Stvari kojima ste rekli NE

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Navedite nešto što ste izbacili iz svog života ili niste nikada ni prihvatili. I kako se to odražava na vas?

Evo par primera, stvari kojima sam rekao NE:

Nemam pametni telefon - sviđa mi se što nisam naseo na taj konzumerizam, jedino mi je žao zbog navigacije kad putujem, ali to mogu rešiti kupovinom uređaja koji služi samo tome

Nemam fb profil, tviter ili instagram - osećam veliko olakšanje nakon što sam se povukao sa fejsa, užasno mi je smetalo što ne postoji opcija da onemogućim ljude da lajkuju i komentarišu ono što postavljam, čime me fejs podmuklo dovodio u situaciju da drugi prebrojavaju koliko imam lajkova, procenjuju moj socijalni status itd.

Neću nikada stupiti u brak ili imati decu - jesam za bliskost i zajednički život sa nekom ali ne u formatu javnog socijalnog ugovara, to je nešto privatno naše, opušteno i bez ikakvog zaricanja unapred. deca zahtevaju veliku energiju i trud, a ja sam hronično umoran od svega.

Prestao sam slušati muziku - danas mi je tek drugi dan bez muzike, inače sam teški zavisnik koji jedno bar 5h dnevno sluša i istražuje muziku, preforsirao sam i spržio mozak muzikom a i dosta se pasivizirao. videćemo kako će ići apstinencija i koje će promene doneti, ali mislim da je ovo više privremena mera i da neću izdržati dugo bez muzike, trenutno osećam kao neke pampure tišine u ušima. pokušavam zavoleti tišinu.

- - - - - - - - - -

rekao sam NE i dejting sajtovima - uzaludno gubljenje vremena. više puta sam pokušavao sa otvaranjem naloga ali nikada nisam imao nikakvog uspeha. sigurno se više ne vraćam tamo.

Odlična tema.

- Imao sam veoma moderne i dobre telefone jedno desetak godina ranije, no danas ne vidim potrebu da imam mobilni telefon uopšte i veoma mi je drago zbog toga. I dalje čuvam stare modele telefona jer na njima imam privatne poruke od značaja.

- Nikada nisam prihvatio ili slušao narodnjake. Mogu da cenim kvalitetnu narodnu muziku, ali nikada me nije doticalo ni na kom nivou.

- Alkoholizmu i opijanju bez cilja. Alkohol me uopšte ne privlači niti sam se ikad napio. Nije da nisam probao, ali ništa se ne dešava. Popijem pivo ponekad ili čašu vina.

- Lažnim prijateljstvima. Ne družim se sa ljudima radi koristi ma koje vrste. To mi je ispod časti.

- Sumnjivim prehrambenim produktima. Volim isključivo ''domaće'', što se kaže, a pogotovo ako mogu da potvrdim poreklo robe.

- Mnogobrojnim trendovima. Imam veliku odbojnost prema svemu što predstavlja trendove, pogotovo kada su trendovi izgubili smisao.

Za sad dosta od mene.

Navedite nešto što ste izbacili iz svog života ili niste nikada ni prihvatili. I kako se to odražava na vas?

Nemam pametni telefon - sviđa mi se što nisam naseo na taj konzumerizam, jedino mi je žao zbog navigacije kad putujem, ali to mogu rešiti kupovinom uređaja koji služi samo tome

Nemam fb profil, tviter ili instagram - osećam veliko olakšanje nakon što sam se povukao sa fejsa, užasno mi je smetalo što ne postoji opcija da onemogućim ljude da lajkuju i komentarišu ono što postavljam, čime me fejs podmuklo dovodio u situaciju da drugi prebrojavaju koliko imam lajkova, procenjuju moj socijalni status itd.

Neću nikada stupiti u brak ili imati decu - jesam za bliskost i zajednički život sa nekom ali ne u formatu javnog socijalnog ugovara, to je nešto privatno naše, opušteno i bez ikakvog zaricanja unapred. deca zahtevaju veliku energiju i trud, a ja sam hronično umoran od svega.

Prestao sam slušati muziku - danas mi je tek drugi dan bez muzike, inače sam teški zavisnik koji jedno bar 5h dnevno sluša i istražuje muziku, preforsirao sam i spržio mozak muzikom a i dosta se pasivizirao. videćemo kako će ići apstinencija i koje će promene doneti, ali mislim da je ovo više privremena mera i da neću izdržati dugo bez muzike, trenutno osećam kao neke pampure tišine u ušima. pokušavam zavoleti tišinu.

- - - - - - - - - -

rekao sam NE i dejting sajtovima - uzaludno gubljenje vremena. više puta sam pokušavao sa otvaranjem naloga ali nikada nisam imao nikakvog uspeha. sigurno se više ne vraćam tamo.

Necu vise stupati u brak sa srpkinjom. Ne zato sto ih mrzim, nego zato sto sam ozenio jednu i dosta je.

rekao sam NE:
praćenju sporta - manje-više. ne gledam utakmice, pročitam po neki članak o sportskim dešavanjima ali sa sve manje interesovanja. još jedino košarkašku reprezentaciju bih gledao. ogavno mi je kolike se pare vrte u sportu i kakvi balvani postaju milioneri.

igranju video igara - više ne osećam zadovoljstvo, postalo je dosadno, ako se desi neka revolucija u gejmingu možda se vratim

online takmičenju sa drugima preko raznih igrica - ne hvala, ne rasipam više energiju na to

Ja sam iz svog života izbacio verovanje da je Zemlja okrugla i da se vrti. A i nikada nisam mogao da to verovanje prihvatim potpuno.
Saznanje da je Zemlja ravna i nepokretna me je učinilo srećnijim, smirenijim i obazrivijim na ostale prevare koje nam se svakodnevno serviraju u cilju plašenja narodnih masa.

NE:
postpaid računu za mobilni telefon. isključivo kredit na kiosku, uplatim za 200 din i traje mi mesecima.

gledanju televizije - mada tv ostaje, za eventualno gledanje filmova preko usb

zagušivanju nameštajem - uspeo sam da eliminišem jedno 60% nameštaja kako bih dobio širinu, cilj mi je da izbacim skoro sav nameštaj i krajnje minimalistički uredim prostor sa samo par stvari po sobi.

kupovini odeće - osim one koja se potroši pa je treba zameniti. tek planiram eliminisanje jedno 60% odeće koju uopšte ne nosim

ne šarenoj odeći - počeo sam isključivo da nosim jednobojne komade odeće, nikakvi dezeni, prugice i slične gluposti na košulji i slično

ništa markirano kad je reč o odeći i obući - u smislu da ima neku oznaku firme, može samo diskretno unutra na markici da napišu nešto

- - - - - - - - - -

Za sve i da razumem, al gde muziku...pa to je jos jedina zdrava stvar koja nas prociscava od trule svakodnevnice i predstavlja izduvni ventil za izbacivanje negativne energije.

Za sve i da razumem, al gde muziku...pa to je jos jedina zdrava stvar koja nas prociscava od trule svakodnevnice i predstavlja izduvni ventil za izbacivanje negativne energije.

da, muzika je moje veliko zadovoljstvo, ali sam se lišio iste evo već treći dan. jedino što sam pravilo ograničio na vreme kad sam pored računara. dok u kolima nije zabranjena. probaću umesto nje na yt da slušam šta ljudi govore o raznim životnim temama. ima dosta dobrih kanala. npr. refleksije ovog lika mi itekako prijaju - Forever Alone Feels - Just some below average Forever Alone guy named George trying to find his way in this lonely awful world.

rekao sam NE:
fotografisanju - i sebe i okoline - ranije sam kad putujem škljocao, snimao krajolik, ali ne više, na to gledam kao na konzumerizam i drčnost, šta ostane u sećanju ostaje
ogledanju - osim kad moram radi higijene i urednosti, ali ne više od par pogleda dnevno u pravcu ogledala

kućnim ljubimcima - ne čuvam ništa, ni zlatnu ribicu, čak ni biljku u saksiji.

- - - - - - - - - -

Mesu. Dok sam ziv necu jesti meso.

da li si izbacio i ribu?

Poslednja izmena:

Back