Studentski domovi

MOlim da mi neko objasni po kom principu dobijaju brucosi sobe,od cega sve zavisi i cemu se moze nadati,mislim kakvom smestaju,u kom domu...ma recite mi sve,molim....

A da bacis pogled malo unazad . Nema tu neke filozofije . Za dom je potreban dobar prosek, jako dobar prosek, jedno 4.6 bi bio neki prosek . Rangirate se ne samo po uspehu iz srednje skole vec i po primanju po glavi u porodici, i gleda se jos da li si na neki nacin "privilegovana" da moras da prodjes, a tu su uglavnom ucenici sa nekim nazvacu ga problemom u nedostatku boljeg izraza . Generalno nema neke filozofije velike, sve je vec milion puta prezvakano .

Sve je to meni jasno ali me interesuje kad si vec na spisku primljenih,dali mozes birati dom ...mozes li birati sobu u zavisnosti koji si na listi(tako sam nacula,ako nije laz)sta ustvari zapadne jednog brucosa to me interesuje,jer neko kaze da je o.k. a opet neko da su uslovi ocajni ...

Дефинитивно вас мрзи да читате раније постове и сајт Студентског центра...

Први на листи бира први, други бира други, итд. Дакле - редом. Кад стигнеш на ред, бираш нешто од оног што је остало. Можеш да добијеш Карабурму, Патрис, Веру 2, мало Студењака, мало 4. априла и онај у Земуну. Најближе Физичком факултету је Вера 2, затим Карабурма, па Патрис.

E bas ti hvala na ovim informacijama,s tim sto ja ustvari pitam za sina a ne za sebe...tako da.... Vera nije za muskarce,tako?e sad jos ovo,ako mi mozes reci....kad su spratna kupatila--u kom su stanju,msm nekako se bojim po tom pitanju.Nemam bas niotkud da se iz prve ruke informisem po tom pitanju a veoma mi je bitno....i na kraju sta bi ti preporucila(cenim savete iskusnih,vidim da si upucena).Iz skole nosi prosek 4,78 a primanja mozemo nasminkati...

E bas ti hvala na ovim informacijama,s tim sto ja ustvari pitam za sina a ne za sebe...tako da.... Vera nije za muskarce,tako?e sad jos ovo,ako mi mozes reci....kad su spratna kupatila--u kom su stanju,msm nekako se bojim po tom pitanju.Nemam bas niotkud da se iz prve ruke informisem po tom pitanju a veoma mi je bitno....i na kraju sta bi ti preporucila(cenim savete iskusnih,vidim da si upucena).Iz skole nosi prosek 4,78 a primanja mozemo nasminkati...

Blago vama, posle pedofilije korupcija nam je bolest najmilija ovde u Srbiji , ocigledno .

slazem se. zbog sminkanja neki od nas i ne mogu u domove. a imaju 5.00
:roll: Istina .
ma....ako ti je 5.00 dobijas dom sigurno...
razlika u proseku je oko 1 poen

To nikako ne opravdava narod koji sminka prosek da bi pogurao svoje . Ako nije uspeo sam da se izbori za svoje mesto, to mu je sto mu je . Nek se potrudi na fakultetu u prvoj godini za dobar prosek pa neka ga zaradi .

E pa vidis posto ste mi savetovali -bas ovde na forumu-"da bacim pogled malo unazad" ja sam to i uradila....sistematski od prve do poslednje,pa sam videla da se to ustvari radi....i kako je meni sva ova praktika oko toga nova stvar,znaci da sam ja bas ovde na forumu naisla na saznanja da se TO radi.Ja ne glumim nevinasce ja samo gledam istini u oci,ne zmirim pred faktima i dobro znam kakve sve za** bancije postoje...svakako kako je samo jedan zaposlen u familiji t.j. ja ne radim,a imam 3 dece koji su svi skolskog uzrasta,msm da sva vasa paljba i nije tooolko da me pogadja.U zivotu se valja boriti i izboriti s tim sto nije da smatram da cilj uvek opravdava sredstva....

Moje misljenje je da i studenti iz RS i CG treba da studiraju pod istim uslovima kao studenti iz Srbije. Uostalom od njih se i trazi neka izjava da su srpske nacionalnosti.
Ne znam zasto moj drug koji je iz Sarajeva i ima dvojno drzavljanstvo ne bi mogao da dobije dom pod istim uslovima kao i neko ko zivi u Srbiji? U Crnoj Gori, ako sam dobro shvatio samo Sinavatra moze da dobije dvojno drzavljanstvo:mrgreen:, ali ja bih i takvim studentima dozvolio da dobiju dom pod istim uslovima kao i studenti iz Srbije, jer na kraju krajeva, nisu oni krivi sto se Crna Gora otcepila, niti su oni to hteli.

E pa vidis posto ste mi savetovali -bas ovde na forumu-"da bacim pogled malo unazad" ja sam to i uradila....sistematski od prve do poslednje,pa sam videla da se to ustvari radi....i kako je meni sva ova praktika oko toga nova stvar,znaci da sam ja bas ovde na forumu naisla na saznanja da se TO radi.Ja ne glumim nevinasce ja samo gledam istini u oci,ne zmirim pred faktima i dobro znam kakve sve za** bancije postoje...svakako kako je samo jedan zaposlen u familiji t.j. ja ne radim,a imam 3 dece koji su svi skolskog uzrasta,msm da sva vasa paljba i nije tooolko da me pogadja.U zivotu se valja boriti i izboriti s tim sto nije da smatram da cilj uvek opravdava sredstva....

E sad svakom je njegova muka najteza . Nego objasnjavas tvoje "sminkanje" plate uprkos cinjenici da je stvarno losa materijalna situacija . :think: Kao "Ne daj Boze" ili nesto drugo :think:

Ono shvatam ja da je i Vama tesko, ali mislim da svako od nas treba da bude dovoljno covek i presece takve stvari iz svog zivota . Boriti i izboriti ovde je preokrenut kontekst u tvoju korist . Ako imas priliku da ubijes coveka zarad dobro radnog mesta, sta ubices ga jer se valja boriti i izboriti ? :dash: Sad cu verovatno da dobijem odgovor tipa " Ne to je drugacije nikad ne bih ubio coveka" a ja kazem, NE to je bas isto .

Moje misljenje je da i studenti iz RS i CG treba da studiraju pod istim uslovima kao studenti iz Srbije. Uostalom od njih se i trazi neka izjava da su srpske nacionalnosti.
Ne znam zasto moj drug koji je iz Sarajeva i ima dvojno drzavljanstvo ne bi mogao da dobije dom pod istim uslovima kao i neko ko zivi u Srbiji? U Crnoj Gori, ako sam dobro shvatio samo Sinavatra moze da dobije dvojno drzavljanstvo:mrgreen:, ali ja bih i takvim studentima dozvolio da dobiju dom pod istim uslovima kao i studenti iz Srbije, jer na kraju krajeva, nisu oni krivi sto se Crna Gora otcepila, niti su oni to hteli.

Gle sad, ovo je politicka tema, i ja se nikako ne slazem sa tim . Srbija svoje skole predvidja za svoje drzavljane . Svaki inostrani ucenik bi i trebao da se tretira drugacije od maticnog. Tu nema niceg loseg, kao kada bih ja zeleo da odem u USA i oni meni traze USA drzavljanstvo, sasvim ispravno i korektno . Logicno je da ce tvoja zemlja da zastupa pre mene nego Peru iz Crne Gore . Sasvim ok .

Ја мислим да не може да добије Карабурму, али нисам сигурна. У том случају, сматрам да Патрис остаје као најбоље решење (мада ја стварно никада нисам била тамо, и не знам како је, али чула сам да није тако лоше сада).

Gle sad, ovo je politicka tema, i ja se nikako ne slazem sa tim . Srbija svoje skole predvidja za svoje drzavljane . Svaki inostrani ucenik bi i trebao da se tretira drugacije od maticnog. Tu nema niceg loseg, kao kada bih ja zeleo da odem u USA i oni meni traze USA drzavljanstvo, sasvim ispravno i korektno . Logicno je da ce tvoja zemlja da zastupa pre mene nego Peru iz Crne Gore . Sasvim ok .

Да, само што наша земља подједнако третира и нас и странце (ЦГ и БиХ), што мени никако није јасно. Кад бих ја отишла у Подгорицу, никада ми не би дали такве услове, какве имају њихови студенти када дођу овде.

A ja te pitam, sta je sa ljudima koji imaju dvojno drzavljanstvo, dakle i Srbije i BiH, a takvih ljudi ja znam dosta na mom fakultetu? Zasto bi oni bili diskriminisani zato sto su kako je gore receno " bosanci"? Uostalom izmedju Srbije i Republike Srpske postoji sporazum o paralelnim vezama, koji ukljucuje i obrazovanje. Dakle, kada bi neko iz Srbije hteo da studira u Republici Srpskoj, bio bi tretiran kao tamosnji drzavljanin. Uostalom takva je situacija u Austriji i Nemackoj, pa se niko ne buni.To je samo nama u mentalitetu, pa cemo plasim se uskoro citati kako nije pravedno da Vojvodjani dobijaju domove. Pitam se kakav ce izgovor biti kada svi iz Republike Srpske budu imali idrzavljanstvo Srbije, vec ih dosta ima.
Pa da upitamo sta je sa Crnogorcima iz Srbije koji u Srbiji zive i tu su rodjeni ali su zagrizeni Crnogorci i planiraju da posle faxa odu da rade u Cg( kao jedan decko iz Lovcenca) a u isto vreme koriste sve blagodeti toga sto su drzavljani Srbije, pa i domove? Da li samo zbog toga sto je takav neko drzavljanin Srbije on treba da bude privilegovan u odnosu na onoga ko nije, ali Srbiju smatra svojom drzavom, Srbin je, a u Cg zbog toga ne bi mogao ni zaposlenje da nadje?
Moje misljenje je da svako ko Srbiju smatra svojom drzavom treba da studira pod istim uslovima kao i oni koji u Srbiji zive. Nisu Srbi iz okolnih zemalja krivi sto su nas neki vratili u doba feudalne rascepkanosti.

I Право на пријем у установу за смештај студената имају студенти држављани Републике Србије и држављани држава у региону чије пребивалиште није у седишту високошколске установе на којој студирају и чије се школовање први пут финансира из буџета Републике Србије.
Da ne bi se ispolitizovalo jos vise,evo ovo je na samom pocetku konkursa za dom

Ako imas priliku da ubijes coveka zarad dobro radnog mesta, sta ubices ga jer se valja boriti i izboriti ? :dash: Sad cu verovatno da dobijem odgovor tipa " Ne to je drugacije nikad ne bih ubio coveka" a ja kazem, NE to je bas isto .[/QUOTE]

Nesrazmerno poredjenje,tako da smatram suvisnom dalju diskusiju po tom pitanju...

Kao sto sam i predvideo :manikir: Smatras da je krsenje "sitnijeg" zakona ono, u najmanju ruku ok jer to ne moze da skodi nikom (barem ne na prvi pogled, ali zapitaj se ko zbog vaseg sminkanja sa manjim prihodom nece da udje, ali to naravno Vas ne pogadja jer se Vi samo pokusavate da se borite i izborite . To sto je nesto manje na subjektivnom nivou ne znaci da je malo i na objektivnom nivou, odnosno da je za svakog mala stvar . Hocu reci, nisam ja ovde da bih Vam popovao kako i sta treba da se uradi, verujem da vi znate sta cete i kako cete, ali necu da dozvolim da neko pise o necemu tako pogresnom a da ja citam sve to i ne ostavim komentar na sve to . Eto toliko od mene , nadam se da se niste naljutili .

Nisam se nikako naljutila....cak sto vise bilo bi pogresno ne boriti se za svoje stavove(koji nisu nikako pogresni)...i sve dok je mladih osoba koji razmisljaju i razmisljaju tako,ima nade za sve nas:)

Poslednja izmena:
Kao sto sam i predvideo :manikir: Smatras da je krsenje "sitnijeg" zakona ono, u najmanju ruku ok jer to ne moze da skodi nikom (barem ne na prvi pogled, ali zapitaj se ko zbog vaseg sminkanja sa manjim prihodom nece da udje, ali to naravno Vas ne pogadja jer se Vi samo pokusavate da se borite i izborite . To sto je nesto manje na subjektivnom nivou ne znaci da je malo i na objektivnom nivou, odnosno da je za svakog mala stvar . Hocu reci, nisam ja ovde da bih Vam popovao kako i sta treba da se uradi, verujem da vi znate sta cete i kako cete, ali necu da dozvolim da neko pise o necemu tako pogresnom a da ja citam sve to i ne ostavim komentar na sve to . Eto toliko od mene , nadam se da se niste naljutili .

Neko je citao o Kantovom kategorickom imperativu.:)

Back