Studije u Madridu

Jeste, imaju A1, A2, B1, B2, C1, C2... Hvala ti puno! Danas sam bas poslala mail ministarstvu sto daje stipendije pa cemo videti. Ahhh, blago tebi, pozdravi mi Spaniju puno, sledeci put kad izadjes na terasu! :lol: ;)

DA NE ZANAS MOZDA NA KOM FAKULTETU U MADRIDU POSTOJI SMER VEZAN ZA EKOLOGIJU? PLANIREM OVDE U BG. OVE GODINE NA GEOGRAFSKOM DA UPISEM EKOLOGIJU,PA DA SE PREBACIM NA NEKI NJIHOV FAKS,I TAMO ZAVRSIM. A MOZDA DA OSTANEM I DA ZIVIM TAMO NEKO VREME POSLE TOGA

Hmm,evo ti spisak fakulteta,pa ti pronadji koji ti odgovara...
Dobra je ova stranica,vrlo je detaljna,sve piše,lako se snalaziš.

http://www.4icu.org/es/

Potrebna mi je pomoc ne znam da li neko gleda i posecuje ovu temu ali ako neko ima bilo kakvu informaciju neka mi je napise molim vas
Konkretno: ja sam u arhitektonskoj skoli i oglednom odeljenju sto daje prednost ovde, ne verujem da daje jos negde, zaljubljena sam u Spaniju i jezik kao i u arhitekturu pogotovo zgrade u Barsi i zelja mi je da studiram tamo ali posto se tamo govori katalnoski ipak mislim da ej bolja opcija Madrid.No....ja zavrsavam drugu godinu i vreme je da pocnem da mislim na organizaciju oko faxa ako zelim tamo jezik sam ucila sama i ide mi znam da citam i govorim ali gramatika i pisanje teze ali imam vremena da naucim. detaljno sam vise puta procitala sve odgovore pre i i dalje sam totalno zbunjena :D e sad ide pitanje ja mogu da studiram tamo od prve godine fakulteta (ja sam svuda citala o prebacivanju i to mi je bila najveca briga mislila sam da ne moze odmah tamo) a za to mi je potreban neko koga znam tamo zbog stana,potvrda o jeziku,i kad dodjem polazem prijemni jel tako....???

auuuu al sam se raspisala.... :P:P:P

Ja sam sad završio početni kurs španskog na Servantesu (završio sam 1. razred gimnazije) i ići ću da kraja 4. godine. Da li će to biti 3.5 godine učenja jezika biti dovoljne za studiranje na španskom? Ja mislim da ću do tada dobro naučiti.
pa...zavisi od tebe najvise,koliko ucis,da li imas talenta za jezik i slicno...3.5 godine i nije toliko mnogo ali ako budes ima dosta kontakta sa onima ciji je spanski maternji recimo da ce ti se navici uho pa ce sve to mnogo lakse ici...i naravno zbog vokabulara neophodno je citati redovno knjige i npr sajtove sa vestima kao elpais i slicne...na dosta univerziteta traze potvrdu o poznavanju spanskog jezika (dele ali ne znam koji nivo,verovatno ili intermedio ili superior sto mi je logicnije)

Ljudi, treba mi pomoc... Da li neko studira u Barseloni, ja bih tamo ishla, pa me zanima gde mogu da se raspitam shta ima swe od fakulteta... Ja bih neshto za muziku, ali ne mogu nishta da nadjem preko neta..... HELP ME!!!!z:cry:

1. Da li možete da mi kažete koji nivo znanja jezika je potreban za studiranje u Španiji? Da li za upis traže intermedio ili superior? Ja španski učim već 1.5 godinu i do sad znam dobro. Nastaviću da učim do kraja srednje.
2. Da li neko može malo više da mi kaže kako izgledaju studije u Madridu? Kakva su predavanja, način polaganja ispita itd.
3. Da li je bolje otići na studije arhitekture u Španiju, ili završiti kod nas pa otići na master u Španiju?

bolje zavrsi kod nas arhitekturu i onda trazi master. a vec ti svaki univerzitet kaze,sta ti traze od potvrda poznavanja spanskog jezika...recimo meni nisu nista konkretno trazili,tj nisu precizirali nivo - vec samo potvrdu poznavanja jezika za one kojima spanski nije maternji...al ja pretpostavljam da se to ipak odnosi na superior,jer intermedio je B2 nivo,uglavnom se minimalno trazi C1 nivo...

Kontaktirao sam univerzitet i oni su mi rekli da je potreban ili B2 nivo ili polažem neki test iz španskog. Rekli su mi da trebam da nostrifikujem diplomu srednje škole, a zatim da polažem prijemni. Koliko sam ja razumeo to se polaže kod nas u ambasadi ili? Oni su mi rekli da prvo to polažem pa da se onda prijavljujem na univerzitet. Je l' možete da mi opišete taj prijemni (gde se polaže, kako izgleda, šta polažem za arhitekturu)?

mislim da se za vecinu fakulteta polaze selectividad,osim za umetnicke valjda....gde se polaze moras da pitas ambasadu,al cisto sumnjam da je tu,mislim da moras da polazes pri nekom od univerziteat...

B2 nivo je nivel intermedio/basico po dele diplomama....nisam sigurna kako ga sada zovu.

a taj prijemni ti je nesto kao velika matura kod nas,s tim st je ozbiljnije i polaze se vise predmeta....

Kontaktirao sam Universidad Autonoma de Madrid. Oni su mi rekli da je moguće prebaciti se sa našeg univerziteta na njihov, ali samo na istu oblast. Znači da mogu da počnem arhitekturu ovde, pa da se prebacim. Takođe su mi rekli da nema nikakvog ispita o poznavanju jezika niti je potreban DELE. Rekli su mi da za sve što ima u vezi ispita pitam na www.uned.es .

Ja sam ucenik trece godine gimnazije, i zelim posle srednje skole da odem u Madrid na studije. Zanima me da li neko zna po nesto o fakultetima u Madridu, i da li je na svim neophodno studirati na spanskom ili neki nude i studije na engleskom (international). Ucim spanski od 4. razreda i poznajem ga jako dobro, odlicno govorim, pisem i radim gramatiku, ali bih volela ipak da studiram na engleskom. Volela bi da upisem La Complutence, jel postoje neki nasi ljudi koji vec studiraju tamo? Hvala :-)

Back