Studiranje u Beču

Preko interneta. :) bazar.at je dosta dobar a mozes i kucati na googlu Immobilien Wien pa ce ti izbaciti par sajtova, moze tu svasta da se nadje. Poslao sam ti zahtev za prijatelja, ako imas posalji mi link fb profila, tamo nam je lakse da se dogovorimo. :)

konkretno zanima me master prava u becu,koji su uslovi za to?koji prosek ocena?da li je potrebno polagati razliku u ispitima?da li je moguce polaganje ispita na engleskom?da li sa tim masterom kasnije mogu da se zaposlim u austriji kao advokat?unapred hvala na svakom odgovoru

Zdravo svima...
studiram FPN u Beogradu,registrovala sam se i poslala dokumenta u Bec,dobila sam mail od njih u kome pise da mi zele dobrodoslicu,da se registrujem jos jednom i to bi bilo to... Ali sada meni nije jasno gde da se registrujem,tj. ne mogu nigde da pronadjem,a pritom mi nista nije stiglo na kucnu adresu...Zamolila bih ako neko moze sto pre da mi odgovori sta da radim dalje...??? Hvala unapred

Pozdrav ljudi!

Ovako...Procitao sam sve sto me interesuje u vezi studiranja u Becu,posto sam trenutno u Austriji/Becu otisao sam do Beckog Univerziteta(posto njega planiram da upisem) i potvrdio sve.E sad kasnije sam se setio i jedna stvar mi je ostala nejasna.Slao sam im e-mail u vezi toga,ali mi ne odgovaraju.Moje pitanje je sledece...Planiram da studiram Buissnes Informatics na Beckom Univerzitetu.E sad koji ja fakultet moram u Srbiji da upisem da bi studirao to?

Ovaj lik na Univerzitetu je rekao da moram da upisem isti smer i da to nastavim isti taj smer ovamo.Ali problem je sto nemamo iste smerove kao oni u pogledu komjutera.A oni smerove u pogledu kompjutera imaju Buisness Informatics i Computer Science koliko sam mogao da primetim na Studentpoint-u a i na samom sajtu Univerziteta.I sad moja predpostavka je da moram da upisem elektrotehnicki fax u Srbiji ali jel bitno koji smer?
kako je tupavo sto nema pp
zdravo druze,
zanima me jesi naso koji se program radi na
Buisness Informatics i
Computer Science ili na
Informatika (B) i
Informatika i informatički menedžment (LA)
posto i mene zanima da uperid ispite.
I koji bi tacno dok. trebali prevod
Hvala,pozz djole.mejl@gmail.com

Zdravo svima...
studiram FPN u Beogradu,registrovala sam se i poslala dokumenta u Bec,dobila sam mail od njih u kome pise da mi zele dobrodoslicu,da se registrujem jos jednom i to bi bilo to... Ali sada meni nije jasno gde da se registrujem,tj. ne mogu nigde da pronadjem,a pritom mi nista nije stiglo na kucnu adresu...Zamolila bih ako neko moze sto pre da mi odgovori sta da radim dalje...??? Hvala unapred

Isto pitanje i mene muci. :)

Ne,4.srednje muzicke,na vokalno-instrumentalnom-klavir...
Raspitala sam se za tih 5000E,fazon je da samo skupis na racun tu sumu,izvadis potvrdu i pokazes je u ambasadi-pozajmis od prijatelja,rodbine,komsija...;cim dobijes potvrdu-vracas pozajmljeno,
U Becu postoji nekoliko muzickuh fakulteta-1 je drzavni i za taj ne treba skolarina,ostali se placaju.Na tom drzavnom(ne znam da li to vazi i za ostale) imas fore godinu dana da naucis jezik.Ne ides ni na kakva predavanja,sem na njihov kurs nemackog koji traje svakog dana po 4 sata-kazu da za manje od godinu mozes solidno da naucis.Ukoliko uspes da savladas jezik za 6 meseci,onda kreces na predavanja od tog semestra itd...
Vise detalja cu znati za 2-3 nedelje,kad mi dodju kumovi...Pozdrav!

Pozdrav!
znam da je ovaj post vec davno obavljen no evo da pitam
ja bih trebala ici na prijemni na muzičku akademiju u beču. zanima me je li potrebno znanje njemačkog i ako je je do koje granice ?
ako ne govorim perfektno da li mi akademija mozda omogući nekakve tečajeve?
hvala :)

Pozdrav!
Mene zanima nekoliko informacija o studiranju na MUZIČKOJ AKADEMIJI u Beču.
voljela bih otići na prijemni ove godine i studirati no zanima me koliko je potrebno znanje njemačkog, odnosno do koje razine ?
ako se jezik ne zna baš najbolje, da li onda kojim slučajem postoje neki tečajevi koje organizira sveučilište (akademija) za takve studente ?
ako netko ima iskustva s ovom temom, bila bih zahvalna na odgovoru! :)

Ej ljudi jako me interesuje studiranje u becu, ali ja bih studirao medicinu (tek sam 2. godina srednje).Cuo sam da osim zahteva za prebacivanje i polaganja jezika treba jos nesto da se obavi, da je teze da se upadne nego na druge fakultete i da je skolarina veca...Moze li neko da mi pomogne i odgovori na ova pitanja? Hvala puno unapred! :D

za pocetak, moras znati dobro nemacki,odlicni C1.Imas vremena upisi kurs ili Gete ili Austrijski institut.Ja sam obe godine bio i Becu ,ceo avgusst i dosao do b1 ali mi ostaje jos mnogo ucenja, Zelimo isti faks ali ti imas vise vremena. sajt faksa je meduni.at, polazes prijemni ispit kod na\s i kod nijih EMS.kosta 375 eura semestar.Vise informacija nadji na -studiraj,ba. to su studenti iz Bosne

Ljudi jako bih cenio,ako bi mi neko odgovorio na odredjena pitanja u vezi pravnog fakulteta.Najpre,interesuje me da li je moguce nostrifikovati becku pravnu diplomu kod nas.Interesuje me i da li ja kao srpski drzavljanin,pri tome student beckog univerziteta,imam pristup evropskim programima studentskih razmena npr Erasmus?I jos jedno koliko je dugo otprilike potrebno cekati na odgovor o prijemu na faks?
Unapred zahvalan :)

caos :) trenutno sam cetvrta godina umetnicke skole za dizajn,pa me konkretno zanima industrijski ili graficki dizajn u becu.moje pitanje je da li uopste postoje studije dizajna pri tom glavnom univerzitetu na kom je besplatno studiranje? ?

Pozdrav svima. Ja bih želela da vam postavim nekoliko pitanja. Naime, trenutno sam učenica IV razreda srednje škole. Htela bih da upišem fakultet u Beču i to srpski jezik, ne znam tačan naziv smera uglavnom nešto srpski, hrvatski i bosanski jezici... Da li mi je za to dovoljno da upišem srpski jezik i književnost u Banja Luci, a potom skupim papirologiju ili kako to sve već ide... Možete li mi pomoći malo oko toga, šta sve treba, kada je to prijavljivanje, da li postoje određeni uslovi...? I da li i za to treba znanje na nivou B2, ja imam neko osnovno znanje, mislim da mi ne bi puno trebalo da savladam i B2 nivo, potrudila bih se čak to da odradim i pre nego što odem. Zaista imam veliku želju i spremna sam apsolutno posvetiti se tome, samo mi nedostaju potrebne informacije.

Ljudi jako bih cenio,ako bi mi neko odgovorio na odredjena pitanja u vezi pravnog fakulteta.Najpre,interesuje me da li je moguce nostrifikovati becku pravnu diplomu kod nas.Interesuje me i da li ja kao srpski drzavljanin,pri tome student beckog univerziteta,imam pristup evropskim programima studentskih razmena npr Erasmus?I jos jedno koliko je dugo otprilike potrebno cekati na odgovor o prijemu na faks?
Unapred zahvalan :)

To prvo proveri kod nasih...za drugo,trebalo bi da ima,vidi sajt Unija imas deo o tome...trece,ceka se 6 do 8 nedelja, s tim sto moras prvo online da se prijavis pa onda da im posaljes dokumenta(naravno postoji termin,verovatno sledeci pocinje u decembru ili januaru ako mislis da krenes od sledeceg semestra)

Jel moze neko molim vas da mi kaze jel mogu ja da se sa privatnog prebacim u Bec mislim da nastavim studiranje. Hvala puno :)

Zavisi sa kog privatnog..nisam siguran ali mislim da je samo megatrend priznat sto se tice prebacivanja...udji u online registraciju i videces listu sa fakultetima,ako ga nema verovatno da ne moze...ali u svakom slucaju imas broj pa pozoves i pitas,tako je najlakse...

Back