Studentski domovi

Ma razumem ja to, naravno, ali verovatno neće da bude sa svojima a nema para da iznajmljuje stan. Ne mislim da će nekome baš to jedno mesto značiti. A ionako je sve to oko domova prepuno baronisanja i akcijašenja...

Tusenfryd je pogodila sustinu, voleo bih da se ipak odvojim od svojih. Ne vidim sta je tu lose. Novac moj, kao i svaciji drugi ne smrdi, i domovi se prodaju pa se prodaju.
Video sam da ja zvanicno nemam pravo na dom. Ali nije mi jasno kako ide oko prodaje tih domova, znam da se to radi?? Ali kako? Da li on meni da neki dokument ili sta? Siguran sam da je prodavanje domova nelegalno cak i da su oboje iz unutrasnjosti.

ti bi da se odvojis od roditelja al opet na tudju grbacu..pa sinak, ako hoces da se osamostalis, to se ne radi tako...nego ti lepo zamoli roditelje da ti malo pomognu, malo radi sa strane i fino..nego je tebi da imas neku gajbu za zaebanciju
a s obzirom da vidim da si malo smotkast, ne verujem da ce ti ilegalisanje upaliti, posebno ne u brucoskim danima, kada su kontrole povecane u svakom domu

Ma sta smarate coveka...ako moze da izmuva i da se snadje kako treba, samo napres, ceo svet funkcionise po principu "ko koga zajebe", pa zasto bi sad on nesto pisao uz vetar...Al' najzesci su mi ovi likovi sto po forumima glume postenjacine, a smvali bi i Boga i oca, samo da su u mogusnosti.

ti bi da se odvojis od roditelja al opet na tudju grbacu..pa sinak, ako hoces da se osamostalis, to se ne radi tako...nego ti lepo zamoli roditelje da ti malo pomognu, malo radi sa strane i fino..nego je tebi da imas neku gajbu za zaebanciju

Eee :) u teoriji se slažem, ali mislim da je ovo u praksi jako teško izvodljivo. Da živim u gradu iz kog sam, verovatno mi ne bi padalo na pamet da se odvojim od svojih iz čisto finansijskih razloga. A i da mi padne na pamet, šanse nema da bih uspela da zarađujem za stan, u mestu gde su stanarine daleko jeftinije od beogradskih.

Studentski centar i domovi u Bgu su krajnje neorganizovani. Prozivanja ima ali samo prvih 50 ljudi. Nele godine ni toga nema. Drzava nije obezbedila pismeno upustvo vec se sve desava usmeno i ako hoce da ti kazu idioti u sluzbi smestaja ili sc-a. Dakle kako oni odluce tako ce da vam bude. Onaj ko vest pa se preko veze informise taj mozda i dobro prodje. Da je sc ozbiljan on bi izdao napismeno proceduru detaljno kako sta sta je potrebno, kada gde i ostale stvari detaljno koja je procedura kako za koga. A ovako sve je usmeno i propustaju se bitne stvari.

Kako f-jise prodaja sobe u dobu, kakoce taj da zivi u domu ako se ne vodi u domu tj kada ga proveri portir vidi da nije legalan stanar doma...

Ovako. Naša raspodela je u četvrtak. Kako je bolje: da ponesemo stvari sa sobom ili da se vraćamo u naše varošice po stvari? To mi uopšte nije jasno, zato što većini predavanj počinju već sutradan! :confused:

Мислим да до сада није могло да се усели у дом на дан расподеле (бар знам да није могло кад сам ја била бруцош), тако да бих ти саветовала да пронађеш смештај до оног понедељка када почиње настава.

Ovako. Naša raspodela je u četvrtak. Kako je bolje: da ponesemo stvari sa sobom ili da se vraćamo u naše varošice po stvari? To mi uopšte nije jasno, zato što većini predavanj počinju već sutradan! :confused:
Pa nije ti jasno zato sto je sistem nejasan. Nema nigde pismenog obavestenja. Svima nije jasno ali ja cu ti objasniti.

Kada budes bio na raspodeli samo ti daju karticu za useljenje i ti podpises. Posle toga imas rok od valjda najvise 10 dana ili mozda manje da se uselis u dom koji si dobio. Znaci ne moras odmah. Ako se ne uselis u tom roku onda gubis pravo na dom. Sas tom karticom odes u taj dom koji si dobio ispostujes proceduju i platis lekarski pregled bez koga ne mozes da se uselis. Kazzace ti oni proceduru u domu kad budes otisao. I kasnije mozes da doneses posle useljenja kad hoces stvari u sobu. To ti je to sinko moj.

Pa nije ti jasno zato sto je sistem nejasan. Nema nigde pismenog obavestenja. Svima nije jasno ali ja cu ti objasniti.

Kada budes bio na raspodeli samo ti daju karticu za useljenje i ti podpises. Posle toga imas rok od valjda najvise 10 dana ili mozda manje da se uselis u dom koji si dobio. Znaci ne moras odmah. Ako se ne uselis u tom roku onda gubis pravo na dom. Sas tom karticom odes u taj dom koji si dobio ispostujes proceduju i platis lekarski pregled bez koga ne mozes da se uselis. Kazzace ti oni proceduru u domu kad budes otisao. I kasnije mozes da doneses posle useljenja kad hoces stvari u sobu. To ti je to sinko moj.

Dakle, opet ništa nije jasno. Pita čovek, Vladimir, a isto i mene zanima, da li mi posle raspodele odmah možemo da se uselimo u dobijene domove ili moramo da čekamo sutradan? Nije ne piše kada useljenje u domove počinje, piše samo krajnji rok za useljenje. :dash:

Dakle, opet ništa nije jasno. Pita čovek, Vladimir, a isto i mene zanima, da li mi posle raspodele odmah možemo da se uselimo u dobijene domove ili moramo da čekamo sutradan? Nije ne piše kada useljenje u domove počinje, piše samo krajnji rok za useljenje. :dash:

Pa nigde ne pise zato sto je sistem los. Ako usper liku da se uselis istog dana, tj. da stignes dok radi blagajna u tvom domu (mozda do 14h) onda se useli. Moras malo i logiku da ukljucis .. koliko vidim nema od tebe nista u beogradu. U bgu su lisice i ajkule a ti si kao malo dete...... al ce da te sjebu sine moj...

Bruka i sramota! Reče mi danas, doduše fina, gospođa na blagajni da će ovi prvi stići da će većina nas izvisiti pošto je, naravno, procedura za useljenje u dom komplikovana i glupa kao i sve u ovoj državi! Uh!

Ma, fora je što sam 309. na listi. Mislim, nije mi frka oko doma pošto ću svejedno tražiti Patris, koji je bezrazložno manje popularan od Karaburme, ali ona žena što radi kaže da je procedura komplikovana i da neće moći svi da se usele prvi dan...Baš bzv
:confused:

Ja cu da ti kazem zasto si 300 na listi. Zato sto koristis fora i frka. Da si naucio malo kulturnije da se izrazavas u toj tvojoj nekoj bednoj skolici mozda bi i bolje prosao. Ovako losi djaci i ne treba da se usele istog dana u dom. Imas srece sto si i dobio dom...

Ja cu da ti kazem zasto si 300 na listi. Zato sto koristis fora i frka. Da si naucio malo kulturnije da se izrazavas u toj tvojoj nekoj bednoj skolici mozda bi i bolje prosao. Ovako losi djaci i ne treba da se usele istog dana u dom. Imas srece sto si i dobio dom...

Pa pobogu zasto je neko los ucenik ako ima prosek 4.70-4.90 ...Hahahaa
Ovo je hit i dalje se smejem :hahaha::rotf:

Ja cu Karaburmu posto mi blizu faxa a i 33 sam na listi pa cu i dobiti sigurno....Ali ovaj deo je pobedio skroz Da si naucio malo kulturnije da se izrazavas u toj tvojoj nekoj bednoj skolici mozda bi i bolje prosao. Hahahaha

Ja cu Karaburmu posto mi blizu faxa a i 33 sam na listi pa cu i dobiti sigurno....Ali ovaj deo je pobedio skroz Da si naucio malo kulturnije da se izrazavas u toj tvojoj nekoj bednoj skolici mozda bi i bolje prosao. Hahahaha

Ja defitivno mislim da je glavni uzrok mojih šokantno slabih ocena korišćenje vulgarnih reči fora i frka. To je kap koja je prelila čašu mog nevaspitanja i nepismenosti :hahaha:

Back