali i ostavili bez dinara i posla, da je morao od mene da pozajmi da bi mogao da ih tuzi i vrati deo para i naravno opet umisli da je deo tog sistema i ne vrati mi ni dinara, dok mu ponovo nisu sve uzeli. Mozak nisu ni morali, jer svi clanovi te sekte namaju mozga, vec samo guzicu u koju trpaju.

Обзиром да сам имао сличне проблеме као колега, морао сам да седнем и ишчитам законе.
И сад, кад имам посла са оваквима какве је колега описао, припремим терен унапред. Јер знам како закон функционише.
Ne pozajmljuj novac od drugih i ne pozajmljuj novac drugome. Jedan od recepta za mirnu glavu.

Meni je jasno da tuzioci i sudije rade za kriminalce,a optuzuju posten narod.I to niko ne moze da pobije.

Meni je jasno da tuzioci i sudije rade za kriminalce,a optuzuju posten narod.I to niko ne moze da pobije.
Не раде то сви, истини за вољу; има и тога, сви знамо...
Мене само поражава то мирење нашег правосудног система са стањем у којем се овакве ствари стално дешавају, преварантима се толерише да раде овакве ствари некажњено; последице такве праксе су застрашујуће.
Друштва, у којима се овакве ствари могу десити немају право да се зову здравим; а још кад схватимо да се против тога не буне ни судије, ни адвокатура, ни правници- нормално је да се сумња и у њихово елементарно поштење, и да се сумња у њихову сарадњу са кеиминалним миљеом...
Треба само бити "довољно велики" и бити недодирљив за закон; јер, кад се ово дешава "малом" човеку- тако му се даје до знања да је ван зоне правде, и такац грашанин се, пре или касније- и сам окреће безакоњу и "еластичном поимању морала", а свима је јасно куда води тај пут.

Verovatno se izvukao na onu rečenicu dug priznajem para nemam. Na žalost loši su nam zakoni a i ti koji ih sprovode.Čovek može samo da se moli bogu da ne nagrbusi zbog neke gluposti.Puno je nepravde i ljudi su ogorčeni. Neko ubije čoveka i ništa a neko zbog hiljadu dinara izgubi stan ili zaglavi zatvor.Verovatno bi najbolja solucija bila da si prodao taj dug nekom uterivaču dugova( kao što su to radili telefonske kompanije),dobiješ manje para ali zato više nemaš ništa sa tim.Oni ga zivkaju svaki dan ili dok ne poludi ili dok ne vrati dug.Ali da znamo gde ćemo pasti mi bi seli.

Тужим неког; дужан ми паре, а не плаћа; не оспорава, имам потписану признаницу.
Годинама се прави блесав; ангажујем адвоката, предам тужбу; суд пресуди да је крив и да треба да плати.
Ништа се не догађа- Суд каже- ангажуј и Судског извршитеља.
Позајмим паре -500 еура; платим...
После пар месеци- пренесе ми адвокат поруку да тип "нема имовину", па је ненаплативо. :roll:
А он сазидао кућу, бољу од моје; вози ауто бољи од мог, и није да нема; само се прави блесав, и у овој правној држави живи и ради ван система ево, већ 25 година...
Пре неколико дана, стигне ми опомена да платим неку таксу +казну због кашњења, за "клаузулу извршности", ону исту, за коју ми јавише да је ненаплатива. :lol:
Пукнем и ту 9000динара и кусур:
јер, запрећено је и затвором, ако не платим.
А кад сам питао адвоката- зашто лик не иде у затвор због дуга, ако већ "нема" да исплати- он ми одговори- та санкција није предвиђена законом. :flert:
Наравоученије; овде се поштеном свету прети затвором; фукара је мирна, она има људска права... :lol:
Пре него што неком позајмите паре, или дате робу или услуге "на образ"- добро размислите, а у "правни систем" се не уздајте; они раде само за банке.

Роки, извини што сам кликнуо на оног смајлија што се смеје...

...али смијешно.

Јбг...битно је да верујеш фамилији, и све што имаш пребациш на жену, швалерку, децу и бабу и деду.

Онда ти немаш ништа, а сви око тебе имају.

А кад немаш ништа, немају одакле да ти узну.

А још је битно и да радиш на црно. Ако радиш на бело, ће те саватају преко текући да ти одбивају. А кад радиш на црно, мож те повуку за педесетдеветогодишњи.

Drugarica je podnela zahtev za izvršenje rešenja jer bivši muž nije uplaćivao alimentaciju. Akana je po Sudu,tražena joj adresa bivšeg muža (jer se nije odjavio sa prethodne adrese-znači i tu je kršio zakon), nagovarali je da odustane,da čeka da on možda nekada nasledi neki novac i bla bla. Srećom,žena radi takav posao da je dobro upoznata sa zakonima pa se nije dala. Podnosila prigovor na rad sudija,koji su se stalno menjali, podnosila prigovor MInistarstvu pravde,Zaštitniku građana. Svuda je bila "oduvana", zakon i institucije štite neplatiše. Na kraju je dobila spor tako što je tužila bivšeg za krivično delo neplaćanja alimentacije. "Gospodin" je dobio rok da isplati sve alimentacije koje duguje (pet godina) i uslovno je osuđen na kaznu zatvora ako ne isplati sve do roka i ne bude svakog meseca plaćao. To akanje je trajalo 4 godine po Sudovima. Ne znam kako je imala živaca za sve to,ali svaka joj čast.

Da bi neko mogao da kaze da su zakoni losi, morao bi da bude strucnjak nivoa dr. prava....budalastina da su zakoni losi je nastala iz usta nepismenih pravnika i sudija, sa ciljem da ni jedna drzava ne moze da bude dobra i da je narod podrzava, tako da ostaje vlast mafiji koja neformalno, nezakonito upravlja drzavom, jer glupi i nepismeni ljudi "strucno" zakljucuju da zakoni ne valjaju, a da su sudije pristojne i ne lazu i ne primaju pare da otimaju i ubijaju.

Recimo to ovako primerom....Mafijas zaposli cerku u sudu kao sekretaricu, jer nije stigla da zavrsi fakultet koji je daleko od splava na kome zaradjuje kao stjuardesa, onda uplati cifru nekom pristojnom profesoru koji je ispio par litara viskija na nekim finim mestima, gde se skuplja elita Srbije i prvom prilikom predsednik suda je predlozi za polaganje pravosudnog ispita, a elita da podrsku i dete postane sudija....onda, posto nema pojma o zakonima, prima savete od zaduzenog elitnog sudije ili jos pre advokata ( sudija koji nije prosao zbog otkrivenih mahinacija za mafiju iz suprotnog tabora ) koji nije uvek dostupan, pa nekad mora sekretarica da smisli presudu ili resenje...a sekretarica radila kod advokata u engleskoj, pa se tako potkrade greska primene anglosaksonskog zakona i presuda obori zalbom...i niko ne primeti da sudija nema blage veze, ali primeti garderobu od deset plata sudije i pristojno ponasanje navezbano na splavu....

Verovatno se izvukao na onu rečenicu dug priznajem para nemam. Na žalost loši su nam zakoni a i ti koji ih sprovode.Čovek može samo da se moli bogu da ne nagrbusi zbog neke gluposti.Puno je nepravde i ljudi su ogorčeni. Neko ubije čoveka i ništa a neko zbog hiljadu dinara izgubi stan ili zaglavi zatvor.Verovatno bi najbolja solucija bila da si prodao taj dug nekom uterivaču dugova( kao što su to radili telefonske kompanije),dobiješ manje para ali zato više nemaš ništa sa tim.Oni ga zivkaju svaki dan ili dok ne poludi ili dok ne vrati dug.Ali da znamo gde ćemo pasti mi bi seli.
Te vase telefonske kompanije sa stranim nedostupnim vlasnicima koje pokusavaju zastrasivanjem, pretnjama i uznemiravanjem da naplate zastareli i izmisljeni dug treba hitno zatvoriti.

Inace, izmislili su ih olos ameri zajedno sa javnim izvrsiteljima.

Danas svaka budala moze da ispise navodnu verodostojnu ispravu koja je neispravna, sa neistinitim sadrzajem i koja je nedozvoljena.

Back