Studiranje u Beču

zdravo zanima me da li neko zna nesto o studiranju kriminalistike u becu ili gracu?ne znam ni to da li bih mozda ja tamo mogla da radim ako nemam njihovo drzavljanstvo?bilo kakve informacije bi bile od velike koristi hvala (:

Za ovo prvo nemam pojma...za rad,mozes ali je zarada ogranicena na 370E mesecno dok si student, a naravno ima i onih koji rade na crno...ili studentske poslove kao deljenj flajera itd sto je takodje na crno, ali ne verujem da je to zabranjeno

koji mi tacno nivo treba da bih otisla u bec?procitala sam u nekom komentaru c1..i gde bih mogla da polazem te testove jer ne idem u skolu jezika i ne verujem da cu ici..hvala (:

Goethe institut, tj Kolarac mislim da to radi ako je u pitanju Beograd...i da ides u skolu jezika,priznaje se samo od ovog instituta
kao sto ti je neko vec napisao negde b2 negde c1, uglavnom ako hoces na Haupt Uniju onda b2

Mislim da ti je potreban nivo B2,ne C1. Ja sam se pre 5min raspitao i rekli su mi da je za nivo B2 fond casova oko 1200. I da treba oko 2god da bi se to savladalo uz veoma intezivan kurs(rad).
Pa bih ja hteo da pitam nekog da nas posavetuje sta da radimo? Da li je bolje da idemo tamo jezik da ucimo ili da odradimo to ovde pa da idemo. :/

Zavisi sta ti zelis i koliko znas nemacki i koliko ti finansije dozvoljavaju da budes u Becu...ja sam dosao i odmah krenuo na c1 kurs da bih pola godine usavrsio nemacki,iako mi je bio potreban b2,jer ti ovde godina pocinje i u oktobru i u martu

studiram trenutno na Americkom Univerzitetu u BiH pa me interesuje jel se mogu prebacit odma u Bec..hvala :D

Kazem ti da je najbolje da pozoves i pitas,nadji broj na internetu od Haupt Unija ako te taj univerzitet zanima,jer ih ima vise ali on je glavni i trebalo bi da ima najvise smerova....ne znam napamet koje Univerzitete priznaju, koje ne...

ZDRAVO SVIMA .
STUDIRAM U BEOGRADU VISU SKOLU AKADEMIJU FUDBALA I ZANIMA ME DA LI BIH IKAKO MOGLA DA SE PREBACIM U AUSTRIJU ILI NEMACKU NA DALJE STUDIRANJE I DA LI ZNATE DA LI IMA NEKA SLICNA SKOLA . JA SAM DRUGA GODINA SMER FUDBALSKI TRENER , ZANIMA ME I NEKE DRUGE SPORTSKE PROFESIJE ALI NAJVISE NESTO FUDBALSKOG TIPA. AKO BI STE MOGLI DA MI POMOGNETE I UPUTITE ME NA NEKI UNIVERZITET ILI VISU SA TIM STRUCNIM PROGRAMOM.

HVALA UNAPRED

tesko da ce ti neko odavde da li to postoji, evo ti sajt jedng od Univerziteta pa pogledaj http://www.univie.ac.at/

Zanima me jel i dalje postoji ono besplatno studiranje za državljanine BIH ?Čula sam da je medicina dosta sužena u odnocu na Beograd, i jel bi mogla da polažem prijemni u Bg. i da se prebacim u Beč ?

Postoji, na Haupt Universitat, i nije samo za bih, vec za sve zemlje balkana,treceg sveta i mnoge druge...bilo je i rasprave da ce mozda da vrate, ali ne verujem u to...
Moras prvo da polozis prijemni u Bg ili negde kod nas pa onda da se prebacis

Niko nije pisao o zivotu u Becu. Koliko kosta? Stan/dom, hrana?? Mogucnost posla? Hvala unapred! :DD

Dvokrevetne sobe u domu od 200 do 280...jednokrevetne od 280 do ne znam 350...zavisi ima puno domova pa variraju cene...stan mislim da ne mozes ispod 300 naci sa jos jednim cimerom/kom...naravno to je u najboljem slucaju...
Hrana, zavisi da li sam spremas ili kupujes...postoje i menze pri svakom uniju, gde je rucak oko 5E...
Posao, zavisi da li i koliko znas nemacki i kakve kvalifikacije imas...ali dok si student ogranicen si na 370E mesecno...

izvini da li znas mozda da li priznaju nasu visoku medicinsku skolu koja je po bolonjskom programu i kako ide nostrifikacija ako je priznaju ?zavrsio sam za strukovnog medicinskog radiologa i hteo bih da nastavim neku vrste specijalizacije u austriji ili da nostrifikujem diplomu !!!!hvala unapred na odgovoru

Ako mislis na master, verovatno da mozes, samo zavisi koliko bi ti priznali, to je sve od slucaja do slucaja, ne mogu nista da ti kazem konkretno...
A sto se tice nostrifikacije, to tesko...moji prijatelji Ukrajinci, njih 3,4 zavrsilo tamo fax i nisu mogli da nostrifikuju,tako da ne verujem...ali opet bolje da se raspitas direktno u nekim Beckim institucijama vezanim za to,nego ovde

Cao svima. Evo ja sam trenutno druga godina na _Filoloskom Fakultetu u Beogradu. I volela bih da zavrsim studije u Becu. Ima li neko informacija o prelasku, tj. koji nam se ispiti priznaju? Koji fakulteti bi bili odgovarajuci za prelazak?

Kao sto vec napisah nekome, zavisi sve od slucaja do slucaja...tako da bi ti to najbolje bilo ako imas mogucnost da dodjes i licno popricas sa profesorom/dekanom ili da probas telefonom da pozoves da pitas...
Za to drugo ne znam, pogledaj ovde da li postoji neki smer,nesto http://www.univie.ac.at/

I posto je dosta ljudi iz Beca koji su i meni pomogli, prestali da pisu na forumu, savetujem sve da lepo PROCITATE SVE POSTOVE KOJI SU NAPISANI U POSLEDNJE DVE GODINE JER SE NISTA NIJE PROMENILO a ne samo da dodjete i krenete da postavljate pitanja, jer i ja nemam vremena i ne ulazim toliko cesto...
Ili nadjite e-mail na sajtu Universitata koji vas zanima i pisite zaposlenima...
Ovo vam je sajt HAUPT UNIVERZITETA na kome je skolovanje jos uvek besplatno za sve zemlje naseg regiona: http://www.univie.ac.at/ i imate skoro sve informacije

Cao svima,
Ja sam u trecoj godini gimnazije i ne zna uopste nemacki(ucim francuski), sta mislite jel ima sanse da naucim nemacki do kraja gimnazije?
Zelela bih da upisem arhitekturu u Gracu, pa ako neko moze da mi napise sta je sve potrebno i njegovo iskustvo...

unapred hvala...

Hm..par stvari me muce,u vezi sa celom pricom..
Ja studiram engleski jezik u Kragujevcu,i trenutno sam na trecoj godini..Ako bih zelela da se prebacim na neki becki fax,za engleski jezik,jelte,kako bi to islo? Da li bi mi priznali ispite ovde polozene,ili bih morala da krenem od prve?

Unapred hvala! :)

Potreban mi je student (-kinja) prava za povremene pravne i prevodilačke poslove u Beču.

Da li postoji neki oglasni prostor na fakultetu?
Neko drugo mesto za male oglase?

Ako je neko zainteresovan, neka se javi na 0660 4717 424.

Cao svima,
Ja sam u trecoj godini gimnazije i ne zna uopste nemacki(ucim francuski), sta mislite jel ima sanse da naucim nemacki do kraja gimnazije?
Zelela bih da upisem arhitekturu u Gracu, pa ako neko moze da mi napise sta je sve potrebno i njegovo iskustvo...

unapred hvala...

Na prvo pitanje mozes samo ti dati odgovor...ali opet i ako ne naucis imas mogucnost da te fakultet posalje na kurs nemackog i kada ga polozis nastavljas, tj pocinjes sa studijama (nivo B2).
Sta je sve potrebno imas u prethodnim porukama, sve isto vazi kao i za Bec. Jedna moja prijateljica je zavrsila arhitekturu u Gracu i dobila je jako dobar posao u Becu. Ucila je dosta i isplatilo joj se kao i svakome. Za zivot i ostale stvari ti takodje sve pise u prethodnim porukama,ne budi lenja da procitas. Inace koliko se ja secam njoj su skolarinu(koja se za arhitekturu u Gracu placa) vracali kad je polagala sve u roku i sa najboljim ocenama. Ali to proveri bolje kako funkcionise ako te zanima...

Cao svima ... :):) Zavrsavam cetvrtu godinu ekonomske skole i zelim da studiranje zavrsim u Becu... Idem na kurs nemackog jezika, dosta sam naucila ali to naravno nije dovoljno. Moze li neko da mi konkretno kaze sta mi tacno treba od papira, gde to saljem, kakva je procedura? Koliko je tezak ekonomski fakultet , kako ide sa jezikom, itd. Imam milon pitanja :).... Xvala unapred :):):)

Molim vas za pomoc! Izlistila sam skoro sve i nigde nisam naletela da je neko pominjao master vezan za ekologiju, zastitu zivotne sredine! Ja sam na Bioloskom fakultetu u Bgu i interesuje mi sve u vezi master, sta mi treba sve i da li taj kurs nemackog mogu da odradim u Bgu i da tamo krenem odmah da studiram, kao redovan student? Kolika je skolarina za master itd.? Hvala i molim vas odgovooooor

Ja u junu zavrsavam Alfa univerzitet (bivsi BK), fakultet za trgovinu i bankarstvo. Zelim da nastavim master u Becu na nekom finansijskom smeru, ili eventualno u Lincu. Cuo sam da po njihovim pravilima treba da zavrsim sva 4 semestra master studija...iako je kod nas 4+1...i po pravilu treba mi jos 2 semstra do master zvanja. Ono sto me zanima je kolika su sanse upisati master na engleskom jeziku?...Da li su to neke male grupice, ili primaju dosta studenata? Da li je mozda bolje da se bacim na ucenje nemackog jezika???

Drustvo i mene kao i sve vas zanima studiranje u Becu, voleo bih da znam da li postoji mogucnost studiranja na engleskom ili mora na nemackom???...Mozda je vec neko odgovorio na ovo pitanje a posto sam se tek sad registrovao nisam to pronasao...Takodje nesto ranije svima cestitam Novu Godinu...sve informacije su dobro dosle...:)

Pozdrav...Nadam se da mi mozete pomoci vezano za dobijanje odredjenih informacija oko studiranja u Becu. Ja sam diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci i imam jos par ispita da magistriram...zanimalo me da li imate informacija koliko nase diplome vrijede tamo,da li su priznate, da li znate nekoga ko studira na ekonomskom fakultetu u Becu ili imate kontakt htio bi da se povezem sa tim ljudima kako bi dobio sto vide informacija...Zanima me sve vezano za studiranje, zivot i zaposljavanje u Becu...Ako ste u prilici da o ovoj temi razgovaramo,bio bi vam mnogo zahvalan,jer stvarno nemam nikoga ni od rodbine ni od prijatelja sa kojima bi mogao razgovarati na ovu temu, nemam nikoga ko bi bio adekvatan da mi da informacije koje me zanimaju. U nada da cemo stupti u kontakt i da cete mi pomoci da dodjem da zeljenih informacija, srdacno vas pozdravljam

Back