Stvarno znacenje (smisao) persiranja

gospodin1988

Obećava
Banovan
Poruka
74
(Jednoj) osobi kazete: "Kazem vam..."
znaci: "(Volio bih da ovo) kazem svima o kojima imam misljenje koje imam o tebi",
cak i u slucaju da se prica nepoznatoj osobi, o kojoj se nema misljenje. I nemanje misljenja je misljenje (u slucaju nemanja predrasuda),
jer je misljenje sve sto nije predrasuda.

Poslednja izmena:
Persiram samo osobama koje ne poznajem dovoljno čim počnemo da se družimo ili se upoznamo bolje, prelazim na ti :D
ali ovo je ono sto me zanima, djeca imaju licnost, nemas dokaza da nemaju, i reci mi: da li persiras i djeci. Postovacu te vise ako persiras i djeci nego ako persiras samo osobama koje ima tebi dovoljan broj godina za to. Dakle, reci mi da li te postujem vise ili manje?

ali ovo je ono sto me zanima, djeca imaju licnost, nemas dokaza da nemaju, i reci mi: da li persiras i djeci. Postovacu te vise ako persiras i djeci nego ako persiras samo osobama koje ima tebi dovoljan broj godina za to. Dakle, reci mi da li te postujem vise ili manje?

Ne persiram osobama zato sto su stariji od mene, vec iz postovanja... Trudim se da se ponasam prema svakome onako kako bih volela da se ponasaju prema meni.

Persiram mladjima od sebe...
Decu postujem, volim da ih slusam i pricam sa njima, uspostavljam sa njima odnos kao sa bilo kojom "odraslom" osobom, ali ne persiram detetu od 4-5 god.
Sad kad razmislim o tome zasto ne, mislim da najvise zbog toga sto bi ih to zbunio, " Kome se to ova luda teta obraca?" :D sigurno bi pomislili...
to ne znaci da ih manje postujem, ili , na daj boze, smatram da nemaju licnost... deca su vece licnosti i bolji ljudi od vecine "odrasil"...

Back