Studentski protesti, opozicija i njena buducnost

Kako se određuje ekspert političar?

Neko ko ima karijeru u nekoj oblasti koja nije politika. Bavi se nečim konkretnim i to svoje znanje i iskustvo može da upotrebi da poboljša neke stvari u društvu.

Koje su to karakteristike koje mora da ima?

Pre svega lični integritet i poštenje. Da ima stav i kompetenciju. Gledaj ovako, sve suprotno vrednosnom sistemu naprednog poltronstva koje je uspostavljeno u Srbiji unazad više od decenije.

Mozda je Jovanovic Francuz politikant time sto nece da podrzi studente, ali sa druge strane ne moze se ni zameriti nekome ko hoce da sacuva subjektivitet i relevantnost svoje stranke koja postoji decenijama. I to kazem ja, kome je on nacelno antipatican.
Dobija podatke o rejtingu od vlasti i procenjuje da nisu dostigli sa studentima pozreban nivo pa je kdlučio da zadrži šta može pa da se kao avetnica prišljamči u pravom trenutku.

Jovanovic tu i jeste ugrozeniji, jer on je ipak u zadnja dva ciklusa bio glavni na desnoj opoziciji i skupljao urbanije i promisljenjije nastrojene birace sa desnog spektra. Za razliku od Nestorovica, kome su se slivali glasovi onih koji po ceo dan bulje u Pink i Hepi i slusaju sta se tamo prica, ali ipak nisu za SNS. Takvi svakako nece glasati za studente.

Ovo mu dodje kao ludačka košulja.)

Ne vidim da ima smisla da glasam za poslanika koga kontroliše onaj ko upravlja ovim protestima.

A najmanje da dam glas profesorima koji su bili u blokadi.:p

Rešenje bi bilo prelazna vlada i ustavotvorna skupština.

Ustav ne poznaje ustavotvornu skupštinu kao nešto posebno. Ne postoji to kod nas; ustavotvorna skupština je ist što i postojeća i na kojima se birajz poslanici na ovaj način

Ustav ne poznaje ustavotvornu skupštinu kao nešto posebno. Ne postoji to kod nas; ustavotvorna skupština je ist što i postojeća i na kojima se birajz poslanici na ovaj način
pa dobro onda prelazna vlada i promena ustava. s tim što bi promena ustava morala biti poznata pre izbora.

ja sam za to da se ražaluju partije. da postoji viši dom narodne skupštine sastavljen od nestranačkih ličnosti. koji bi bio sve i svja.

samo ne vidim kako bi postojeće partije dozolile tako što...:(

Back