stvari za uciniti pre smrti

-Oprostiti i drugima i sebi, otici bez gorcine.
-Ostaviti video poruke deci ako su mala.
-Ciniti dobro ljudima bez interesa kad god je moguce. Nekad i samo nase prisustvo, pogled, rec, savet, mogu nekome mnogo da znace, a naravno i konkretna pomoc bilo koje vrste.
-Ostaviti jasnu situaciju naslednicima.
-Dragim ljudima reci da su nam dragi.

Ovo je lista koju moze svako da ostvari, a ako je izvodljivo finansijski onda:
-Obici sto vise mesta koje zelimo.
-Ostaviti nesto materijalno onima koji ostaju, a koji nam nisu nista.
...

Ja sam smislio,da kad budem umro bude veselje,a ne žalopojka. Da ljudi slave moj život,a ne da oplakuju moju smrt :lol:
Puštale bi se sve pesme koje sam ja voleo za života..I tako ...
A pre smrti voleo bih da mi se ostvare dosta stvari.

-Barem jedna odgledana NBA utakmica ,bilo koje ekipe
-Barem jedna odgledana utakmica Liverpula na Enfildu
-Da budem prisutan na poslednjem,nezaboravnom koncertu Riblje Čorbe
-Da bar jednom odem u Guču i olešim se od alkohola
-Da bar još jednom odgledam kultove -Ko to tamo peva,Maratonce,Balkanskog špijuna,Otpisane
-Da doživim barem još jednu veliku Zvezdinu titulu - UEFA kup,Liga šampiona
-Uh,da se napijem zadnji put sa drugarima
-Da upoznam neke od mojih idola
-Da ukradem pandurski auto,i da se vozim sa njime do Dunava,naravno uz gajbu piva i drugare
-Da vozim FORT MUSTANG iz 65.-e
-Da ***** manekenke i da snimim neki kucni uradak
-Da odem u bilo koju zemlju Južne Amerike,i da tamo pojebem neku mulatkinju
:lol:

Meni je naprotiv ova tema jako lepa i inspirativna...mozda time branim i svoju temu, nekada na drugom podforumu postavljenu, malo drugacije naslovljenu ali sustinski istu.

Ono sto bi meni znacilo bilo bi...

da odgledam uzivo baletsku predstavu u Baljsoj teatru.... da obidjem celu Evropu... da napisem knjigu....da naucim da sviram na klaviru komad u trajanju od 3 minuta... da porazgovaram sa nekim poznatim, po mojim kriterijumima znacajnim...da ronim u egzoticnom moru ...da naslikam autoportret...da upoznam neke koje odavno zelim...da napravim sajt i blog ...da me "namontira" profesionalni sminker i modni kreator...da naucim "govor" gluvih...da prestanem da obozavam crnu boju...da razumem francuski i nemacki...i ko zna sta sve ne....i samo je majusni delic ostvaren.

Naizgled jednostavno ali...jako tesko.

Meni je naprotiv ova tema jako lepa i inspirativna...mozda time branim i svoju temu, nekada na drugom podforumu postavljenu, malo drugacije naslovljenu ali sustinski istu.

Ono sto bi meni znacilo bilo bi...

da odgledam uzivo baletsku predstavu u Baljsoj teatru.... da obidjem celu Evropu... da napisem knjigu....da naucim da sviram na klaviru komad u trajanju od 3 minuta... da porazgovaram sa nekim poznatim, po mojim kriterijumima znacajnim...da ronim u egzoticnom moru ...da naslikam autoportret...da upoznam neke koje odavno zelim...da napravim sajt i blog ...da me "namontira" profesionalni sminker i modni kreator...da naucim "govor" gluvih...da prestanem da obozavam crnu boju...da razumem francuski i nemacki...i ko zna sta sve ne....i samo je majusni delic ostvaren.

Naizgled jednostavno ali...jako tesko.

Put od hiljadu milja se pocinje prvim korakom, a ja mislim da je to bas onaj koji sam napisao.Znaci i za tebe vazi.

Da li to znaci da su zaljubljeni neprilagodjeni?

ne vidim da su zaljubljeni neprilagodjeni. zaljubljenost daje krilca. svet je lepsi, covek je zivahniji, nada je veca....

licno nista posebno ne bih radila pred smrt tj. vise bih volela da ne znam kada ce to biti, makar i neke druge zelje ne ostvarila. kakov bi mi to uzitak bio da nesto radim, a da znam da cu posle toga ubrzo umreti. nekako mi to ne ide jedno sa drugim. kapiram da bi svakog izjedao crvic znanja o skorasnejm kraju i da niko ne bi mogao u potpunosti da uziva u svojim zamislima i zeljama. najbolje je brzo, kratko i bez znanja.

Poslednja izmena:
ne vidim da su zaljubljeni neprilagodjeni. zaljubljenost daje krilca. svet je lepsi, covek je zivahniji, nada je veca....

licno nista posebno ne bih radila pred smrt tj. vise bih volela da ne znam kada ce to biti, makar i neke druge zelje ne ostvarila. kakov bi mi to uzitak bio da nesto radim, a da znam da cu posle toga ubrzo umreti. nekako mi to ne ide jedno sa drugim. kapiram da bi svakog izjedao crvic znanja o skorasnejm kraju i da niko ne bi mogao u potpunosti da uziva u svojim zamislima i zeljama. najbolje je brzo, kratko i bez znanja.

Pitanje je postavljeno Hakim Beju, mislim da ce ga razumeti...
Mislim da smo ovde hteli da pisemo o tome sta bi radili tokom zivota kako bi ta smrt (kad god bila) izgledala podnosljivija a zivot ispunjeniji, lepsi. Za dati komentar se slazem.

Pitanje je postavljeno Hakim Beju, mislim da ce ga razumeti...
Mislim da smo ovde hteli da pisemo o tome sta bi radili tokom zivota kako bi ta smrt (kad god bila) izgledala podnosljivija a zivot ispunjeniji, lepsi. Za dati komentar se slazem.

kakve to veze ima kome je postavljeno pitanje? postujes na temi javno, svako moze da se nadoveze na to sto postujes. sad pocni o tome kako nije kulturno upadati nekome itd.
vazi cao. necu te vise citirati, nemoj ni ti mene.
inace, drugacije sam shvatila temu - kao bukvalno vreme pred smrt. a ne sta bismo hteli da nam se ostvari u toku zivota, da bi nam zivot bio podnosljiviji. u tom slucaju nema nista od pricanja, jer prica se na kraju svodi na mastu. samo rad, na tome.

Ljubav i sve druge neprilagodjenosti odlazu smrt.
Sve dok se ne prilagode i postanu monotone, svakodnevne, rutinske, mrtve.
Uzbudjenje, strast, leptirici, adrenalin i endorfin naizmenicno, cine nas zivima.
Bez njih je svejedno da li smo i fizicki zivi.

a potpis sam ukrao... rep za onoga ko pogodi odakle.

Sto bi znacilo da je smrt ipak neminovnost (u duhovnom smislu... cak mnogo pre fizicke) i to zato sto nismo u stanju da i pored silne zelje odrzimo leptirice u zivotu. Njihov vek trajanja je kratak. Amplitude nasih raspolozenja, ocekivanja, primanja su promenljive...a zelimo, silno, cak i onda kada nam se cini da spavamo od umora i prezasicenosti svime. Samo sam se zapitala jer je delovalo kontradiktorno jer ljubav znaci prilagodjenost ali 1 prema 1...dok sve ostalo postaje nevazno.

A potpis...nisam sigurna, ne zelim rep...ali moze se naci, to je bar lako.

Poslednja izmena:

Back