И ти верујеш у искреност наводних бескомпромисних бораца против корупције са универзитета, а они потичу из окружења у којем владају непотизам и корупција? Не смета им корупција на универзитетима, али им смета корупција у грађевинарству или правосуђу?Никада нису дигли глас против свеприсутне корупције на универзитетима, наслеђивању професорских места, него су дозволили да их корумпиарни професорчићи и асистенти буду вође и инспиратори.
Da , dugo zivim sa Srbima pa znam da nema idealnih , tj vrlo su retki oni koji su na mestu a i njih niko ne razume, nego je vecina muljava, a za nesto prorade..
Tako da ovde su proradili jer im guza radi kao meduza, u smislu , korupcija daj mi pice u kaficu preko reda je ok, kolege se snalaze na fakultetu , tu ne mozes nista, ali ako pocne da se rusi iznad glava zato sto je neko alav, onda proradi srpska osveta i to je ovde slucaj...
A to sto ti kazes da ljudi treba da budu zaokruzeni , ja sam to bas retko video , sebe necu da ukljucujem, niko nije budala da u Srbiji bude kao ja osim mene...
Cak i kad sam video dosledne i zaokruzene, to nije bilo po principu karaktera nego ili po principu proifesionalnog, samo tog dela, ili po principu elitizma, npr ljudi koji cene urednost i stabilnost u kuci i oko kuce i kod spavanja to cene i kod drugih, i smatraju da cim vide kod drugih da nesto od tih svetih sitnica nije kako treba takve treba izbegavati...to je recimo jedna zaokruzenost koju sam video , nije bez razloga, cak i kad ste vi preseljenjem prinudjeni da prekrsite takvo uredjenje, ne prasta se jer to prikazuje nivo od koga ste spremni da odustanete...
Takve stvari prihvatam iako placam penale.
Tako i kod svih ovih studentskih buna, ne pokazuje pripadnost , cak ni to , pripadnost privilegijama to da li ce izneti promenu ili nece..nego njihov licni stav po pitanju za koji se bore i istrajnost , tj koliko su dosledni svojim idejama i stavovima..
To ne zavisi od pripadnosti nekoj grupi ili priviligiji ako niste osvajali tu privilegiju.
Tako da mnogi ljudi , studenti ce preleteti iako nisu niciji sinovi niti svalerke, vec su tako vaspitani u okolini u kojoj su ziveli , npr ja licno vise verujem da ce prodati pokret i svaku ideju neko iz Vranja , Vlasotinca, Prokuplja, nego sin nekog profesora koji gleda da gura sina kasnije na svoje mesto...
Tacno je da nece odbiti protekciju , tj korupciju , jer to je masa kolega koji ce na srpski nacin da kazu , ajde Milane, dobar si covek, kad dolazxis na fakultet da ti se tata odmori malo...
Ali to su totalno dve razlicite karakteristike Srpskog naroda , to govorim iz prakse...
I da , da bih mogao da bas kazem konkretno potrebno je da vidim uzivo osobu i da mu zabodem ja par pitanja i jos neko par pitanja i onda nema vise maski.
I za razliko od mog caleta ili osale starije generacije ja razlikujem onog ko glumata dobricu , znaci to mu je imidz u vecem delu vremena, i onog ko je lojalan i onog ko je istrajan..
Opet iskustvo , ali i sreca, jer sam odlicno selektovao ljude i zbog toga mi je glava jos uvek na ramenima, ne znam kako se to desilo kao neko urodjeno znanje, ali kasnije vidis koliko si dobar u procenama i onda se ne polakomis da poverujes da si maher, nego ides u sledeci razred.
Ukratko , doslednost zavrsetku planova zavisi od vaspitanja i oblikovanja pojedinca i tu prednost ima tatin sin ako je vaspitanje u njegovom okruzenju cesto na rec i na lojalnost, nego neki ebivetar gde mu je cela rodbina grebatori i prevaranti...