Stvari na koje ste najponosniji

Ko se osjeca posebno ponosnim na nesto moze to ovde da iznese.
Ponosan sam sto sam prelomio sam sa sobom neke stvari u zivotu koje nisam verovao da cu moci(odnos sa porodicom),uspeo da se snadjem,odem preko okeana u novoj sredini da zapocnem novi zivot(morate priznati nije lako svakom 21godisnjaku da napravi ovaj potez),ali ono najbitnije od svega da sam priznao sebi i nekima pre 4 godine da sam biseksualac,iako sam znao kakav teret taj izraz moze da nosi,o posledicama da ne govorim:ok:....to su one najkrupnije stvari

skromnost je izgovor za nedostatak ambicioznosti, nesigurnost i strahove.

Mislim na skromnost u materijalnom smislu.
Sto se tice nematerijalnog, tu sam veoma neskromna.

Da pojasnim, ne zelim 'preko hleba pogace' i cenim ono sto imam. Ali zato imam zestoke ambicije da, na primer, zavrsim dva fakulteta, budem cenjena u krugu ljudi koji se bave istom ili slicnim profesijama, i da drzim svoj zivot u svojim rukama.

Pa je li to neka rijetkost kod tebe ili u svijetu uopste? Je li bilo tesko, da li je to bilo junacko djelo koje ne moze svako? Ponos znaci nesto sto te cini izvrsnim u odnosu na druge ljude.

Da, čisto voleti je junačko delo i ne može to svako. Kada bi svi čisto voleli nikada se ne bi vodile teme o preljubi, varanju. I male stvari čine život.Zašto se ona ne bi osećala ponosnom zbog čistote svoje ljubavi?
Vidim postavio si temu, ali si i ti trebao prvi da daš odgovor.
Reci, na koje stvari si najponosniji?

Mislim na skromnost u materijalnom smislu.
Sto se tice nematerijalnog, tu sam veoma neskromna.

Da pojasnim, ne zelim 'preko hleba pogace' i cenim ono sto imam. Ali zato imam zestoke ambicije da, na primer, zavrsim dva fakulteta, budem cenjena u krugu ljudi koji se bave istom ili slicnim profesijama, i da drzim svoj zivot u svojim rukama.

Definisi "svoj zivot". Meni se cini da ti tezis samo pogaci, a sem toga nemas nista u zivotu. Da li je zivot jedenje pogace?

Da, čisto voleti je junačko delo i ne može to svako. Kada bi svi čisto voleli nikada se ne bi vodile teme o preljubi, varanju. I male stvari čine život.Zašto se ona ne bi osećala ponosnom zbog čistote svoje ljubavi?
Vidim postavio si temu, ali si i ti trebao prvi da daš odgovor.
Reci, na koje stvari si najponosniji?

Tema je dobrovoljna, i svako moze da odabere kad i zbog koga ce uzeti ucesce u njoj. Moglo je se desiti da niko ne odgovori ...
Primijetio sam na jednoj drugoj temi da mnogi smatraju da su oni najcistiji, a svi ostali su prljavi. Npr. "da je bila dobra, ne bi bila bivsa", a i ona je nekome bivsa, mada smatra sebe cistom i dobrom.

I tako, tesko je naci nekog doslednog i postenog do u srz.

Definisi "svoj zivot". Meni se cini da ti tezis samo pogaci, a sem toga nemas nista u zivotu. Da li je zivot jedenje pogace?

Ne, nije jedenje pogace.
Recimo da tezim ka tome da radim ono sto volim i da mi zivot ne prodje u cekanju godisnjeg odmora.
Znas, tuzno je gledati ljude koji rade nesto sto ih ne zanima, ili ih malo zanima, i u cemu ne mogu da pronadju gotovo nikakvo zadovoljstvo osim posledice rada-novca. Oni zive za pisljive dve ili tri nedelje godisnjeg odmora, nakon cega se vracaju kolotecini. Radije bih bila srecna i ispunjena svojim poslom uz manju platu, nego da radim nesto sto ne volim za velike pare. I da, znam da to zvuci klinacki, ali na to sam mislila kad sam u onom postu rekla da sam ponosna na svoju skromnost-pre cu izabrati manje placen posao koji ce me ispuniti, nego dosadu i monotoniju koja donosi vece pare.
Sad udarite po pljuvanju poslednjeg sto sam napisala. Lici na utopiju, ali je moguce. Tesko, ali ipak moguce.

Kazu da je nemoguce voljeti dvije osobe istovremeno, a ti rece da ides po dvije diplome odjednom.

A sta je to sto toliko volis da ti ne treba odmor? Moze li iz toga nastati Nadcovjek?

Interesantan odnos poruka i reputacije.

Ako mislis na tzv. romanticnu ljubav (ljubav izmedju partnera), slazem se da je nemoguce voleti dve osobe istovremeno.

Od svega se treba odmoriti, ali mislim da ne treba zivot da se svede na iscekivanje odmora. Valjda odmor treba da dodje kao slag na tortu...
Odnos poruka i reputacije-objasnicu. Uclanila sam se na forum pre 6 godina, kada nije postojala mogucnost dodeljivanja reputacije. U to vreme sam uglavnom pisala na podforumima Humor, Tinejdzeri, Svastara i jurila sam broj poruka, jer sam, shodno svojim godinama u to vreme, mislila da je "kul" imati sto vise poruka na forumu. Prestala sam da ga posecujem nakon dve ili tri godine i ponovo se vratila pre manje od godinu dana. Stoga se reputacija odnosi na poruke iz tog "drugog perioda", tj. poslednjih godinu dana otprilike. Ne znam koliko sam poruka napisala od kad sam se vratila, ali svakako ne 4000. ;)

Back