Studiranje/Školovanje u Australiji...

Ali zbog toga cu vas ja sada smarati :D

Ove godine sam zavrsila srednju elektrotehnicku skolu i dobila sam ponudu od strica da zivim i studiram kod njih u NA u Adelaide-u. Tek sam pokrenula cijelu proceduru, pasos sam dala da se izradi prije nekih 15tak dana, jucer sam dobila diplomu i svjedocanstva, sljedeci korak jeste da ih odnesem na prevodjenje.
Mnogo mi je pomoglo sto ste pisali ovom decku sto je otisao, informisala sam se jako dobro, ali mi nije jasan ovaj dio sa "IELTS diplomom" !
Moze li mi netko objasniti sto je to?

Ja mislim da je obvezno.

Frendica moja, ovdje u ZG-u je polagala TOELF i fax je prihvatio te ocijene s kojima je polozila i ode ona neki dan u ambasadu da konačno pokrene to za vizu, da bi joj oni rekli da MORA polagati IELTS :rtfm:

Po...zdila je :mrgreen: tak da sam joj ja neke materijale davala za vježbanje IELTS-a.

Tak da mislim..da moraš polagati bez obzira na to šta imaš položeno.

Ljudi aj pomagajte :(
U prijavi mi pise ovako "Applications will only be assessed if accompanied by certifi ed copies of academic transcripts for all courses undertaken to date. Do not send original documents."

Da li to znaci da moram da kopiram originale diplome srednje skole i svedocanstva i da ih nosim u opstinu da ih overe?
Sad sam zbunjen skroz :(?

Procedura overe dokumenata:

1. Isfotokopiras original
2. Odes u sud (najjeftinija varijanta)
3. Kazes sluzbeniku da pre nego sto ti stavi pecat na fotokopiju umoci isti u mastilo kako bi se videlo sta pise na pecatu.
4. Na pecatu postoje prazna mesta koja sluzbenik treba da popuni rucno.Kazes mu da napise kako treba a ne da zvrlja kako je naviko (naravno kazes mu uz osmeh)
5. Ponavljas korak 3 i 4 dok ne uspe (iskopiraj dokumente u vise primeraka)
6. kada napokon dobijes paznju sluzbenika i uspes da overis fotokopiju odneses istu kod ovlascenog sudskog tumaca za engleski jezik
7. Tumac ti prevodi pecat i fotokopiju (tu se razlikuje prevod fotokopije od originala)
8. Uzimas original prevod i fotokopiras
9. Opet ides kod sluzbenika da overis ENGLESKI prevod (160 din po fotokopiji u sudu)
10. ponavljas korake 3 i 4 dok ne uspe
11. saljes overenu fotokiju originala i overenu fotokopiju prevoda
12. saljes i molis boga da sluzbenik nije nesto pogresio

Pre svega ovoga spremis brdo para i odes 2-3 dana negde u prirodu da se psihicki pripremis

Diplomirao sam ekonomiju, i imam pekarski zanat, interesuje me jeli moguce da u Australiji upisem posdiplomske, a u slobodno vreme radim, naravno legalno?
Na osnovu cega mogu sigurnije dobiti vizu, za skolu ili radnu? Jos da napomenem da sam se skoro ozenio, tako da nisam sam, vodio bih i zenu samnom.
Hvala unapred.

prijateljica i ja studiramo u Sarajevu, BiH, zanima nas sljedece kako da odemo u Astraliju nastavimo studij i istovremeno da radimo. Problem je u tome sto nismo finansijski situirane. Kako dobiti stipendiju ili neki vid sponzorisanja od strane austalijske vlade. Unaprijed hvala :zroll:

http://www.studyinaustralia.gov.au/en/Study-Costs/Scholarships/Scholarships

Cak i da dobijes stipendiju, ne verujem da ces dobiti studentsku vizu bez dobre novcane poledjine.

Uz dobijenu studentsku vizu, posao do 20 sati nedeljno ne bi trebao biti problem.

Pozdrav

Vlada

Jako je tesko bez novca. Sa novcem ima sanse ukoliko platite studije, koje su za strane drzavljane jako skupe. Recimo medicina je $ 20.000 na godinu. Kursevi zavisi sta i kako ali opet nije jeftino. Plus stanovanje je skupo, hrana i ostali posebno medicinski troskovi. Moj savet je jednostavno zaboravite tu ideju. Australijska vlada vas nece sponzorisati. Zelite li doci ovde jedini nacin je ili podnosenje molbe za useljenje ili - udaja za australijskog drzavljana. Inace mozete raditi do 20 sati nedeljno ali i tu vam niko nece dati posao jel' poslodavac jednostavno ne zeli da ima glavobolje sa vama. A i zaradili bi taman za hleb i - vodu. Obrni - okreni: UDAJA je jedina sansa. Pozdrav iz Australije. Nadam se da vas nisam razocarao.

Jako je tesko bez novca. Sa novcem ima sanse ukoliko platite studije, koje su za strane drzavljane jako skupe. Recimo medicina je $ 20.000 na godinu. Kursevi zavisi sta i kako ali opet nije jeftino. Plus stanovanje je skupo, hrana i ostali posebno medicinski troskovi. Moj savet je jednostavno zaboravite tu ideju. Australijska vlada vas nece sponzorisati. Zelite li doci ovde jedini nacin je ili podnosenje molbe za useljenje ili - udaja za australijskog drzavljana. Inace mozete raditi do 20 sati nedeljno ali i tu vam niko nece dati posao jel' poslodavac jednostavno ne zeli da ima glavobolje sa vama. A i zaradili bi taman za hleb i - vodu. Obrni - okreni: UDAJA je jedina sansa. Pozdrav iz Australije. Nadam se da vas nisam razocarao.

Ma nisi nas razocarao i pretpostavljale smo da je tako nesto upitanju, samo mi nije jasno da niko ne zeli da dodjeli stipendiju, ili da drzava sponzorise strane drzavljanine. Udale bi se mi ali nemamo za koga :D

E bas se slatko nasmejah kako nemate za koga? Pa toliko je neozenjenih australijanaca koji iz ovog ili onog razloga ne mogu da nadju devojku!? Izgleda nestvarno ali je tako. Oni mnogo rade i dosta njih jednostavno uveze devojku iz Tajlanda, Indonezije, Filipina pa i iz Rusije. cesto su to i razvedene zene i sa decom. A vi nemate za koga? Evo ja cu da vam sredim i upoznam vas sa nekim australijancem. Medejutim i to ne znaci da bi ste ovde bile zadovoljne. Cesto se takvi brakovi ne odrze. Recimo ruskinje posle par godina cim dobiju vizu jednostavno se odvoje. To medjutim nije pravilo, ima i uspesnih brakova.

Australijska vlada stipendira svoje gradjane koji zele da studiraju u inostranstvu ali ne i strane. Sve bogatije drzave to rade. Ovde recimo samo na Griffith University ima oko 5000 studenata iz Skandinavije! Ko nam je kriv sto smo ratovali umesto gradili bogatu drzavu? Pozdrav iz Australije.

E bas se slatko nasmejah kako nemate za koga? Pa toliko je neozenjenih australijanaca koji iz ovog ili onog razloga ne mogu da nadju devojku!? Izgleda nestvarno ali je tako. Oni mnogo rade i dosta njih jednostavno uveze devojku iz Tajlanda, Indonezije, Filipina pa i iz Rusije. cesto su to i razvedene zene i sa decom. A vi nemate za koga? Evo ja cu da vam sredim i upoznam vas sa nekim australijancem. Medejutim i to ne znaci da bi ste ovde bile zadovoljne. Cesto se takvi brakovi ne odrze. Recimo ruskinje posle par godina cim dobiju vizu jednostavno se odvoje. To medjutim nije pravilo, ima i uspesnih brakova.

Australijska vlada stipendira svoje gradjane koji zele da studiraju u inostranstvu ali ne i strane. Sve bogatije drzave to rade. Ovde recimo samo na Griffith University ima oko 5000 studenata iz Skandinavije! Ko nam je kriv sto smo ratovali umesto gradili bogatu drzavu? Pozdrav iz Australije.

znash kako nije to ni losa ideja, ali uvijek postoji ali, nama je to vamo cudno odma imash neke negativne misli tipa neke prostitucije ili maltretiranja, ali kada bi sve bilo ok kada bi se poklopilo i sa jedne i sa druge strane zasto da ne... :D hajde ako te ima na fb dodaj me, pa da se cujemo :P

Student sam Visoke zdravstvene skole u Beogradu na smeru za Strukovnog medicinskog radiologa (radioloski tehnicar se pre zvalo) i na trecoj,zavrsnog,godini sam. Zeleo bih da nastavim studiranje u Australiji. Da li mi mozete reci kako otici tamo studirati? Da li mogu i kako tamo da upisem master ili bih morao ponovo sve da studiram jer ne znam da li su tamo priznate nase diplome.

Pod jedan za njih si ti druga planeta, toliko o priznavanju a pod dva možeš kad god hoćeš da upišeš studije tamo. Sve što treba je da položiš engleski i da imaš na računu oko 15,20 hiljada dolara po godini studija. Bez tih para nema studiranja. A sa studentskom vizom možeš da radiš legalno 20 sati nedeljno. Mnogi koriste ovu vizu tako što upišu najjeftinije fakseve tamo pa rade i na crno i legalno a na faksu samo obnavljaju godine.

Back