Studiranje u Beogradu

Do oktobra nishta ne mogu reci :)
U stvari, na osnovu onog malo, sto sam video na prijemnom... mogu da zakljucim da na mom faksu ima mnogo, mnogo puta vise nego sto sam i mogao da pomislim zenskih nego muskih brucosa...
I da se asistenti mnogo deru :confused:
 
Do oktobra nishta ne mogu reci :)
U stvari, na osnovu onog malo, sto sam video na prijemnom... mogu da zakljucim da na mom faksu ima mnogo, mnogo puta vise nego sto sam i mogao da pomislim zenskih nego muskih brucosa...
I da se asistenti mnogo deru :confused:

Ajoj ako jednog dana budem bio asistent a nadam se da hocu prvo cu to da promenim, nisi jedini koji se zali...Ali gledao sam neku emisiju ili sam pak citao profesorku neku psihologiju i to im je obaveza...
Da bi generalno svi trebali da vichu dok pricaju ne da se deru ali da im ton bude visi no dovoljan da svi cuju i da trebaju da se setaju po ucionici ne bi li mamili vasu paznju da se uspavate, to ima smisla donekle :)
Ali meni ako se spava dzabe njemu da se dere i da igra vasino kolo ...:hahaha:
Inace sta si upisao?
 
Kakve su prednosti u odnosu na druge gradove

Ovo ti moze reci samo onaj ko je studirao u vise gradova, a takvih je verovatno malo. STo se ostalog tice, sve zavisi od faxa do faxa. A i od osobe do osobe. Sto jednom smeta drugom odgovara i sl.

Eto ja recimo imam jako lepo misljenje o asistentima na mom faxu, trude se, ljubazni su i ne urlaju. ALi ne mogu da tvrdim da je tako i na drugima zato je nezahvalno generalizovati na ovakvoj temi.
 
Bigsister slazem se sa tobom....Jeste da ne zivim u Bg ali....sam dobrooo
informisanaa! Bg je zakon! I za zivot i za studije,i Bg univerzitet je na dobrom glasu!
Takooooo da cekajteeee me Beooogradjani ,stizem uskorooo u Vas PRELIJEPI grad:)
 
Slazem se..U Beogradu najmanje ima Beogradjana..tuzno :( :(
A sto se tice korumpiranosti-hahaha,jos i da je nema...lepo sam s enasmejala..
a sto se tice teme-pocinjem da studiram tek za 2 nedelje :D
ali po onome sto znam i sto vidim-Beogradski univerzitet jeste najjaci i u neku ruku najbolji...
a inace
Grad kao grad je prosto i jednostavno savrsen...
 
Prvo pitanje je preširoko.
Ali ajde da pokušam da odgovorim.

Gradivo ti je u čitavoj Srbiji uglavom isto. Razlika je prije svega u:

Predavačima (najbolji hoće i ostaju u Beogradu)
Prepisivanju (sramota je šta sam sve slušao kako ljudi u NS i Nišu polažu pojedine faxove - ima toga i ovde ali puno manje)
Sistemu koji je na fakultetu - ovo je najgore i zbog toga su faxovi u BGD u uglavnom najteži.

Uzimam primer moj pravi fax - ne priznaju ti kolokvijume, išao - ne išao na vježbe isto ti dođe, šta god radio - svejedno je, moraš znati na ispitu gradivo, a na fakultet i ne moraš ići. Dakle nikakvih oslobađanja, sakupljanja bodova i ostalih gluposti nema (ako izuzmemo uporednu pravnu tradiciju koja je jedan od 30 i kusur predmeta)
Drugo, vam fakulteta, za studije u Beogradu treba zaista puno novca. Hrana je duplo skuplja nego npr. u Crnoj Gori, iako ova svu hranu uvozi iz Srbije. Stanovi se kreću oko 300e u centru. A o izlascima i da ne pričam.
 

Back
Top