Studiranje/Školovanje u Australiji...

Ovaj novac koji traze sluzi iskljucivo zbog garancije. Ovaj novac nije realan trosak za studente, nego samo se prikazuje Ambasadi u trenutku apliciranja. Takodje ukoliko nemate ovaj novac na racunu moze i neko drug da prikaze umesto vas.
Odakle ti ovo? Da moze neko drugi da garantuje za mene i da ja taj novac tamo kad dodjem ne moram da imam na racunu skoro ceo svet bi dosao u Australiju zar ne? Platio bih nekom ko ima toliku lovu i otisao...

Poslednja izmena:
Ma nisi nas razocarao i pretpostavljale smo da je tako nesto upitanju, samo mi nije jasno da niko ne zeli da dodjeli stipendiju, ili da drzava sponzorise strane drzavljanine. Udale bi se mi ali nemamo za koga :D

Nisu svi koledzi i univerziteti u Australiji toliko skupi. Postoje i VET programe koji se krecu od 6,500AUD po godini. Takodje sa studentskom vizom postoje mogucnosti da se produzi ili promeni ova viza. Mogu rec da je studentska viza najlaksi nacin da se dobije viza na duzi period i da se dobije mogucnost da se radi istovremeno. Nemojte da budete toliko razocarani :)

Odakle ti ovo? Da moze neko drugi da garantuje za mene i da ja taj novac tamo kad dodjem ne moram da imam na racunu skoro ceo svet bi dosao u Australiju zar ne? Platio bih nekom ko ima toliku lovu i otisao...

Ovo stoji na zvanicnoj strani Australijske ambasade :) Taj novac ne moras da imas na svom racunu i ne mora da stoji na racunu sponzora za ceo tvoj period studiranja 100%. Mozda mislis da je lako pronadji sponzor i da bi svako kome platis moze da pokaze ovaj novac za tebe ali nije bas tako. Ambasada gleda u kakvom si odnosu sa sponzorom.

Nisu svi koledzi i univerziteti u Australiji toliko skupi. Postoje i VET programe koji se krecu od 6,500AUD po godini. Takodje sa studentskom vizom postoje mogucnosti da se produzi ili promeni ova viza. Mogu rec da je studentska viza najlaksi nacin da se dobije viza na duzi period i da se dobije mogucnost da se radi istovremeno. Nemojte da budete toliko razocarani :)

Samo infromativno me zanima, jel' ovo kao neka reklama ili si ti licno na studentskoj vizi pa je toliko potenciras?

Samo infromativno me zanima, jel' ovo kao neka reklama ili si ti licno na studentskoj vizi pa je toliko potenciras?

Ravel, nisam na studentskoj vizi ali poznajem nase studente koje su vec u Australiji. Mozes i sam da se raspitas i da potrazis na internetu koji je najlaksi nacin da odes u Australiju, ukoliko ne ispunjavas uslove za iseljenicku vizu ili nemas poslodavac za radnu vizu

Ravel, nisam na studentskoj vizi ali poznajem nase studente koje su vec u Australiji. Mozes i sam da se raspitas i da potrazis na internetu koji je najlaksi nacin da odes u Australiju, ukoliko ne ispunjavas uslove za iseljenicku vizu ili nemas poslodavac za radnu vizu

Ja sam u QLD i na permanent vizi, ali s druge strane poznajem dosta ljudi na studentskoj, koji zele da ostanu poslije studija i to nije bas tako lako i jednostavno. Svakako, potrebno je doooosta love i dosta srece za takvu avanturu. Hajde da kazemo, ko ne rizikuje, taj i ne profitira........nekad bio moj moto, al' vise nije :D.

Pozdrav svima, ja bih konkurisala za PhD. Pa me zanima par stvari. Nemam strucnih radova objavljenih u strucnim casopisima i slicno, jer sam radila dok sam studirala master (van struke) sto znaci da nisam ni mogla, niti sam imala vremena da pisem nesto osim radova za ispite. S obzirom da bih konkurisala za stipendije, da li i u ovom slucaju moram da imam te silne pare na racunu, posto ih nemam? I da li da se prvo obratim nekom koordinatoru iz studentske sluzbe ili da odmah saljem profesoru: predlog teme, cover letter i CV. Jos, ako je neko na ovim studijama u inostranstvu zanima me kakva su iskustva? Ili ako je neko pisao vec na ovu temu negde na forumu, zamolila bih za link. Hvala unapred!

Australija je treca zemlja u svetu po broju internacionalnih studenata. To je zemlja engleskog govornog podrucja, ima odlican obrazovni sistem, ima jednu od najrazvijenijih ekonomija u svetu, vazi za multikulturnu zemlju, ima prelepu klimu, plaze, prirodu i odlican stil i nacin zivota. Nije ni cudo sto preko 500,000 studenata studira bas u ovoj zemlji.

U Australiji postoje razlicite opcije studiranja (kurseve engleskog jezika, strucne VET programe, osnovne, postdiplomske i doktorske studije). Skolarine se krecu okvirno od 5,000AUD pa na dalje.

Upisni rokovi na univerzitetima i drzavnim TAFE institutima su februar i jul, dok privatni koledzi su dosta fleksibilniji pa nude vise upisnih rokova u toku godine.

Pripremanje aplikacije za studentsku vizu je dosta bitna stvar u celoj proceduri.

Najbitniji faktori za dobijanje studentske vize su profil i finansijska garancija.

Studentska viza vazi koliko traju i studije, a ova viza nakon toga moze da se promeni ili produzi na licu mesta iz Australije.

Veoma bitna stvar je sto sa studentskom vizom mozete da radite part time u Australiji.

Ova tema se odnosi na svi oni koji su zainteresovani za studiranje u Australiji, imaju pitanja a ne mogu da nadju odgovor kao i na svi oni koji su vec otisli na ovu vizu u Australiju pa zele da spodele svoja iskustva sa ostalim clanovima ovog foruma.

Elena je li ovo reklama, ti mora da radis za neku skolu ili traning organizaciju kojih ima sad u Australiji kao pecuraka poslije kise.
Prodajes kurseve???????

Ako hoces da strudiras u Australiji najbitnija je stvar da imas dovoljno para da platis studij u Australiji.
Koliko ti je potrebno mozes vidjeti podaci su iz 2013
http://www.topuniversities.com/student-info/student-finance/how-much-does-it-cost-study-australia
plus troskovi zivota i osiguranje a mozes raditi 2 godine po zavsetku studija ili poslodavac mora da te sponzorise.

Sto se tice rankinga, Australia ima 4 universiteta u prvih 100 na svijetu i to Melbourne Uny, (44 mjest), Australian National Univer,(77), Univer. Of Qeensland (85) i Univer. of Western Australia (88)
Najvise ima studenata iz Kine (koji ostaju da zive u Australiji jer im roditelji kupe i stanove) a zatim dolaze Vijetnamci, Indijci i itd.
Ako zelis da dodjes zivjeti i raditi u Australiju to ti je veoma skupa visa.

@Dragice i ja planiram tako ici kao ti samo u Sidnej to jest ako polozim ovaj IELTS:D A kolegica mi je otisla na takvu vizu samo na pola godine pa kad je taj kurs zavrsila onda je upisala ovaj na 2 god i produzila vizu i nada se da ce u toku te 2 godine naci posao i moci ostati tamo. I mogla je povesti vjerenika na svoju vizu:D.Sretno ti.

Ne moras da polazes IELTS ako upises paket kao ja, tj ucenje engleskog 6-7mj tamo pa tek onda polazes jezik pa upisujes collage, mislim da je dosta lakse tako, a i tamo si :) Nadam se da sam te obradovala! I ja vodim muza i bebu malu, pa iz tog razloga mi je vrlo bitno da uspijemo ostati tamo, sve ostavljamo i mnogo ulazemo, ali sve znas :D Sta kaze drugarica, kakvi su collage, jesu teski, kako uspijeva?

Koji je to paket,jel ti mislis Tafe upisat ili nesto drugo mozda se nisamo dobro sporazumjele?Pa bilo joj je malo tesko zbog predavanja na engleskom a i frka poslije tih 6 mj je morala polagat Ielts tamo al eto sreca da je polozila.Znam kako ti je i ja isto imam bebu od 2 god:D .Ako ti nije tesko da mi samo napises koji je to paket i koliko se placa taj eng.Hvala

Ne upisujem tafe, vec privatni. A paket je 30sed engleski+certifikat IV + diploma, to je sve malo manje od 2god.
Engleski mi je solidan i iskreno se nadam da cu ga usavrsiti u tih 30 sed. Moja beba ima 4mj a ako budemo isli mart-april kako smo planirali, tad ce imati 9mj, i dalje ce biti mala, pa me u zbog toga strah :/ Engleski se placa oko 200$ sedmicno.
Kako ti planiras da ides?

Back